BIY AD

19 Aralık 2010 Pazar

Takas Piyasası #2

Dün beklenen bir şekilde canlanan takas piyasasında Carmelo Anthony'den sonraki durağımız Memphis'in guardı O.J. Mayo olacak.

#2 O.J. Mayo

Memphis takım sahibinin bir açıklaması var Mayo takasa açık değildir diye. Ama daha önce defalarca bu tip açıklamalarda yer alan oyuncuların takımdan ayrıldıklarını gördüğümüz için mutsuz Mayo için de bir yazı yazmanın uygun olduğunu düşündüm.

Mayo neden mutsuz hepimiz biliyoruz. 3 yıldır ligde olan skorer oyuncu bu yıl ilk defa bench'e düştü ve geçtiğimiz yıllarda yakaladığı rakamlara oranla inanılmaz düşük istatistiklerle oynuyor. Bu rakamlardan onun en çok canını sıkan da kuşkusuz dakika. Kariyerinin ilk 2 yılında 82 maçın 82'sinde de ilk 5'te sahada olup, her 2 yıl da maç başına 38 dakika sahada kalan Mayo, bu yıl ne yazık ki 28 maçın sadece 14'ünde ilk 5 çıkmasının yanı sıra 29.1 dakika sahada kalabiliyor. Bu da ister istemez 23 yaşındaki bu adamın önünü kesmek oluyor. Hele ki Grizzlies gibi bir takımda Henry adındaki çaylağın arkasında ilk 5 çıkamadığını düşünürsek, bu onu mental olarak da yaralar diyebiliriz.

Peki Mayo'yu kim alır? Benim aklıma ilk olarak Chicago Bulls geliyor. Malumunuz mükemmele yakın bir kadroları var. ( Tabii ki sağlam bir Noah'la beraber. ) Ancak o mükemmel kadronun tek eksiği şutör bir oyuncu. Korver var, Rose atmaya başladı falan ama kesinlikle bir keskin şutör daha takıma eklenmeli. Bu konuda Bulls'un da offseasonda bir girişimi olmuştu zaten hatırlarsanız. J.J. Reddick'le anlaşmışlardı ama kontratı Magic karşılayınca Reddick takımında kalmıştı. Sonuç olarak sonra yaptığı girişimlerden de sonuç alamayan Bulls amacına ulaşamadan sezona başladı ve kilit şutörün eksikliğini bolca hissetti.

Mayo için bir diğer adres ise New York Knicks olabilir bence. Neticede onların bir Carmelo girişimleri var ve bu uğurda görev adamlarını feda edecekler. Giden oyuncunun yeri Mayo'yla doldurulabilir ki şehrin cazibesinin yanında yeni bir Big Three oluşturma hayalleri Mayo'nun aklını çelecektir. Ya da alternatif olarak Knicks şöyle de bir formül düşünebilir zira Nuggets'a sunacakları paketi oluşturmakta zorlanıyorlar. Mayo takıma dahil edilir, Curry'nin biten kontratı ve draft hakkıyla süslenip, Nuggets'a yollanır. Biraz komplike bir plan oldu ama Melo'yu alacaksanız işleri biraz daha karmaşık düşünmeniz gerekiyor.

İşin finansal boyutu sorunsuz görünüyor çünkü 4-5 milyon dolar civarı alan Mayo hiçbir takımın ekonomisini zedelemeyecektir. Zaten daha ilk yıldan kendini kanıtlamış bu genç yıldız için verilen miktar az bile bana kalırsa. Özetleyecek olursak Mayo takımında bu sene istemediği şeyler gerçekleşince gerek Grizzlies camiasından soğudu, gerekse birçok dedikoduya karışarak takas piyasasının gözdelerinden biri haline geldi. Bundan sonra ne olur bilinmez ama bu adamı kapmak isteyen çok olacaktır. Tek bildiğim Memphis'in Mayo'yu tekrar kazanmak için maçların yarısında yedeğe tıktıktan sonra Spurs maçında olduğu gibi 47 dakika sahada tutmaktan fazlasını yapması gerektiği. Mesela düzenli olarak ilk 5 başlatmak ve saha içinde daha önemli bir rol vermek gibi.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ntv sporda yorum yapmalısın arkaşım tarzın ve birikimin gerçekten etkileyici