BIY AD

7 Ocak 2011 Cuma

The Good, the Bad and the Ugly


Link

Azımsanmayacak zamandır NBA izlerim, bu gece gördüğüme benzer bir olay yaşandığını hatırlamıyorum. Belki gündüz ayık kafayla daha sağlıklı düşünersem... Efendim, videoyu izleyince başlığın ne manaya geldiğini anlayacaksınız ama ben biraz açıklayayım. Geceki Thunder-Mavericks karşılaşmasının son 10 küsür saniyesi, artık maç bitmiş, iki takım da sonucu kabullenmiş ve NBA'de klasikleşen 'son hücumu oynamama' moduna girmişler. Ribaundu alan Durant rakibin baskısını aşıp topu yarısahaya kadar getiriyor ve hücum yapmayarak iyi niyetle süreyi eriteyim diyor(The Good). Bu esnada Carlisle oyun alanına girerek Durant'in elinden topu alıveriyor. Öyle ki Chris Paul, Rajon Rondo halt etmiş yanında. Ben hayatımda bu kadar soğukkanlı bir top çalma görmedim. Carlisle oyun alanına Durant'i tebrik etmek amacıyla mı yoksa bir çakallık düşünerek mi girdi emin olamadım ama pozisyonun tekrarındaki bakışlarını hiç beğenmediğim açıkçası. Herşeye rağmen biz işimizi sağlama alalım ne de olsa dış görünüşü aksini belirtmiyor(The Ugly). Sonrası videoda yok ama ben anlatayım. Hakemler hücumu Dallas'a veriyor(*) ve topu alan Stevenson yolladığı üçlükle farkı 4'e indirip maçı noktalıyor(The Bad). Yoksa istatistiklerini arttırıyor mu demeliydim? İşte bu konuda söylemek istediğim şeyler var. Maçın sonucunu değiştirecek olsa bir yere kadar kabul edilebilir ama takımına hiçbir şekilde getirisi olmadığını bile bile hem de topu böyle hileyle kapmışken üçlük atmak en iyi ifadeyle pişkinliktir, yüzsüzlüktür. Durant'in, topu refleks olarak verdiğini düşünsem de saflığı yok demiyorum. Elbette yapılan top kaybında hatalı ama bu pozisyonun ardından Stevenson'ın yaptığı kadar değil, en azından benim gözümde.

*Hakemlere de ayrı bir paragraf açalım. Eğer ki rakip takımın koçu bu örnekte veya Kidd örneğinde olduğu gibi oyun alanındayken oyunun gidişatına müdahalede bulunursa teknik faulü alır. Ancak hakemler çizginin içine giren, Durant'i önce dürtüp sonra topu ister gibi elini uzatan ve hatta Durant topu sununca hamleyi yapıp topu kapan Carlisle'ın bu hareketlerini görmezden geldi. Durant'ı sanki pas vermiş de, top dışarda Carlisle'a çarpmış gibi düşündüler ve topu Dallas'a verdiler.

4 FARKLI FIKIR:

eli wallach dedi ki...

O filmde çirkinin oyunculuğuna kimse yaklaşamamıştır o ayrı

Adsız dedi ki...

ne denir bilmem ki.. yuh diyorum sadece.. ama çok güldüm yahu.. Carlisle'ye Çakal Carlis diyelim bundan sonra..:D Bu arada, hadi Carlisle çakal, Durant ise saftirik,, hakemlere ne demeli peki.. eee yuhunuz artık:D

Adsız dedi ki...

çok doldurma olmuş bu başlık.

Adsız dedi ki...

Bu 3lükle maç over oldu desem...