BIY AD

2 Temmuz 2010 Cuma

Warrick Suns ile Anlaştı

Suns kontratı biten uzulnarından Frye ile anlaştı, Amundson beklemede. Ancak en önemli isim olan Amare'nin büyük ihtimalle Knicks'e gittiği konuşuluyor ortada kesin bir bilgi olmasa da. Tabii ayrılma ihtimalinin gayet yüksek olduğunu biliyoruz, bundan Suns da haberdar. Bu nedenle uzun forvet pozisyonunda bir eksikleri doğacaktı ve 4 yıl için 18 milyon dolara Hakim Warrick'le anlaştılar. Draft'taki Gani Lawal tercihini Soner her ne kadar yerinde bulsa da ilk senesinde ona güvenmemelerini de anlayışla karşılıyorum. Ayrıca Warrick’in takımın oyun yapısına cuk oturacağı da ortada. Zaten buna geçtiğimiz transfer sezonunda değinmiş ve Warrick'in menajerlerine Suns veya Knicks ile acilen kontağa geçmeleri için seslenmiştim. Geç de olsa duyurabildim sesimi.

Şimdi doğruya doğru, Hakim Warrick öyle yüksek kalitede bir uzun değil. Ancak kontratına göre baktığımızda, Suns ondan maksimum performansı alacaktır. Ama tabii ki geçtiğimiz sezon batı finali yapmış bir takımın Amare’nin boşluğunu Warrick ile doldurması mümkün değil. Burada herhalde bütün NBA severler hemfikirdir. Warrick'in müthiş atletik yetenekleri olsa da biraz ufak tefek kaldığından dolayı hücumda zorlandığını, dışarı çıktığında ise şutunun oldukça kötü olduğunu biliyoruz. Tabii basketbol zekası bakımından da bazı problemleri var. Bolcana yanlış hatta aptalca seçim yapar kendisi. Yine de şunu söylemem lazım ki Suns, ucuza, piyasadaki en iyi 'Amare taklidi' yapabilecek oyuncuyu aldı belki de. Pick & roll'u Amare kadar iyi oynaması mümkün değil tabii ki Warrick'in ama mesela aynı sınıfta hatta belki daha bile düşük görüldüğü Tyrus Thomas'a göre kıyaslandığında bu konuda Warrick daha iyidir kesinlikle. Yani ortalamanın üstünde benim edindiğim izlenim. Ama Amare gibi pick & pop ile şut atamayacağı da aşikar. Eh atletikliği ve hızı sayesinde hızlı hücumlarda da neler yapabildiğini biliyoruz. Bütün bunları elbette Nash sayesinde söyleyebiliyorum. Ortalama bir oyun kurucuyla oynayan Warrick'in bugüne kadar neler yaptığını biliyoruz sonuçta... Ama Nash onu 16-7'lik bir adama bile dönüştürebilir 27-30 arası dakika alırsa.

Ancak şöyle bir sorun var. Amare'den Warrick'e düşmek gerçek anlamda bir vizyon küçülmesidir. Şu kadrodan Amare'yi çıkarıp, yerine Warrick'i koyarak yine konferans finali hedefleyemezsiniz. Amare'nin giderken sign & trade yolunu kullanmaması durumunda Suns'ın büyük kan kaybı yaşayacağını söyleyebiliriz rahatlıkla. Çünkü salary cap'lerinde de sadece 3-4 milyon dolarlık bir yer kalmış oluyor. Gözler Amare'de artık...

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Warrick amare den daha yetenekli patlama yaşar