BIY AD

3 Ocak 2011 Pazartesi

Joe Smith Rekora Ortak Oldu

Dün Lakers'ın Memphis'le oynadığı maçta 4. çeyrek oyuna giren Joe Smith Lakers adına sezonun ilk maçına çıktı. Bu durumu özel kılan ise Lakers'ın Joe Smith'in NBA'deki 12. takımı olması kuşkusuz. Bu bir NBA rekoru! Chucky Davis, Jim Jackson ve Tony Massenburg'la beraber ligde 12 farklı takımda forma giyen 4. oyuncu olma ünvanını kazandı Joe Smith. 1995 Draft'ında 1 numaradan seçilmesinin ardından her geçen gün kötüye giden kariyeri yüzünden tarihin en kötü 1. sıra seçimleri arasında gösterilen Smith'in sezon sonunda emekli olmak istemediği de biliniyor. Bu yüzden akıllara neden 13. bir takım olmasın sorusu da gelmiyor değil hani. Unutmadan Smith'in ligde forma giydiği takımların da bir listesini verelim :

Golden State, Philadelphia ( 2 kez ) , Minnesota ( 2 kez ) , Detroit, Milwaukee, Denver, Chicago, Cleveland ( 2 kez ), Oklahoma City, Atlanta, New Jersey ve Lakers

2 kere oynadığı takımları da hesaba katırsak spor tarihinin en çok takım değiştiren oyuncusu oluyormuş sanırım. Bunu bir Tolga Doğantez'le kapıştırmak lazım bence.

2 FARKLI FIKIR:

JacK dedi ki...

Barnes yerine artest :)

Adsız dedi ki...

spor tarihinin en çok takım değiştiren oyuncusu olması imkansız. 16-17 takım değiştiren futbolcular var.