BIY AD

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Hava Değişikliği: Okafor - Chandler

Sabah yazmıştım, takas resmen olmuş. Hemen değerlendirmemize geçelim.

Takımlar iki pivotu kafa kafaya takas ettiler. Aslında bunun sebebi olarak, ellerindeki oyunculardan tam anlamıyla memnun olmamalarını gösterebiliriz. Tabii ki ekstra motivasyonlar da yok değil. Örneğin Hornets, Chandler'ın bu sene sakatlıklara bağlı olan düşüşünden çok etkilendi. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Chandler'ın eskisi gibi olamayacağını düşünüyorlardı muhtemelen. Bobcats ise Okafor'a 5 sene boyunca 62 milyon dolar vermek yerine, Chandler'a 2 seneliğine 23 vermeyi tercih etmiş. Hornets uzun vadede çok daha fazla para ödeyecek olsa da, kontratlardaki yazan rakamlara göre bu sene 3 milyon dolar kar edecek (asıl olarak 1.5 ama x2 olarak düşünülmeli lüks vergisi nedeniyle).

Oyuncu karşılaştırmasına girelim şimdi. Hornets, Chandler yerine Okafor gibi müthiş bir yardım savunmacısı aldı. Chandler'ın üstün olduğu taraflar ise adam adama savunma ve atletikliğiyle Chris Paul'ün alley-oop'larını bitirebilmesiydi. Chandler'ın eline topu post-up yaptığı bir pozisyonda verseniz, topa bomba muamelesi yapacaktır. Hücum gücü o derece sınırlıdır. Ama olay pozisyon okumak ve kaçması gereken yeri bilmeye geldiğinde, Hornets'da hiç de fena bir iş çıkarmıyordu Chandler. Sonuçta, iki sene evvel kariyerindeki en yüksek sayı ortalamasını yakalaması şans değildi. Okafor'da Paul ile böyle etkili bir şekilde alley-oop yapacak bir potansiyel göremiyorum. Tabii Chandler'ın da Felton (Bobcats ile anlaşabilirse) tarafından ne kadar beslenebileceği soru işaretei. Öte yandan Okafor'un hücumda yeni takımına nasıl uyum sağlayacağını merak ediyorum. Hücum yönü vasat olsa da, Chandler'dan daha çok sayı atacağı kesin, ama Hornets'ın alley-oop'ları hücumda, takıma farklı bir opsiyon tanıyordu. Bakalım Okafor hücumda ne tarz pozisyonları bitirecek... Defansif yönden baktığımızda ise Hornets biraz daha iyi olacaktır, içeriye her şuta el kaldıran, poster olmaktan korkmayan bir pivot geldi.

İki takım da mutsuz evliliğe dönüşen kontratlardan kurtulup, yeni oyuncularla hava değişikliğine gittiler. Sonuç olarak Okafor ile Chandler aynı pozisyonun adamları ve potansiyellerini bugüne kadar göstermiş, gelişmeye mümkün olduğunca kapalı isimler. İki takım açısından da bakıldığında anlaşılabilir bir takas olmuş.

0 FARKLI FIKIR: