BIY AD

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Gecikmeli Posta

Şimdi farkettim ki Tim Thomas'ın Mavericks'e gittiğini 3 gündür yazmamışım. Anlaşmanın detaylarını açıklamamışlar. Nowitzki'nin yanına bir şutör uzun daha geldi. Rotasyonu daha da genişlettiler. Nowitzki üçlük kategorisinde ligin en kötü takımlarından biri olduklarını ve Thomas'ın bu alana katkı yapacağına değinmiş.

Öncelikle, bu konudaki sıkıntıları daha çok Terry ve kendisinin dış atışlarda zorlanmalarıydı bence. Final oynadıkları 2006'da bu iki oyuncu müthiş isabetle üçlük sokuyorlardı. Geçtiğimiz sezon ise performansları bir hayli düştü. Ayrıca Dallas'ta içeride bir skor opsiyonu veya Harris gittiğinden beri her istediğinde çembere kadar penetre edebilecek bir oyuncu yok. Bu da asistlerle Tim Thomas'a ve diğer oyunculara boş üçlük yaratma şansını azaltıyor. Ayrıca 2.08'lik boyuyla kariyeri boyunca savunması ve özellikle ribaundları içler acısı hallerdeydi. (Örneğin: Andre Miller'ın kariyer ribaund ortalaması Thomas'tan yüksektir.) Neyse ki Thomas, ribaundlarda lige meydan okuyacak bir Mavericks takımına dahil oluyor.

Son olarak da Nowitzki, Thomas ile üç sene evvel playoff'larda yaşadıkları olay hakkında "Çoktan unutuldu gitti" demiş. 2006 Batı Finali'nde Tim Thomas, Nowitzki'ye "korkak" demiş ve üstüne öpücük yollamıştı. Buna sinirlenen Nowitzki, Thomas'a 50 sayı ile tokat gibi bir cevap vermişti ve maçı, ardından da seriyi takımına kazandırmıştı.
Sırf o performansa bakarak, Mavericks Thomas'ı Lakers/Cavs veya Spurs'e bırakmadığı için çok büyük bir hata yaptı diyebiliriz. Bu eşleşmelerde rakip bench'ten Dirk'e göndereceği olası öpücüklerle Thomas, Dirk'ün her maç 50'yi bulmasına neden olabilirdi.

0 FARKLI FIKIR: