BIY AD

7 Ocak 2011 Cuma

Haftanın Değerlendirmesi: 7 Ocak

Blogda yepyeni bir bölümle daha karşınızdayız. NBA'i her gün takip etme şansı olmayan, bize de arada bir uğrayan okurlarımız için ligin genel gidişatı hakkında merak ettiklerini bir nebze de olsa öğrenmelerini sağlayacak bir bölüm olacak bu. Bir nevi inenler/çıkanlar tadında birşey... Böylece bir önceki hafta form grafiği tavan yapan ve yerlerde sürünen oyuncuları ve takımları öğrenebileceksiniz en azından. İlgili postları mümkün olduğunca Cuma günleri girmeye çalışacağız ama birer günlük kaymalar olabileceğini şimdiden söyleyip ilk yazımıza geçelim.

Çıkanlar
- Miami Heat(Wade, LeBron): Acaba maç kazanma rekorunu kırabilirler mi tarzındaki sorular kafalarda dolaşırken sezona öyle kötü başladılar ki beklentiler bir anda dibe vurdu. Ancak uyum sorununu aştıktan sonra korkulan bir takım hüviyetine büründüler. Son 20 maçında yalnızca 1 yenilgi alan Heat dolu dizgin devam ediyor yoluna. Form grafiklerini küçümsemek gibi olmasın ama bu 20 maçlık seride oynadıkları birkaç maç haricinde fikstürlerinin kolay olduğunu da belirtelim. Bu hafta ise 3'te 3 yaparak galibiyet serisini 7 maça taşıdılar ve konferans lideri Celtics'le aradaki farkı yarım maça indirdiler. Üst üste iki maç 40+ attıktan sonra geçtiğimiz hafta oynadığı karşılaşmaları 30 sayı-7 ribaund ve 4 asist ortalamasıyla tamamladı Wade ve takımıyla orantılı olarak performansını sürdürdü. LeBron da formdaydı son hafta. Özellikle Bobcats ve geriden gelip aldıkları Warriors maçlarının kazanılmasında önemli pay sahibiydi. Onun da bu haftalık ortalamaları 29 sayı-7 ribaund-8 asist.

- Boston Celtics(Rondo): Önemli iki yıldızının yokluğunda son dakikalarda kaybedilen Hornets maçının ardından Rondo'nun takıma dönmesiyle üst üste 3 galibiyet aldı Celtics. Aslında kendilerine formda demek doğru olmayabilir. Çünkü evlerinde çok kötü bir Minnesota maçı oynayıp kazandıktan sonra ikinci bir kabusu da Spurs maçında yaşadılar. Yani bu haftalık performansları 3'te 1 olabilirdi. Ama en azından 'winner' özelliğini koruduklarını söylemek mümkün. Bu dönemde Nate Robinson'dan takımın direksiyonunu devralan Rondo kendini hemen belli etti. Onun yokluğunda verimi gözle görülür derecede azalan Celtics hücumları, genç oyun kurucusunun 3 maçtaki ortalama 15 asistinin de etkisiyle eski verimliliğine kavuştu.

- Atlanta Hawks(Crawford): Doğuda tepeye oynayanların bu haftayı iyi geçirdiklerini söyleyebiliriz. Onlardan biri de Hawks'tı. 4 maçlık batı turnesine Thunder mağlubiyetiyle başladılar ancak daha sonra toparlanarak 3 galibiyet birden aldılar. Jazz deplasmanındaki zaferleri kuşkusuz bunlardan en önemlisiydi. Maç boyu oyunu forse edip zor deplasmandan çok rahat bir galibiyet çıkardılar. Bu seri boyunca Hawks adına sürpriz sayılabilecek bir isim rakiplerin belalısı oldu. Geçtiğimiz haftayı ortalama 26 sayı-4 asist ortalamalarıyla kapatan Jamal Crawford takımının en etkili ismiydi. Kariyerine baktığımızda istikrar ve Jamal yan yana pek uyumlu durmuyor. Bu sebeple birkaç maç içerisinde performansı düşecek diye tahmin ediyorum.

