BIY AD

21 Aralık 2010 Salı

20 Aralık'tan Notlar

Vakit darlığından detaylı analize giremiyoruz bugün. Ayrıca maçları çok sağlıklı izleyebildiğimi de söyleyemem. Bu sebeple daha çok istatistik ağırlıklı bir not yazısı olacak.

Günün Hayvan Performansları:
- Takas sonrası yeni kadrosuyla ilk maçına çıkan rakibi karşısında Al Horford'ın üst düzey oyunu Atlanta'yı galibiyete taşıdı. Tabi kendisini Howard değil Bass'in tuttuğunu da söyleyelim. Etkili oyununun en önemli sebebi buydu çünkü. 24 sayı- 11 ribaundı var Horford'ın.

- Yine aynı maçta yeni isimlerin uyum sorunu yaşamasıyla bütün sorumluluğu alan Howard karşılaşmayı 19 sayı- 20 ribaund ile tamamladı. Tek kişinin iyi oyunu Atlanta karşısında kazanmaya yetmedi.

- Sezon başındaki çıkışını ilerleyen maçlarda sürdüremeyen isimlerdendi Millsap. Ama dün gece Cavaliers uzunlarına karşı çok efektif oynadı. 19 sayı- 7 ribaundı var Millsap'in.

- Darren Collison eski takımını devirdikleri maçta takımı adına 18 sayı- 5 asistle hatırı sayılır bir katkı yaptı. Matchupının Chris Paul olması bu istatistiklerin değerini arttırıyor elbette.

- Takaslar sonunda Wall'un da sakatlığıyla ilk beşe yerleşen Nick Young müthiş maçlar çıkarmaya devam ediyor. Bulduğu 21 sayıyla maçın erkenden kopmasını sağlayan isim oldu. Takım olarak da gayet iyi yoldalar. Kaybettikleri maçlarda bile mücadele ediyorlar ve havlu atmıyorlar.

- Büyük maçların adamı Dirk yine sahne aldı. Takımı Heat deplasmanından zaferle dönerken Alman yıldız 26 sayıyla maçın en skoreri oldu.

- Suns'ın belalısı Duncan dün yine yaptı yapacağını. Senelerdir pota altına doğru düzgün takviye yapamayan Suns, yine senelerdir Duncan'a çare üretemiyor yaşına rağmen. Araştırma fırsatım olmadı ama Suns'a karşı kariyer sayı ortalaması epey yüksektir Duncan'ın. Dün geceyi de 20 sayı- 15 ribaund- 6 asistle tamamlamış yaşlı kurt.

- Roy'un yokluğunda ligin en formda oyuncularından biri oldu Aldridge. Son 3 maçtır inanılmaz sayılara ulaşıyor hem skorda hem ribaundda. 29-19 ile double double yaptı dün gece de.

- Baron'ın dönmesiyle biraz geri planda kalıp çok fazla şut denemeyen Eric Gordon ligin kötü savunma takımlarından T'Wolves'a patladı attığı 36 sayıyla. Yine aynı maçta Griffin, Kevin Love'a sene başından bu yana üstünlük sağlayabilen ender isimlerden biri oldu yaptığı 22 sayı- 10 ribaundla.

Boşa Kürek Çekenler:
- 8'de 7 üçlük isabeti dile kolay. Raja Bell savunmasında Daniel Gibson'ın bulduğu 29 sayı Cavaliers'ın kötü gidişine dur diyemedi. Takım arkadaşı Mo gibi Gibson'ın da istikrarsızlığı en büyük problemi. Ama dün günündeydi.

- Takım rotasyonunun iyice daraldığı son günlerde Dudley Thunder maçında hücumda değil ama savunmada çok iyi oynamıştı. Dün gece ise attığı 27 sayıyla takımın skor yükünü çekti ve kariyer rekorunu geliştirdi. Mücadeleye dayalı oyuncuları seven biri olarak kendisini izlemekten keyif alıyorum.

- Ligin en kötü yüzdeyle şut atan isimlerindendi Salmons. Dün gece sakatların yokluğunda üzerine düşeni yapmış ve yüksek bir isabet oranıyla 23 sayı üretmiş ama kendisine eşlik eden çıkmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

- Gecenin en skorer ismi tahmin edileceği üzere Warriors-Rockets maçından çıktı. Mnta Ellis %75 saha içi isabetiyle 44 sayı buldu ki gerçekten müthiş bir isabet oranı. 7 de asisti var Ellis'in.

Takımını Baltalayanlar:
- Son saniye basketiyle kaybedilen maçta Ariza 13'te 1 saha içi isabetiyle oynadı. Aslında alışıldık bir performans Ariza'dan, ligin dibinde yer alan oyunculardan biri kendisi şu an.

- Rakibine üçüncü çeyrekte teslim olan Suns adına Frye beklenen performanstan çok uzaktı. 10'da 1 isabet oranıyla takımı adına hücumda bocalayan tek isimdi.

Bizimkiler:
- Maça ilk beş başlayıp 35 dakika süre bulan Hidayet karşılaşmayı 8 sayı- 6 ribaund- 3 asistle tamamladı. Josh Smith için Hidayet'e ters gelebilecek bir savunmacı diyebiliriz. İlk maçında 4 şut denedi Hidayet, birkaç maç daha izleyip sonra sağlıklı bir analiz yapmak yerinde olacaktır.

- Ersan'ın daralan rotasyonda sürelerinin artacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. 18 dakika oyunda kalan Ersan 3'te 2 isabet oranıyla 4 sayı ve 3 ribaund üretti.

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bizim için uykusuz kalıyorsunuz teşekkürler... Bizler sayenizde kaçırdığımız maclar hakkında bilgi sahibi oluyoruz malum hem sabah ise kalkma telaşı sevdiklerine vakit ayırma derken .... Cok ama Cok teşekkürler Eskenes

Adsız dedi ki...

Sizler gönlünü bu ise adamış güzel insanlarsiniz kimbilir nelerden fedakarlık ediyorsunuz

Adsız dedi ki...

Sizler gönlünü bu ise adamış güzel insanlarsiniz kimbilir nelerden fedakarlık ediyorsunuz

Adsız dedi ki...

Duygulandım ha yazılanları okuyunca:((

sabonis dedi ki...

arkadaşlar bu tarz yorumları daha çok görsek de daha bir şevklensek =)

hayır ben alışığım zaten az yorum gelmesine de, yeni arkadaşlar için ciddi bir motivasyon kaynağı oluyor bu tarz yorumlar

pisho dedi ki...

sabonis, çok iyi iş çıkarıyorsunuz, her f5'e bir post düşüyor neredeyse..

Adsız dedi ki...

Kusura bakmayın yazıların güzelliğinden teşekkür etmeyi unutuyoruz.

Düzenli olarak bir blogda yazmak hiç kolay bir iş değil.

Hepinize çok teşekkürler.Bizim NBA kaynağımız sizsiniz.Tüm Türkiye sizi takip ediyor.Artık ntvmsnbc.com'u en son ne zaman açtığımı hatırlamıyorum.Çok yaşayın çocuklar.

Adsız dedi ki...

O değilde bu blake griffin insansa orangutanlar ne?