BIY AD

1 Temmuz 2010 Perşembe

Minnesota’dan İki Hamle (Pekovic ve Milicic)

2008 draftinde 2. tur 1. sırada Minnesota tarafından seçildikten sonra Panathinaikos’un yolunu tutan ve Yunan ekibinde geçtiğimiz yıl Euroleague şampiyonluğu yaşayan Nikola Pekovic 2 sene rötarlı da olsa NBA’ de oynayacak. Avrupa’nın sayılı uzunlarından biri olarak gösterilen Pekovic, geçtiğimiz yıl koç Obradovic’le yaşadığı sorunlar dolayısıyla istenen performanstan uzak kalmış ve 15 sayı, 3.5 ribaund ortalamalarıyla sezonu tamamlamıştı. Pekovic 3 yıl için 13 milyon dolar alacak.

Ayrıca bu akşam saatlerinde Darko Milicic'e 4 yıl için $20M önerildiği ve Milicic'in bu kontratı kabul edildiği açıklandı. Bu gelişmelerle birlikte Al Jefferson takası için de Minnesota cephesinden daha somut adımlar atılmış oldu. Hatırlayacağınız gibi David Kahn, bu sene takım olarak daha çok koşacaklarını ve bu sisteme Al Jefferson’ın uymayabileceğini, dolayısıyla onu elden çıkarmak istediklerini söylemişti. Gerçekten ilginç işlere imza atıyor David Kahn. Takımda tuttuğu isimlere ve yollamak istediği isme bakıyorum, elle tutulur bir taraf göremiyorum. Al Jefferson ile oynayamayacağın hızlı tempoyu Pekovic'le mi oynayacaksın, yoksa Milicic'le mi? Amaç tabii burada Jefferson'ın kontratından kurtulmak biraz ama birazcık da tutarlı olsa fena olmayacak Kahn. "Milicic'e dakika vermek için Jefferson'ı takas edeceğim" dediği an zaten olay bitmişti benim açımdan.

8 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

wow 3.5 ribaunt ha... iyiymiş. :D
nasıl bu kadar kötü olabiliyor enteresan.

gay.prof dedi ki...

İşte gerçek yetenek amare gibi kazma değil:) Bu yıl patlama yaşar

Dan Dirik dedi ki...

şu anda kovaladıkları Rudy Gay'i bi şekilde bitirebilirlerse bu sene süper(!) oynadıkları üçgeni daha da mükemmelleştirebilecekler

Adsız dedi ki...

yanlız durduk yere al jefferson'ın takas değerini sıfırladı neredeyse. şimdi kim ne verir ki jefferson karşılığında. neyse pota altında rezil olsunlar da seneye akılları başlarına gelsin.

mucho dedi ki...

Lebron ben bedava oynayacağım geri kalan bütün salary Cup'ı diğer oyunculara harcayın dese bile Minnesota,GoldenState,LAC gibi takımların şampiyon olabilecceklerini sanmıyorum. Yani büyük konuşmayayım ama ben bile şu takımların başına geçsem 3 yıl içinde playoff yaparım yaa

Adsız dedi ki...

Bu arada Rudy Gay Minnesota'ya giderse

Gay-Love-Sessions gibi bi durum olacak

:)

Çağrı dedi ki...

@adsız

ahaha şukunu verdim =)

Dan Dirik dedi ki...

Bu arada Gay'le 5 yıl 80 md'a anlaşmış Mephis, Marc Stein diyor. Tebrikler valla ne denir ki