- Memphis Grizzlies(Randolph, Gay): Batıda playoff dışındaki takımlar arasında saha içinde yapabildikleriyle en iyisi Memphis, en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta özellikle Lakers galibiyetiyle dikkatleri üzerine toplayan Grizzlies ardından evinde Thunder'ı da devirmeyi başardı ve konferansta yükselişe geçti. Ben bu formlarının devam edeceğini ve sezon sonuna kadar en kötü ihtimalle playoff yarışı vereceklerini tahmin ediyorum. Randolph-Gay ikilisi bu dönemde takımın en önemli silahlarıydı. Gay haftayı 27 sayı, Randolph ise 26 sayı-13 ribaund ortalamayla tamamladı.

Yarım Artı: Yukarıdaki isimlerin yanı sıra bireysel olarak iyi performans sergileyen ancak bu performansları maçın sonucuna etki etmeyen isimler de vardı. Antawn Jamison, Griffin, Love, Aldridge, DeRozan, Dorrell Wright, Wilson Chandler, Holiday gibi. Ayrıca Dwight Howard(ve Magic) da takaslardan sonra inanılmaz bir yükselişe geçti Hidayet'le birlikte. Ancak yalnızca son haftayı baz aldığım için kendisine bilahare değinmek istemedim.

İnenler
- Cleveland Cavaliers: Son 19 maçta alınan 18 mağlubiyet ve arada evinde Knicks'e karşı yanlış anımsamıyorsam uzatmada kazanılan maç... Dan Gilbert, LeBron'un ardından bir gazla şampiyonluktan falan bahsediyordu, mevsim yazdı o zamanlar, kuşlar falan uçuşuyordu, güzel rüyalardı. Şimdilik ligin dibine demir atmış durumda Cavaliers. Sakatlıklar falan da epey hırpaladı kendilerini ve kısa vadede ümit hiç yok denecek kadar az.

- Washington Wizards: John Wall'un dönmesiyle toparlanacaklarını düşünüyordum ama olmadı. Deplasman maçlarından önce artık direkt mağlubiyet hanelerine +1 yazılıyor. Pacers-Sixers-Hornets maçlarından galibiyet alamadan haftayı 3'te 0'la tamamladılar. Ancak Cavaliers için söylediğim durum burada geçerli değil. Çok genç ve o kadar çok olmasa da potansiyelli bir kadroları var. Birkaç hafta öncesine kadar fena da oynamıyorlardı. Yakın zamanda bir çıkış bekliyorum ben Wizards'tan.

- Phoenix Suns: Takas sonrası belini bir türlü doğrultamadı Suns. Arada kazandıkları bir Pistons maçı var ki Pistons'ı artık yenmeyeni dövüyorlar. Carter henüz takıma uyum sağlayamadı, daha fenası uyum sağlamaya niyeti de yok gibi. Ayrıca Gentry'nin rotasyonu bir türlü oturtamaması, geçen yılların aksine bench'in olumsuz yönde fark yaratması, savunmada konsantrasyon kayıplarının çok sık görünmeye başlaması, Nash'in takımdan ayrılma durumu... Bir Suns taraftarı olarak çok doluyum ve birşeyler karalamayı planlıyorum, belki sınavlardan sonra.

- Denver Nuggets: Ligin üst düzey takımları içerisinde açık ara en kötü savunma yapanı Denver. Son maçlarında temponun da tetiklemesiyle birlikte her maç 100 veya üzerinde sayı yemeye başladılar. Geçtiğimiz haftayı 4'te 2 ile kapamalarına karşın buraya yazmak istedim kendilerini. %50'lik bir performans o kadar da kötü değil diyebilirsiniz çünkü daha kötü serisi olan nice takımları almadım buraya. Ama son iki maçtan (Clippers ve Kings) mağlup ayrıldılar. İşin ilginci her iki maçta da rakiplerine karşı neredeyse hiç bir varlık göstremediler. Üstelik Melo'nun dönüp bu maçlarda takımdaki yerini almasına rağmen. Bu seviyedeki takımlara karşı böylesine yenilgiler güven sarsıcı.

Gözden Kaçıyor Sanmayın: Bu hafta perfonasında düşüş olan veya beklentileri karşılayamayan isimler'i de buraya yazalım: Jeff Green, Channing Frye, Jason Kidd, Pau Gasol(yorgunluk).

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bir fikir belirtmek isterim konferanslarda haftanın oyuncuları,ayın oyuncuları gibi şeyleri ekleyebilirseniz çok güzel olur..Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir bölüm düşünmüşsünüz ved uyguluyorsunuz, yazınızı keyifle okudum. tekrar teşekürler

Adsız dedi ki...

orlando? arenas? hidayet? j.rich?