BIY AD

3 Ocak 2011 Pazartesi

Cousins Tam Gaz Devam



Link

Öncelikle şunu sorayım bilgisi olanlara: İnternetteki herhangi bir stream'den nasıl sesli bir şekilde görüntü kaydı alabiliyoruz? Bilen birileri paylaşırsa iyi olur. Şimdi konuya dönelim.

NBA sezonu başladığından beri Cousins ufak tefek çirkin olaylarla karşımıza çıkıyor. Dün gece de Sonerle beraber maçı izlerken bu pozisyon dikkatimi çekti. Videomuzda dün gece Cousins'in, Suns maçında yaptığı garip hareketi göreceksiniz. Düdükten sonra, ilk olarak Landry, Dragic'in şutunu engelliyor. İkincisinde Frye'ın panyalı şutunu Cousins kesiyor. Bunlar ligde oldukça sık gördüğümüz hareketler. Hatta Garnett bu işin kralıdır. Asla ama asla izin vermez düdükten sonra bir şutun çemberden geçmesine. Çünkü bunun rakibi havaya sokacağını düşünür. Onunla ilgili ayrı bir videomuz var, daha sonra paylaşırım. Her neyse, ben biraz çocukça bulurum bu düdükten sonra şutu kesme olayını. Bazılarının görüş açısına göre de psikolojik bir savaştır bu. Topu kesen savunma oyuncusu "Düdük bile çalsa basket olmasına izin vermem" diye meydan okur. Tamam olabilir, pek mantıklı bulmasam da nedenini anlayabiliyorum. Burayla bir sorunum yok.

Ancak Cousins saçma sapan bir harekette daha bulunuyor. Kendisi Frye'ın şutunu kestikten sonra, top Carter'ın önüne düşüyor. Carter da ligde milyon kere yaptığı gibi "Düdükten sonra gidip bir smaç basayım da havamı bulayım" diyor, Sacramentolular'ın şutları kesmesine gıcık olduğu da aşikar bence. Her neyse tam smacı basacak o da nesi? Cousins sıçrayıp blokluyor Carter'ı. Direk kavga için sebep yani. Hani öyle düdükten sonra şutu kesmek ayrı birşey, fiziksel temas ile oyun dışında bir oyuncuya blok koymak apayrı birşey. Neyse ki hemen oyuncular ve hakemler müdahale etti de olay bir kavgaya dönüşmedi. Carter'ın gülerek tepki vermesinin de bunda katkısı var elbette.

Cousins'e gerçekten diyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Bu kadar mı olgunluktan uzak olabilir bir oyuncu? Carter yerine Barnes'ı falan öyle bloklasaydı acaba ne olurdu merak etmeden duramıyorum. Umarım birgün kafası yerinde, nasıl hareket etmesi gerektiğini bilen bir Cousins izleriz. O zaman bu yeteneklerini sergilerken çok daha fazla saygı hakeder.

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Birgün artest gibi beyinde kablo temasında sorunlu birine raslar dayağı yer ne olacak:)

Alkan dedi ki...

sabonis neden sevmiyorsun bu cocugu? :D. artest in kafa yapisinda oldugu icin istenilen olgunlukta hic bir zaman olamayacaktir ama bence ileride onemli bir adam olacak. bence simdiden oyunu keyif bile veriyor.

Adsız dedi ki...

Tam bir zekasız, ayarı verecek bir baba da olmayınca takımda at koşturuyor, bakalım nereye kadar sürecek..

Adsız dedi ki...

Cousins tam liseli ya

Adsız dedi ki...

bunun hakkından bruce bowen gibi biri gelir bence. kurallar dahilinde pislik yapmakta üzerine yoktu ihtiyarın. ya da shaq veya amare ile karşılaşacak ve biri bunu topla birlikte potaya sokacak (bynum). ancak o zaman durulur herhalde.

Adsız dedi ki...

Karşıyakanın aradığı uzun diyen adsız bunu beğenemezmi acaba yaptığı mallıklarla ksk arenayı senlendirir:)))

Adsız dedi ki...

Alkan sen bu adamı izlerken zevk alıyorsan doktora görün :D

Adsız dedi ki...

ggg

Adsız dedi ki...

bu adamın hakkından ne artest gelir ne bruce bowen. tek bir ilacı var bu güzel kardeşimizin:

http://www.youtube.com/watch?v=HxVRQHU5It0

Unknown dedi ki...

sacremento takas etmemeli bence aksine onu yola sokup oyununa bişeyler eklemesinide saglayabilceği ligde saygınlıgıyla yer kazanmıs düzgün kişilikli bi veteran eklemeli takıma..öyle gidip lise kocunu asistan olarak işe almakla olmaz bu işler

karamazov dedi ki...

adsız 11:20

direk bu hareket gelmişti benimde aklıma, katılıyorum bende bu liselinin ilacı budur.