BIY AD

30 Haziran 2010 Çarşamba

Pierce da Serbest Kaldı

Hiç beklemiyordum bu gelişmeyi ama Paul Pierce kontratının 21 milyon dolarlık son sene opsiyonunu kullanmadı ve serbest oyuncular kervanına katıldı. İlginç gerçekten. Amaç paraysa zaten senelerdir verdiği hizmet dolayısıyla en büyük kontratı Celtics'ten alabilecek bir konumda. Belki kendisine daha da fazla ödeyecek bir enayi bulmak amacı. Çünkü 21 milyon dolarlık opsiyonunu kullansa ve daha sonra Celtics ile kontrat uzatma konusunda anlaşamasa, problem yaşayabilirdi. Bunun ana nedenleri ligin lokavta girme ihtimali ve Pierce'ın 34 yaşına gelmesi. Tabii belki de Celtics'in artık yolun sonuna geldiğini düşünüyor. Bunu bilmemiz imkansız. Sonuç olarak şansını deneyecek.

Aslında üç senelik, 20-21 milyon dolar civarına imzalasa, şampiyonluğa oynayan takımlara gidebilir. Ama tek senede kazanacağı 21'den vazgeçen Pierce'ın aklındaki rakam veya kontrat süresi çok daha yüksektir. Celtics'ten 4 senelik 96 milyon dolar civarı bir kontrat alabilirken, geri kalan takımlardan 90 civarı alabiliyor Pierce. Ben yine de şu anda kimsenin ona yıllık 12-13 milyon civarına 4 senelik kontrat vereceğeni tahmin etmiyorum. Daha doğrusu, bu bana göre hata olur. Zaten 36 yaş kuralı sebebiyle takımlar için bir hayli masraflı olacaktır böyle bir kontrat. Hele hele Allen'ın da ayrılması ve KG'nin iyice yaşlanmasıyla yeniden yapılanmaya gitmesi gereken Celtics açısından... Mantıklı olarak aklıma gelen takımlar Nets ve Clippers. Özellikle de Clippers. Zaten ellerinde hazır bir çekirdek var: Baron Davis, Gordon, Pierce, Griffin, Kaman hiç de fena durmuyor açıkçası. Ama dediğim gibi Pierce'ın isteyeceği kontrat ile takımların teklif edecekleri arasında fark olması lazım benim düşünceme göre. Ya da yorumlarda Artçı'nın dediği gibi Heat'te Wade-Bosh'un yanında LeBron yerine tamamlayıcı olarak gidebilir, güzel oturuyor gerçekten. Kim bilir belki de gerçekten Celtics'in bittiğini düşünüyordur. Son çıkan haberlere göre de Celtics'le daha ucuza anlaşma imzalamak için vazgeçmiş bu opsiyonundan.

9 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Nefret ettiğim Boston takımında sevdiğim ender oyunculardan birisiydi (diğeri Eddie House idi). İnşallah ayrılır Boston'dan da rahatlarım bende =) Bir de sorum olacaktı: Bu Lebron, Bosh vs. ne zaman kesin belli olacak nereye gidecekleri acaba?

Unknown dedi ki...

pierce da hazır pazar da bir sürü takım varken bende gireyim demiş..
bence kendine müşteri bulacaktır.. özellikle lebron un ve bosch un transferlerinden sonra hayal kırıklığı yaşayan takımlar el atabilirler pierce a yada şu seçenek bence süper olur.. wade pierce bosh seçeneği.. Miami yi tekrar şampiyon yapamya yeter de artar bence..

ds dedi ki...

bu adamı boston draft etti kariyerinin tamamını boston'da geçirdi tam bir boston çocuğu ama 21 md lik kontratı varken opsiyonunu kullanıp serbest kalıyor çok ilginç hani şampiyonluğu olmasa anlarım ama yüzüğüde taktı parmağına ne bu şimdi anlamadım. heralde piyasadad bu kadar takım varken birine dahil olup bi yüzük daha takmak istiyor ama yakışmadı onu söyliyeyim.

xenith dedi ki...

bence de pierce'in yaptığı hiç hoş gözükmüyor. sanırım kendisi uzun süreli bir kontrat istiyor. gelecek yıl kimse vermez ona o kontratı. bana göre bu sene alacağı 21M$ bile pierce'a fazla çok merak ediyorum istediği kontratı boston'dan başka bir takım verecekmi ona...

Unknown dedi ki...

Pierce LAC'a gitmek isteyebilir. Hem yakin arkadasi Baron Davis ile oynamak hem de memleketi Los Angeles'a donmek icin.

Adsız dedi ki...

Bu saatten sonra Pierce'a hele bu playoff performansından sonra 20 milyon dolar filan vereceğini sanmıyorum. Yaşta 34 oldu. Hatta Celtics sen kendine takım bul demiştir.

Adsız dedi ki...

Bence Celtics'le biraz daha uzun vadeli anlaşmak için opt out oldu.

oscar dedi ki...

umarım ray'le beraber ayrılır. celts 'de daha dinamik bir kadro kurabilir.

Paul Pierce dedi ki...

sanırsam Celtics'le tekrar kontrat imzalamak için ayrılıyormuş.Hem daha az paraya hem de daha az ücrete