BIY AD

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Bulls'dan İki Nokta Transfer (Korver ve Redick)

Kyle Korver'ı 3 yıl 15 milyon dolara renklerine kattılar (bkz: medyamızın çılgın kullandığı laflar). Ayrıca JJ Redick ile de 19 milyon dolara, 3 yıllık anlaştılar. Redick sınırlı serbest oyuncu olduğu için Magic'in aynı kontratı vererek onu takımda tutma hakkı bulunuyor. Tam 1 haftası var Magic'in bu parayla eşleşmek için. Ama Redick'e de %90 Bulls'un oyuncusu gözüyle bakabiliriz. Çünkü Magic şu anda zaten lüks vergisi sınırının üstünde. Yani Magic'in bu sezon Redick'e 6 milyon dolar vermesi, üstüne 6 milyon dolar da NBA'e vergi ödemesi anlamına geliyor. Kısacası Magic'in Redick'i takımda tutmasının bedeli 12 milyon dolar. Bunu isteyeceklerini pek zannetmiyorum. Eğer Redick de gelirse, Bulls bütün eksiklerini kapamış olacak. Boozer geldiğinde, kesinlikle üçlük tehdidi olacak oyuncuları transfer etmeleri gerektiğini yazmıştım. Onlar da gittiler ligdeki en iyi dış şut atan adamlardan ikisini aldılar. Müthiş seçimler. Rose - Redick - Deng - Boozer - Noah. Kenardan da Korver, Taj Gibson ve Ömer gelecek. Redick ve Noah nedeniyle biraz cüsse bakımından ufak kalabilirler o pozisyonlarda ama yapacak bişey yok. Redick'i sırf şutör guard'a göre zayıf kalması nedeniyle pek beğenmiyorum. Ama bu onun Bulls'a ilaç gibi gelmeyeceği anlamını taşmıyor. Redick'in cüsse problemi, Korver'ın da fazla tek yönlü olması ve rezalet savunma yapması aldıkları ücretlerin çok az da olsa hakettiklerinden yüksek olduğu izlenimi veriyor ama bu yaz verilen kontratlara bakınca, Redick ile Korver'a laf etmek ayıp olur. En azından oyun alanında görevlerini bilen ve layıkıyla yerine getiren adamlar...

Bunlara ek olarak ben Deng'in bir şekilde elden çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü o, Rose ile birlikte sahada olduğunda Bulls'un dış şut tehdidi çok kısıtlanıyor. Yine de takımın en eksik yönünü kapamış oldular. Deng yerine dış şut sokacak bir kısa forvetin eklenmesi ve Rose'un beklenildiği gibi süper yıldız seviyesine çıkmasıyla beraber Bulls'dan büyük bir çıkış görebiliriz. Ama Boozer'dan başka önemli bir serbest oyuncu ekleyemedikleri için, şehrin hayalini kurduğu şampiyonluğa oynayacak bir takım olmaktan uzak kaldılar. Yine de iddialı ve doğuda rahatlıkla ilk 4'te yer alabilecek bir kadro oluşturdular. Belki hedeflerini tutturamadılar Wade - LeBron ikilisini ikna edemedikleri için ama bu zaten baştan beri bir anlamda hayaldi. O yüzden ben başarılı sayılacak bir yaz geçirdiklerini düşünüyorum.

Not: Redick Magic'te de kalabilir elbette ama muhtemelen hiç kullanmadıkları Bass'i takas edeceklerdir Redick'i tutarlarsa. Hatırlarsanız geçen sezon Gortat'yı da takımda tutmaları beklenmiyordu ancak sürpriz bir şekilde ekstra harcamaları göze alarak Gortat'nın Mavs'e gitmesine izin vermemişlerdi.

11 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

reddick adamım.. bu sene miami ve chicago taraftarıyım :D

Adsız dedi ki...

iki oyuncununda topun el yaktığı dakikalarda kaybolanlardan olduğunu düşünüyorum

xenith dedi ki...

boozer sakat olmadığı sürece bu takım baya bi iş yapar ama keşke deng-hedo takası da olsa o zaman bence tüm açıklarını kapatmış olurlar. çünkü takımda oyun kurucu eksikliği var rose tam bir point guard değil bu konuda sıkıntı yaşıyabilirler.

liquefied dedi ki...

Deng, Chicago'daki evini satılığa çıkartmış galiba. Öyle bir şeyler okumuştum. Deng-Iguodala takası gündemde ancak aranan kan değil bence Iggy. Philadelphia'ya yarayacak bir takas olur her şekilde. Pietrus'la falan takas edebilirlerse iyi yaparlar aslında.

mucho dedi ki...

sıralamada ilk 4e kesinlikle gireceklerdir fakat boozer-redick-korver gibi savunma yap(a)mayan oyuncular playofflarda çil çil dökülürler.Birçok takım sadece 1 tanesini oyunda tutarken bile kara kara düşünüyor 3 savunma yapmayan oyuncu hiç olmaz.Deng'in de savunması aynı oranda tartışılır.

liquefied dedi ki...

Bu arada Magic teklifle eşleşebilirmiş. Bulls da Ronnie Brewer'a teklif götürmüş.

Ömer dedi ki...

Can uyan, Hido Suns'a gitti :)

Adsız dedi ki...

korver da sınırlı serbest diye biliyordum sanki realgm de öyle okumuştum.

siriusjames dedi ki...

@mucho, abi yapma Deng savunma konusunda şu anda NBA'in en iyi 3-5 kısa forvetinden biri.

Korver'ın savunması kötü ona lafım yok. Boozer'ın yükünü Noah biraz olsa azaltacaktır onu bekleyelim derim. JJ Redick'in ise istatistiklere göre Kirk ile aynı savunması, çok fazla izlemediğim için yorum yapamıyorum. Brewer daha iyi olur bizim için.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

hido ve phoenxi???????????? yok artık :D

Adsız dedi ki...

hidayet topu elinde istiyormuş bu yüzden nash ile araları bozulmuş :)