BIY AD

27 Haziran 2010 Pazar

Blazers Pritchard'ı Kovdu

Jail Blazers'dan genç ve umut dolu Blazers'a geçişi gerçekleştiren Kevin Pritchard, takım sahibi Paul Allen tarafından kovuldu. Hem de bu haber Pritchard'a dünkü draft'tan hemen önce söylendi.

Paul Allen hariç kimse bilmiyor zannedersem bu kararın nedenini. Çünkü üstünden yaklaşık 48saat geçmiş olmasına rağmen bir neden sunulmadı, onu geçtim bu konuda bir iddia veya dedikodu bile çıkmadı. Pritchard'ın genel menajer olarak başarılı olduğu aşikar bana göre. Zaten sadece Jail Blazers'dan dönüşümü sağlaması bile yeter. Örneğin en başarılı hamlesi olarak görülen şey Roy - Aldridge ikilisini draft gününde yaptığı takaslarla takıma katmasıydı. Pek çok kötü kontrattan kurtulup bunları geleceğe yönelik yatırımlara çevirmeyi başardı.

Eleştirileceği birkaç kararı varsa onlar şu şekildeydi: Darius Miles'ı bir daha NBA'de oynayamaz diye bıraktı ancak daha sonra Miles kısa süreli de olsa dönerek Blazers'ın salary cap'ini baltaladı. Bunun sonucunda 2009'da pek de zengin olmayan serbest oyuncu piyasasında Andre Miller'ı almak zorunda hissetti Pritchard. Tabii bir de Oden faciası yaşadı 2007 draft gecesinde ama zaten NBA'deki genel menajerlerin %90'ı 1. sıraya sahip olsa, Oden'ı seçerdi. Bana göre haklı olarak eleştirilecek en büyük hatası LaFrentz'in biten yüklü kontratını takas etmemesiydi. Bu tarz kötü kontratların en büyük hizmeti son yıllarında takas edilerek takıma yıldız oyuncu eklenmesini sağlamasıdır.

Neyse sonuç olarak Ruben Patterson, Zach Randolph, Darius Miles'lı 27 galibiyet alan, saha içinde olduğu kadar saha dışında da problemli olan kadrodan, bugünlere Pritchard sayesinde geldi Blazers. Draft'tan 1 saat önce kovulmayı hakedecek birşey yapmadı. Ha, yaptıysa kapalı kapılar ardında yaptı ve Paul Allen onun kovulmasına neden oldu. Belki de Blazers'ın başarısındaki bütün övgünün Pritchard'a gitmesi yönetimi kızdırmıştır kim bilir? Türkiye'de olsak ana neden bu olurdu kesin =) Pritchard'ın sağ kolu olarak bilinen Penn'in kovulması zaten Pritchard'ın da yavaş yavaş yolun sonuna geldiğinin işaretiydi. Gittiği takımda yine başarılı draft seçimleri ve takaslarla yavaş yavaş zirveye tırmanacaktır Pritchard herhalde.

5 FARKLI FIKIR:

Ozzyy dedi ki...

Penn kovulduğundan beri Pritchard'ın da gönderileceği konuşuluyordu ama sebebi hakikaten merak konusu.Sportif sorunlardan gönderildiğine inanmıyorum,draft saati gibi absürd bir zamanlamayla kovulması kapalı kapılar ardında yaşanan bazı olaylardan olmuş gibi geliyor bana.

Yazık oldu adam bayağı çırpındı bu takımı bu hale getirmek için umarım adam akıllı birini yerine bulabiliriz.Hatta hazır Pritchard gitmişken Nate'i de yollasınlar

Adsız dedi ki...

Sabonis gittiğine üzülmüş gibisin ?

Adsız dedi ki...

ah duranti seçeydik 2008 de şimdi nanılmaz bi takım olurduk.

miller-roy-durant-LA-camby

Adsız dedi ki...

hatta 2005 draftında cp3 ya da deron williamsı seçseydi inanılmaz bi takım olurdu.

cp3-roy-durant-LA-camby

Paul Pierce dedi ki...

Draft öncesi "hadi dostum seni kovduk, oyuncunu seç ve git." demek nasıl bir mantıktır ? anlamadım.