BIY AD

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Buss'ın Poker Bilgisiyle: Mutlu Son

Çıkan dedikodulardan sıkıldığım için Odom'un imza resimlerini görmeden yazmak istememiştim. Bize göre gece saat 2 civarları imzayı atmış. Resmi imza atılınca yazacağım demiştim, buyrun:

Söylenilenlere göre Odom'un telefonu hiç susmamış. Hem eski takım arkadaşı Wade hem de çocukluk arkadaşı Artest onu ikna edebilmek için devamlı aramışlar. Ayrıca Wade, Twitter sayfasından Odom'a birkaç kere seslendi. Hatta, utanmasa saat başı "Haydi gel", "Nerede kaldın", "Dostum seni burada görmek istiyorum" şeklinde duyurular yazacaktı... Bunların üstüne Heat, salary cap'inin el verdiği bütün parayı Odom'un önüne döktü ama hiçbiri yeterli olmadı.
Sırayla Odom'un açıkladığı, onu Lakers'da tutan nedenleri sayalım: Şampiyonluğa oynamak ve mümkün olduğunca çok yüzük kazanmak, Lakers markasının değeri, 10 yıldır Los Angeles'ta yaşaması ve çocuklarının eyalet değişikliğinden etkilenmesini istememesi. Tabii Artest, Kobe, Kupchak ve Buss'ın çabalarını da es geçmemek lazım. Özellikle de Odom Las Vegas'ta iken yanına kadar giden takımın sahibi Buss'ı övmeliyiz. Çünkü Vegas'ta Odom-Buss ikilisi sanırım kontrat hakkında konuşurlarken, poker de oynamışlar. Buss da muhtemelen Odom'un kontrat blöfünü görüp rest çekti diye düşünüyorum.

Blöf neydi? Bana göre, Odom içten içe Los Angeles'ta kalmayı arzularken, Heat'i kullanarak, Lakers'dan daha fazla para koparmayı amaçlıyordu. Bunun farkına varan Buss, 4 senelik 36 milyon dolar değerindeki teklifini geri çekti. Odom da bunun üzerine, 10 gün sonra 3 milyon dolar daha düşük bir miktara imzayı attı. Üstelik kontratın son senesinin opsiyonu Lakers'ın elinde olacak şekilde.
Buss'ın ne kadar doğru bir hareket yaptığını Mo Williams örneğine bakarak anlayabilirsiniz. Bundan 2 sene önce Williams, yine Heat'i kullanarak Bucks'tan 6 yıllığına 52 milyon doları kapmıştı. Heat devreye girmeden önce Bucks'ın önerdiği miktar ise sadece 35 milyon civarındaydı. Buss ve Kupchak'ın bu tür bir oyuna gelmeyecek kadar kurt olduklarını, Odom'un bilmesi gerekiyordu.

Sonuçta olayın başından beri büyük çoğunluğun beklediği şey gerçekleşti. Lakers'ın elinde artık 5 tane yıldız var. Ne kadar güçlü olduklarını söylemeye gerek yok, zaten sezon öncesi ön incelemelerinde detaylı bir şekilde yazacağım. Kısacası: Batıdaki en iyi 2 takımdan biri, belki de birincisi şu anda Lakers...

Odom'un takımda kalmasının yol açtığı ufak bir detay: Son birkaç yıldır Artest'i bol bol 4 numarada izlemeye alışmıştık ancak bu sene onu bu pozisyonda çok az göreceğiz gibi duruyor. Çünkü Lakers'ın Gasol-Bynum-Odom rotasyonu son derece sağlam. Ayrıca Walton hariç kısa forvet oynayacak bir oyuncuları yok. O yüzden Artest'in Lakers kariyeri bu mevkide geçecek diyebiliriz.

2 FARKLI FIKIR:

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Kısacası: Batıdaki en iyi 2 takımdan biri, belki de birincisi şu anda Lakers...

Baba bu nasıl bir cümledir ya :D Belkisi mi var bunun batının da NBA'in de en iyisi bu adamlar , tartışılmaz bir gerçek bu :)

Yani Spurs'lüsün seviyorsun takımın da on numara oldu kabul ama bu kadar da değil yani lütfen :)

DantonManton dedi ki...

"beşincisi neeee?"