BIY AD

26 Temmuz 2009 Pazar

Gooden Texas'ta Kaldı

Ama takım değiştiriyor, San Antonio'dan Dallas'a taşınıyor. Mavericks ile bir yıllığına anlaşmışlar. MLE'nin neredeyse tamamını kapmış. Tam 5 milyon dolar kazanacakmış, bunun 4.5'u garantiymiş. Hey maşallah... Gooden'ın son 2-3 ayından sonra bu kadar para alabileceğini düşünmüyordum. Şaşırdım.

Magic, Gortat'yı elinde tuttuktan sonra Mavericks bu hamleyi yapmak zorunda kaldı. Serbest oyuncu piyasasında MLE'ye imza atacak uzunlar teker teker kapıldı. Belki daha ucuza, Grizzlies'in serbest bıraktığı Hakim Warrick'e imza attırabilirlerdi. Ancak Mavs, Dampier ile beraber pivot dakikalarını paylaşacak bir uzun arıyordu. O yüzden Warrick işlerine yaramayacaktı. Gerçi Gooden'ın da bu pozisyonda ne kadar etkili olacağı tam bir muamma. Kendisinin uzun forvet pozisyonunda bile savunması vasatın altındayken, pivotlara karşı adeta eziliyor. Popovich'in geçen sene dar uzun rotasyonunda, ona fazla dakika vermemesinin 1 numaralı sebebi de buydu.

İşin hücum yönünü ele aldığımızda, aslında Mavs'in yaptığı hamleyi anlayabiliyorum. Uzun yıllardır eksikliğini hissettikleri birşey vardı: Boyalı alandan sayı üretecek bir opsiyon. Sonunda böyle bir adama yarım yamalak da olsa kavuştular... Dalga geçmiyorum, Gooden kendisini toplayıp, kafasını basketbola verdiğinde pota altından skor üretimine katkı yapabilecek bir isim. Ama sorun şu ki, onun nasıl motive edileceğini dünyada henüz kimse bilmiyor. Elbette Gooden'ı "sağlam" bir uzunla karşılaştırmıyorum, sonuçta asla güvenilir bir opsiyon olduğunu söyleyemeyiz, hele maçın kritik anlarından bahsediyorsak... Ama hiç yoktan iyidir.

Gortat sayesinde savunmayı bir üst kademeye çıkarak iken, Gooden ile hücumu biraz geliştirdiler. Şimdi en büyük problemi defansta yaşayacaklar. Gooden ve Nowitzki'li bir pota altı rakipler için adeta bir maden olacak gibi duruyor.

0 FARKLI FIKIR: