BIY AD

19 Aralık 2010 Pazar

NBA'de Bugün - 18.12.2010

Ligin zirvesinde bulunan ve müthiş form grafiği ile parmak ısırtan San Antonio dün gece Memphis karşısında zorlansa da uzatmada galibiyete uzandı. Özel hayatında sorunlar olsa da basketboluna bunu yansıtmayan Parker dün gece 37 sayısı ile takımını galibiyete taşırken yanında da 9 asiste imza attı. Her parçası muazzam bir şekilde işleyen Spurs üst üste 8.galibiyetini almış oldu. Memphis, Rudy Gay'in eksikliğinde aslında iyi mücadele etti. Ligden ve takımdan çok kopuk mücadele eden Mayo ilk beş şansı bulduğunda neler yapabileceğini göstermiş oldu. 27 sayı 5 ribaunt 5 asist üreten Mayo maçı uzatmaya götüren basketin de sahibiydi. Memphis'te Zach Randolph'ta 24 sayı 21 ribaunt ile harika bir maç çıkartsa da bu çabası galibiyeti getirmedi.

Yedi maçlık galibiyet serisi bulunan Chicago'nun serisini eski koçu Del Negro'nun çalıştırdığı Clippers bitirdi. Noah'ın sakatlığında Gibson ilk beş başlarken üçüncü çeyrek başında başına aldığı darbe ile sakatlandı ve fazla süre alamadı. Noah ve Gibson'un eksikliklerinde uzun rotasyonu sıkıntıya giren ve Deng'in 45 dakika oyunda kaldığı Bulls buna rağmen buldukları sayıların yarısını boyalı alandan buldu. Koç bu eksiklikler içinde mecburen Ömer'e süre vermek zorunda kalıyor. Hücumda Boozer gibi bir bitiricisi olmasına rağmen Ömer'in savunmasına fazlasıyla ihtiyaçları var. Rose'un 34 sayı 6 ribaunt 8 asist ile harika bir maç çıkardığı gece de tek bir serbest atışla maçı kaybetmeleride fazla dramatik olmuş. Clippers cephesine bakacak olursak varsa yoksa Griffin'den bahsetmek gerek. Basketbolu çok iyi biliyor, ikili oyunları, pozisyon alması falan muazzam. Griffin'in yanında Baron Davis'te fazlasıyla iyi bir performans sergiledi dün gece ve galibiyete önemli katkı sağladı.

Son on maçını kaybederek gelen Cleveland, Knicks için yara sarma maçı olarak gözüküyordu kuşkusuz ama Mo Williams'ın performansı buna engel oldu. Sezon içinde birbirlerinden çok kopuk mücadele eden ve birliktelik sağlamakta zorlanan Cleveland dün Knicks'e çok zor anlar yaşattı. Williams önderliğinde özellikle hızlı hücumları ile fark yaratan Cavaliers'ta altı isim çift haneli rakamlara ulaştı. Mo Williams bir gece önce Pacers deplasmanındaki iyi oyununu bu maçta da sürdürdü ve 23 sayı 14 asistlik rakamları ile takımını galibiyete taşıdı. Celtics ve Heat gibi en önemli rakiplerine boyun eğen Knicks'e ayaklanma fırsatı vermedi Cavaliers. Knicks'te 23 sayı 11 asist 7 ribaunt ile Felton fazlasıyla etkili olurken Gallinari'nin rezalet şut performansı ve Amare'nin 8 top kaybı mağlubiyeti getiren faktörlerdendi.

Kötü gidişe yaptığı takaslarla engel olmaya çalışan ve tekrar başa güreşecek düzeyde kadro kurmayı hedefleyen Magic eksik kadroyla çıktı Sixers karşısına. Her takas sonrası takımlar 7-8 kişilik bir rotasyon ile mücadele etmek zorunda kalırlar ki Sixers'ta bunu değerlendirerek galibiyete ulaştı. Howard 26 sayı 10'u hücum 20 ribauntu ile çok iyi mücadele etse de galibiyeti getiremedi. Pota altında Howard kadar etkileyici olmasa da Brand2in 20 sayı 13 ribauntu da dikkat çekici. Lois Williams benchten getirdiği ekstra katkılarına devam etmiş yine ve Sixers önemli bir galibiyete imza atarak play-off potasında kalmayı sürdürmüş.

Takas seçeneğini kullanan bir diğer takım Wizards dün gece hem Arenas'sız hem de Wall'sız Heat karşısına çıktı. Maçı kazanmak için var gücüyle çaba gösteren takım özellikle her eline top geldiğinde potayı düşünen Young'un da gününde olmasıyla galibiyete çok yaklaştı ancak Heat, Wizards'ın son anlarındaki tecrübe eksikliğinden faydalanıp galibiyete uzandı. James, Knicks maçından sonra yine etkili bir maç çıkartırken Wizards'ta Howard'ın dönüşü asıl dikkat çeken nokta oldu. Lewis'in de gelişi ile en azından ilk beş dahilinde önemli bir takım olabilir Wizards ama bench hala zayıf.


5/5 üçlük 14/23 isabet ve 43 sayı 17 ribauntluk müthiş performans. Buna rağmen Kevin Love takımını galibiyete taşıyamadı. Bu sezon sergilediği müthiş istatistiksel performanslarla dikkat çeken Love'un genelde çabaları galibiyet açısından sonuçsuz kalıyor. Wolves üst üste altıncı yenilgisini aldı dün gece Denver karşısında. Billups'un yokluğunda son günlerde form tutan Ty Lawson 23 sayı 9 asisti ile dikkat çekerken takımla sorunlar yaşayan Melo'nun 24 sayılık performansı galibiyeti getirdi.

Memo'nun dönüşünü buruk bir şekilde kutlayan Jazz back-to-back maçında Bucks deplasmanında galibiyete ulaşmasını bildi. Mehmet Okur benchten gelirken 13 dakika oyunda kaldı ve 3 sayı üretti. Utah'ta galibiyeti getiren performans 22 sayı 11 asist ile Deron Williams'a aitti. Bir diğer temsilcimiz Ersan ise mücadeleye ilk beş başladı ancak 17 dakikada sadece 2 sayı 3 ribaunt ile mücadele etti. Zaten Salmons-Jennings-CDR üçlüsü ile aynı takımda olmak top kullanma konusunda sıkıntı yaşamak demektir. Savunmasıyla dikkat çekse de hücumda top alamadığı için kendini gösterme fırsatı yakalayamıyor Ersan.

Golden State'in sezon başında sağlıklı olduğu dönemd gösterdiği performans oldukça dikkat çekiciydi ancak sakatlıkların kendini göstermesiyle takımdaki düşüşte kaçınılmaz oldu. Curry'nin yokluğu etkiliyor elbette takımı ancak yerinde oynayan R.Williams'ın performansı şimdilik iyi. Portland karşısında sakatlıklar yüzünden verimsiz olan bir takımdan bahsetmemizde garip. Brandon Roy'un bitik dizinin bakımı için yine üç maç kaçıracağı açıklanmış. Dün gece Warriors karşısında forma giyemedi Roy ancak Miller'ın müthiş performansı ve ilk beşin tamamının skora katkıda bulunması galibiyeti getirmiş. Yine de son çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkardıktan sonra maçın bıraya gelmesi onlar adına soru işareti.

1 FARKLI FIKIR:

kavsi dedi ki...

Ersan gitsin yalvarsında takas olsun herhangi bir takıma bucks kadar kabız başka bir takım yoktur hucmda top ceviremeyen minnesota dahil