BIY AD

25 Aralık 2010 Cumartesi

Takas Piyasası #3

Takas piyasası yazı dizisinin 3. bölümünde kahramanımız Baron Davis. Daha önceki yazılarda Carmelo'yu New York'a, Mayo'yu Bulls'a yollamıştım. Henüz bir gelişme yok ama Carmelo'nun NYK flörtü aylardır olduğu gibi hergün manşetlerde. Bu yazıda ise takımdan kopma noktasına gelen Baron Davis'e en uygun adres olarak Bobcats'i belirledim.

#3 Baron Davis

Çok enteresan bir oyuncu Baron. Yetenekli olduğuna kimsenin şüphesi yok ama bu yeteneğin yanında oyuncunun 10/11 sezonunda inanılmaz bir düşüş yaşadığı ortada. Patır patır üçlük attığı zamanları hatırlıyorum özellikle Golden State yıllarında. Şu aralar ise çizginin gerisinden %18'le atıyor. Tamam saha dışında sorunlar yaşarsın, takımda anlaşmazlıklar olur performansın düşer ama nasıl olur da bir şut bu kadar geriler? Hadi onu geçtim saha içinde %36, serbest atışta ise %65 atması tam bir felaket. Onu da bir kenara koydum. Ligdeki tüm oyun kuruculara karşı inanılmaz bir fizik avantajı olmasına rağmen berbat savunma yapıyor. Ama ben de şunu biliyorum ki bu adam basketbolu falan unutmadı. Sadece Clippers takımından öylesine soğudu ( ya da soğutuldu ) ki artık burada basketbol oynamak istemiyor. Karakteri sebebiyle zorluklarla savaşmak ve uyum kelimelerinden oldukça uzak bir profili olan Baron daha 31 yaşında kariyerinin böylesine sekteye uğradığı bir takımda devam etmek istemiyor bu açık ve net ortada.

Peki onu yıllık 13 milyon dolarlık "kalın" kontratıyla kim alır? Aklıma tek bir takım geliyor : Charlotte Bobcats. Koç değişimiyle beraber yeni bir sistemi benimseyecek takımda oyuncuların da değişmesi gerektiği ortada. Özellikle oyun kurucu pozisyonda D.J. Augustin'in yetersizliği görmezden gelinecek gibi değil. Beklenilen performansın altında kalan Augustin oyunun her iki yönünde de bir Felton değil bu sebeple Bobcats hücumları aksıyor. Davis bu noktada devreye giriyor. Yeni bir takım, yeni bir sistem hatta buna ekstra olarak Golden State yıllarından beraber oynadığı Stephen Jackson faktörü Bobcats'i onun için ideal kılıyor.

İşin bir de ekonomik boyutuna bakalım. Baron'dan bir an önce kurtulmak isteyen Clippers yönetimi karşılığında alacağı oyunculara pek bakmayacaktır diye düşünüyorum. Bu noktada tek kriter olarak salary cap kalıyor. 13 milyon dolarlık kontratı bulunan Davis'e karşılık Bobcats'te yollanmak için en ideal isim ise Desagana Diop olarak görünüyor. 6.5 milyon dolarlık kontratının yanında takımda Tyrus Thomas, Nazr Mohammed gibi isimlerin olması onun yokluğunun takıma pek vurmayacağı anlamına geliyor. Diop'un yanında yollanması gereken isim ise bana kalırsa o kontratı nasıl aldığını hala merak ettiğim 4.5 milyonluk Matt Carroll. Onu da üçlükçü bilirdim şimdi bir baktım %14'le atıyor basketbolla pek alakası yok gibi. Belki Clippers da kendini bulur umuduyla alınabilir. Sonuç olarak Diop+Carroll = Davis takası gayet mantıklı görünüyor. Bence her iki takım içinde çok doğru bir hamle olacaktır. Takımları bir kenara koydum ligin birkaç yıldır Baron Davis gibi bir oyuncudan mahrum kalması cidden üzücü. Kirilenko'nun üstünden yaptığı o smaç hala aklımda. Bobcats olur mu bilemem ama yeni takımında benzeri smaçlar ve beraberinde sahada gerçek bir lider izlemek için sabırsızlanıyorum.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

clippers bırakmaz onu gibi geliyor bana