BIY AD

5 Ocak 2011 Çarşamba

Butler'ın Yerine Kim?

Butler'ın sezonu kapadığından dün ben bugünde Soner bahsetti. Ayrıca dün ben bu sakatlık haberinden sonra eğer Mavericks'in bir hamle yapabileceğinden de bahsetmiştim ki Butler'ın sezonu kapadığı kesinleştikten sonra haberler düşmeye başladı. Biraz basından, biraz da kendi senaryolarımla birşeyler ürettim, bakalım hemen:

-Andrei Iguodala: Andrei Iguodala'nın ligin en kötü "1. adam"larından biri olduğuna şüphe yok. Müthiş savunmacı potansiyeline rağmen takımın skor anlamında ilk eline baktığı isim Iguodala. Yani skor anlamında 1. adam olmadığı bir ortamda rahatlıkla her alana katkı verebilecek (sayı, asist, ribaund, top çalma, blok, takım savunması) bir oyuncu. Ve bana göre Dallas'a cuk oturacaktır Iguodala. Ayrıca Dallas savunmasını da 1 gömlek yukarıya çıkarır. Maddi yöne baktığımızda Butler ile benzer kontratlara sahipler ikisi, capfiller'la rahatlıkla dengelenebilir takas. Ancak burada soru işareti Philadelphia'nın Iguodala'yı bırakıp bırakmayacağı. Takım olarak kötü durumdalar ve Iguodala'nın olası ayrılışında takım kağıt üzerinde ligin en kötü takımlarından biri olacak. Bu arada şu yazıda "Ama topu elinde istiyor." tarzı bir ifadele kullanılmış ki buna da asla katılmıyorum. Iguodala'nın daha az top kullanmayı sorun etmeyeceği bir yana Iguodala'nın bu sezon ortalama 11.7 şut kullandığını, Butler'ın ise 13 şut kullandığını hatırlatmak isterim.

-Gerald Wallace: Arayış içerisindeki takımlardan biri de Bobcats ve onların da Gerald Wallace'ı bir takasta kullanabileceği konuşuluyor. Ancak anladığım kadarıyla Jordan takımı daha somut bir hamleyle ileri taşımayı düşünüyor. Yani Butler'ı alıp, biten konratını bekleyip, kadrosunun en değerli adamını verir mi orada bir soru işareti var. Ayrıca Wallace'nin Dallas'a uygunluğu hakkında Iguodala için söylediklerimin benzerlerini söyleyebilirim. Onun da kesinlikle Dallas'ın sistemine uyacağını ve yine tıpkı Iguodala'da olduğu gibi savunmayı bir gömlek yukarıya çıkaracağını düşünüyorum. Yine Butler'la konratlar birbirlerine çok yakın o konuda da sıkıntı olmayacaktır.

-Tayshaun Prince: Bu da yine her açıdan olabilirliğe sahip bir söylenti. (Aslında söylenti demek mümkün değil, çünkü bu konuda bir haber okumadım hiç, "uydurma" daha mantıklı olur, tamamen benim düşündüğüm bir takas) Tayshaun Detroit'te mutsuz, Detroit rebuilding yolunda ve Butler'ın biten konratını almak isteyebilir, Tayshaun hem tecrübesiyle, hem her alana katkısıyla Dallas'a fayda sağlar vs. Ayrıca önceki iki isimde olduğu gibi olayın önünde bir engelde yok gibi gözüküyor. (Varsa yorum kısmına lütfen!) Ayrıca Dallas'ın hedefinin finaller olduğunu düşünürsek Prince'in yıllarca o seviyelerde oynaması da diğer iki isme göre avantajı. Genel olarak kadrosu "loser"larla dolu Dallas'ın kesinlikle isteyebileceği bir isim Prince.

-Carmelo Anthony: Ama topu elinde istiyor. Evet galiba bu sefer oldu. Bu takasta tamamen iki takımında arayışta olmasından dolayı benim uydurmam. Carmelo'yu tepeye oynayan bir takımda görmek güzel olacaktır ancak orada da hücumda top paylaşma sıkıntısı olabilir. Tabii onu da ligin bu işteki en usta ismi Jason Kidd çözebilir ancak bu takasın olabilirliği diğerlerine göre daha düşük bana göre. Ha deli Mark Cuban çıkar bu takası yapabilir, kimse de şaşırmaz ancak bana göre dengelerle fazla oynamadan yukarıdaki 3 isimden birini kadroya katmak sezonun bu döneminde daha mantıklı olacaktır.

9 FARKLI FIKIR:

Cem dedi ki...

Philly Iguodala'yı bırakmak istemiyo muydu ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bu arada Tayshaun'ı da Artest yerine Lakers'a bekleriz ikinci bi şampiyonluk için :)

bigben dedi ki...

Tayshaun'u alsalar da karşılığında ne verecekler. Konrtat sezonunda Dumars zarar etmek istemez. Karen Yenge'nin elinde takım günden güne eriyor zaten...

LexLuthor dedi ki...

ben pek olacağını düşünmesem de "Nowitzki-Carmelo-Kidd" üçlüsü pek güzel gözüktü gözüme.

bir medyum dedi ki...

carmelo dallas a.

Adsız dedi ki...

denver tepeye oynayan bi takım melo gitmezse görürsün

muyek dedi ki...

En olucak ihtimal T. Prince bence detroitte adam bitme noktasina geldi.

Adsız dedi ki...

iggy gelirse dallas en büyük şampiyonluk adayım olur.kobe'yi en iyi durduran adam ligde.

Doğuş dedi ki...

@adsız
güldürme beni adsız, denver bir tur bile geçemez playofflarda.

Adsız dedi ki...

yapma doğuş bu takım iki sene önce lakers'ı az kaldı eliyodu finallerde ligin en komple takımlarından sadece şu an çok karışık bu karmaşadan kurtulabilirse ligin tepesine oynar.Ayrıca Dallas'a tepeye oynuyo demişin asıl pompa takım o,tepeye oynadığı falanda yok kaç senedir görüyoruz bunu