BIY AD

4 Ocak 2011 Salı

Maç Kaybettiren Mola


Link
Kimi molalar vardır kafa kafaya giden maçlarda kazananı belirler. Molayı alan takım çizilen güzel bir setin ardından bulduğu basketle maçı alır. Yukarıdaki videoda izleyeceğiniz mola bu bahsettiğimiz türe girmiyor. Dün gece oynanan Celtics-T'wolves maçının bitimine saniyeler kala 1 sayı farkla önde olan Celtics şut kaçırdıktan sonra kendilerinden beklenmeyecek bir hata yapıp rakibe fastbreak şansı veriyor. Ribaundı çeken Kevin Love, savunmanın arkasına sarkan Wes Johnson'ı görüp topu ona yollamak üzere harekete geçiyor. Tam topu elinden çıkaracak o da ne, çalan düdük ve Kurt Rambis'in gelen molası. Mola gelmese %99 basket olacak bir pozisyon Rambis tarafından durduruluyor ve ardından kenardan topu oyuna sokan T'wolves sayı bulamayarak maçı kaybediyor. Kevin Love'ın mimikleri herşeyi anlatıyor aslında. Rambis direk mola işaret etmek için tetikte beklemeseydi de, oyunu izleseydi, bu molayı almayabilrdi.

Draft seçimlerindeki tutarsızlıklar, oyunculara ederinden iyi şartlarda sunulan kontratlar bir yana saha içindeki kararlarıyla da yetersizliğini zaten ispatlamıştı Rambis, dün geceki hareketiyle de tüyü dikmiş oldu. Tebrik ediyoruz kendisini.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Biraz acımasız bir başlık olmuş.. Love topu kaptığında 10 küsür saniye var ve Johnson topu yakalayıp basketi yapsa, celtics için minimum 5 saniyelik hücum süresi kalırdı.. Rambis'i bende beğenmem ama yaptığı hiçte anormal değil.. Çoğu hoca aynı durumda hemen mola alırdı işi garantiye almak için..

Adsız dedi ki...

garnet'i bostona gönderen takımdan bu beklenir.

mucho dedi ki...

Bostona karşı oynayan bir takımın sayıya ihtiyacı varsa değil 5 saniye 15 saniye de kalsa o topu sayı yapmak önemli bence. Bostona karşı 1 sayı geriden hucum etmek mi yoksa 1 sayı önden defans yapmak mı? bence savunma yapmak daha mantıklı. Mesela Rakip NY veya GS olsa mola mantıklı diyebilirdik ama sonuçta celtics.