BIY AD

30 Temmuz 2009 Perşembe

Bize Kimse Gasol'ü Bedavaya Vermedi

Nash'in bir sohbet/röportaj sırasında yaptığı açıklama ve Lakers'a attığı taş... Konu şampiyonluğa ve Phoenix'in geçirdiği değişime gelmiş. Çünkü bildiğiniz gibi Phoenix'in şu anda amacı zirveye oynamaktan çok ekonomik olarak rahatlamak. Nash de bunlardan bahsederken, hayatından memnun olduğunu, zevk almaya baktığını söylemiş. Ancak kendisi emekli olduğunda, yüzük alamayan yıldızlardan biri olarak anılacağının farkında: Yaptığı açıklamalardan sonra dayanamamış ve başlıkta gördüğünüz gibi, laf sokmuş Lakers'a.

Burada aynı zamanda Phoenix yönetimini ve Kerr'ü de eleştiriyor bence. Haksız da sayılmaz, 2 sene içinde saçmasapan hamlelerle takımı adeta dağıttılar. Hele bu sene para için yapılan Shaq takasıyla işler iyice zıvanadan çıktı.
Olaya Suns tarafından bakarsak, Nash'in bunları kontratını yeniledikten hemen sonra açıklaması gerçekten saçma. "Madem böyle düşünüyordun o zaman gelecek sene başka takıma gitseydin" diye söylenecektir Suns taraftarları...
Başlığımızın konusuna dönelim. Nash'in değindiği Gasol-Kwame Brown değiş tokuşu gerçekten lig tarihindeki en abuk subuk takaslardan biriydi. Buna ek olarak, Popovich'in zamanında sarfettiği "Takasları değerlendirmek için bir kurula ihtiyaç var" sözünün çok ince ve güzel bir eleştiri olduğunu düşünüyorum.

9 FARKLI FIKIR:

Beercholic dedi ki...

Nash'in takımının GM'si Steve Kerr oldukça bu tip takasları yapmak imkansız hale geliyor. Ayrıca Popovich o sözüyle bize dokundurmuştu yine zamanında, bu sene aynı tip takası onlar yaptı...

erbo dedi ki...

şimdi takaslar denetlensin ilk bakışta güzel bir fikir de. nasıl olacak adaleti nasıl sağlayacaksın. Nash burada haklı. Açıktan bir sakal attılar orda Memphis'e orası kesin :). Denetleme olarak bunu diyorsan maliye ile işbirlğine gidilmeli tabi ki :)O zaman olur

sabonis dedi ki...

@beercholic: Jefferson takası ile Gasol'ü bir tutmak mümkün değil. Biri All-Star ve belki de hall of fame olacak iken, diğeri kaliteli ama yine de overpaid bir kısa forvet...

@erbo: Doğru bir tespit derken aslında yanlış söyledim. Tabii ki çok zor takasları denetlemek. Asıl dikkat çekmek istediğim nokta Popovich'in çok ince bir şekilde eleştirdiğiydi =)

Beercholic dedi ki...

@ sabonis; sonuçta önemli bir oyuncu için 3-4 kalitesiz isim feda ediliyor. Takasın ana malzemesi bu..

keymark9 dedi ki...

takasların denetlenmesi fikri bence çok saçma. birçok takım elindeki yüksek kontratlı mutsuz yıldızını yeniden yapılanma adına çer çöp karşılığında takas edebiliyor. popoviç de istese elindeki rol oyuncularıyla yıldız bir adamı alabilirdi tercih meselesi. minnesota tarihinin en büyük yıldızını ne karşılığında verdi boston'a bir bakar mısınız. yıldız potansiyeli falan hikaye adamlar nba tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından birini hiç karşılığı gönderdiler sırf yeniden yapılanma adına.

Unknown dedi ki...

Valla takas denetlemesi olacaksa popovic içinde söz konusu olabilecek takaslar var hani geçmişte.. Bende çok kızsamda karşı da olsam sonuçta hiç bir takas tamamen oyuncu değişimi üstüne kurulmuyor.Altında bir süür neden de yer alıyor. Gasol zaten artık sabote eder hale gelmişti takımı.Ne o 20 10 5 5 istatistiklerini yapıyordu nede memphis onu tatmin edecek takımı kurabiliyordu. Neyse uzatmadan:) denetime gerek yok o zaman Carter sürekli bedavaya nasıl gidicekti bu takımlara:D Kwameyi hangi salak takım alacaktı..:)

sabonis dedi ki...

Takasların denetlenmesi zaten neredeyse imkansız... Denetlenmeli demiyorum arkadaşlar. Popovich'in güzel bi şekilde eleştirdiğini söylüyorum.
Minnesota 31 yaşındaki Garnett'i verirken, seneler boyunca kendilerini taşıyacak Al Jefferson'a sahip oldular. Çok küçümseniyor ama Al Jefferson gerçekten çok etkili ve beğendiğim bir uzun. Ayrıca deli gibi cap boşluğu aldılar, yanlış hatırlamıyorsam Theo Ratliff sayesindeydi. Ama yine de Jefferson'sız o takası yapmazdı Wolves.

Gasol karşısında çok daha iyi şeyler alınabilirdi sadece cap boşluğu ve kardeş Gasol'ün dışında.

Unknown dedi ki...

E odam kıpçak ın mahareti bunu ne ilk yaptı nede son olacak:(
Birisi de şöyle portlandımıza bi kıyak yapsa da şampiyon olsak dmi..:P

salihcan sezer dedi ki...

bence popoviç gasol'a laf sokacağına epey cüzi rakamlar uğruna elinden kaçırdığı scola'ya baksın. jr smith'i de almak üzereydiler bi ara da yine o cimrilik damarları tutmuştu.. ama bu konuda nash haklı. yalnız kontratı bittiğinde eğer hala pili varsa bedavaya bile olsa şampiyonluk potansiyelli büyük takım kadrosuna dahil olur nash. kariyeri de anlam kazanır böylece 2 mvp, 2 kez de kıyısından dönmüş adam sonuçta. final bile oynayamadı.