BIY AD

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Doğru Takım Şans Vermeli: Warrick

Kendisi 3-4 gün kadar önce Memphis tarafından serbest bırakıldı. Çünkü artık ellerinde "müthiş güç" Zach Randolph var. Uzun forvet pozisyonunda yedek oyuncular için yeterince dakika kalmayacak. Grizzlies takımı da bu kısıtlı dakikaları, Warrick'ten 6 yaş daha genç olan Arthur'a vermeyi planlıyor. Aslında tam beş senedir Warrick'e inanıyorlar ve ısrarla kendisini deniyorlardı. Ama Warrick onların yüksek beklentilerini karşılayamadı. En sonunda bu yaz döneminde 3 milyon dolar kar etmek için kendisine sundukları teklifi geri aldılar ve o da serbest kaldı.

Peki Warrick nasıl bir oyuncu? Özellikleri neler? Öncelikle inanılmaz bir atlet olduğunu söylemeliyim. Ama uzun forvet mevkisi için cüssesi yetersiz kalıyor. Bu eksisi rakip uzunlar tarafından çok iyi kullanılıyor. Atletik yetenek olarak neredeyse Tyrus Thomas, hatta belki Josh Smith kadar iyi olsa da (abartı katılmıştır bir miktar), bu özelliğini defansta bir türlü gösteremiyor. Dışarıda savunma yapmak için ise ayakları bir hayli ağır kalıyor. Kısa forvetler, yanından adeta yürüyerek geçiyorlar. Ayrıca dış şutu da ortalama bir kısa forvete göre oldukça kötü sayılır. Yani Warrick tam anlamıyla iki pozisyon arasında kalmış bir oyuncu.

Nets'in Warrick'le ilgilendiğine dair dedikodular var. New Jersey'e gitmesi kendisi açısından iyi bir seçim olacaktır. Nitekim Warrick orada uzun forvet pozisyonunun 1 numaralı adayı olacaktır.
Ancak asıl olarak, yukarıda saydığım özelllikler benim için şu anlama geliyor: Warrick'in menajerinin acilen Knicks ve Suns ile görüşmesi lazım. Hızlı hücumlarda sahayı çabuk katedecek bir forvete, kendisine hazırlanan pozisyonu atletikliği sayesinde smaçla bitirecek bir oyuncuya ihtiyaç duyan takımlar. Phoenix veya D'Antoni'nin sisteminde çok iyi sonuç verebilir.

0 FARKLI FIKIR: