BIY AD

5 Ocak 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 04.01.2011

Batı turnesinde bulunan Atlanta, Sacramento'yu evinde mağlup etmeyi başardı. Chicago ve Orlando'nun yükselişi ile Doğu'da bir anda gerilere düşen Atlanta açısından oldukça önemli bir galibiyet oldu. Son dönemde müthiş bir form grafiği yakalayan Crawford benchten gelerek 31 sayı 7 asist ile takımını sırtlayan isim oldu. Johnson'da 29 sayısı ile etkili olurken Smith ise 14 sayı 11 ribaund 6 asist üretti ve galibiyetin mimarları oldu. Kings cephesinde uzun bir aradan sonra Evans'ın böylesine efektif bir performansını görüyoruz. 11/19 isabetle oynayan Evans 29 sayı 8 asist 5 top çalma ile mücadele etse de performansı galibiyeti getirmedi. Cousins 24 sayı 7 ribaund üretirken adı takas dedikoduları ile geçmeye başlayan Casspi benchten gelerek 10 sayı 11 ribaund ile oynadı.

Lig lideri Spurs'ü Msg'de ağırlayan Knicks önemli bir galibiyete imza attı. Gallinari'nin yokluğunda Turiaf ilk beş başlarken 4 numaraya geri dönen Amare 28 sayı 9 ribaund 6 asist 3 blok ile yıldızlaştı. Chandler da 31 sayısıyla bu sezonki en yüksek rakamına ulaşırken 9 ribaund aldı. Onların yanında çaylak Fields 13 sayı, Felton da 28 sayı 7 asist üretti. Rakibinden 10 adet fazla top kaybı yapan Spurs cephesinde Parker 26 sayı 6 asist ile takımını taşımaya çalıştı. Takımdan 6 isim çift haneli rakamlar üretse de kaçan fauller ve üçlük çizgisindeki kötü yüzde yenilgiden kaçmalarını engelledi. Duncan 14 sayı 6 ribaund ile oynarken Manu 15 sayı 5 ribaund 5 asist ve Blair 17 sayı 8 ribaund üretti. Dört maçlık zorlu Batı Turnesi öncesinde Knicks moral kazanmış oldu.

Lakers'ı deplasmanda yenen Memphis evinde Batı'nın bir diğer güçlü ekibi Oklahoma'yı ağırladı ve heyecanlı geçen maçın sonunda gülen taraf olmayı başardı. Thunder Spurs'ten sonra bir diğer Güneybatı takımına kaybetti. Memphis'te bronşit olduğu için Mayo forma giymezken Zach Randolph pota altındaki üstün performansını bu maçta da sergiledi ve 31 sayı 16 ribaund üretti. Tony Allen 19 sayısı ile oldukça önemli bir performans gösterirken Rudy Gay 27 sayı üretti. Gasol ise 10 sayı 10 ribaund ile double yaparak geceyi noktaladı. Thunder cephesinde Durant 28 sayı 9 ribaund ile yine etkili bir gece geçirirken maçın sonunu istediği şekilde oynayamadı. Westbrook 28 sayı 7 asist ve benchten gelen Harden 17 sayıyla maçı tamamladı.

Nowitzki ve sezonu kapatan Butler gibi isimlerin yokluğuna rağmen Dallas evinde Portland'ı devirmeyi başardı. Hücumda sorumluluk alan Terry son bölümde sergilediği performansla maçı kazandıran isim olurken 18 sayı 4 asist ile oynadı. Terry 18 sayısının 12'sine son çeyrekte imza attı ve kritik anlarda sorumluluk alarak takımını galibiyete taşıdı. Ona en çok katkı yine 18 sayı üreten Stevenson'dan gelirken pota altında Chandler 14 sayı 13 ribaund ile etkili oldu. Portland cephesinde uzunlar fazlasıyla etkili olurken Aldridge 28 sayı 10 ribaund ve Camby 10 sayı 20 ribaund üretti. Aynı başarıyı kısalarda bulamadı Portland ki Matthews sadece 10 sayıda kalınca yenilgi de beraberinde geldi.

Çalkantılı günler geçiren Lakers evinde Pistons karşısında özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunu ile farka gitti ve nefes almayı başardı. 21 sayı 7 ribaund ile oynayan Gasol ve 13 sayı 6 ribaund üreten Bynum pota altında Lakers'ı sırtlarken Kobe Bryant 17 sayı 7 ribaund 8 asist ile oldukça etkili bir performans sergiledi ve ligin sayı krallığı sıralamasında ilk ona girerek tarihe geçti. Odom'da benchtne gelerek 16 sayı 9 ribanud üretti. Detroit ikinci devre oyun kimliğini sahaya yansıtamazken 3/13 gibi kötü üçlük yüzdesi vardı. Benchten gelen Monroe 14 sayı 11 ribaund ile double yaparken T-Mac 14 sayı 6 asist üretti. Prince 12 sayı ile mücadeleyi tamamlarken benchten gelen Hamilton'da 11 sayı kaydetti.

Sezona beklentilerin çok altında başlayan ve eleştiri oklarının bir numaralı hedefi olan Miami olgun basketbolu ile maç kazanmaya devam ediyor. Oynadığı son yirmi maçta kaybettikleri sadece mücadele var. Müthiş bir seri yakalayarak Doğu'da Celtics'in ensesine gelen Miami'de Dwyane Wade ve LeBron James'de istatistikleri ile göz kamaştırıyor. Doğu'da ayın oyuncuları seçilen James ve Wade dün gece Bucks karşısında takımı galibiyete götüren isimlerdendi. James 25 sayı 9 asist ile oynarken Wade 34 sayı buldu. Chris Bosh 19 sayı 12 ribaund ile double yaparken benchten gelen Chalmers'ta bulduğu basketlerle faydalı oldu ve 9 sayı üretti. Milwaukee'de guard sıkıntısı oldukça ortada. Jennings'in yokluğunda takımı idare edebilen yok. Hoş onun da idare edebildiğini söylemek güç ya. Ersan ilk çeyrek iyi oynadı ancak faul problemine girdi, şutları kaçmaya başladı derken 7 sayıda kalıverdi. Salmons 18 sayı 6 asist ve Bogut 16 sayı 8 ribaund ile takımda dikkat çekenler arasındaydı.

Evinde Raptors'u ağırlayan Bulls zorlanmadan galibiyete ulaşmayı başardı. Boyalı alanda felaket bir üstünlük bulunduran Chicago'da özellikle %53 olan hücum yüzdesi dikkat çeken istatistiklerin başında geliyor. Toplam 6 isim çift haneli skorlar üretirken bunların üçünün benchten gelmesi önemli olan nokta. Ömer Aşık 20 dakika süre aldığı maçı 5/6 isabetle 13 sayı 7 ribaund 2 asist 5 blok ile tamamlayarak kariyerinin şu ana kadarki en iyi maçını çkarttı dün gece. İlk kez çift haneli sayı üreten Ömer 5 blok ile de kariyer rekorunu kırdı. Taj Gibson benchten gelerek 16 sayı 14 ribaund ile fark yaratan isimdi. Boozer 12 sayı 13 ribaund ile double yaparen Deng 24 sayı ile skorda Bulls'u sırtladı. Toronto'da sakatlıktan dönen Bargnani 23 sayı 6 ribaund üretirken DeRozan 18 sayı ve Bayless 11 sayı 8 asist ile mücadele etti.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ömer sayıları nasıl buldu
kaçı smaç
kaçı kolay sayı

Kaan Mert dedi ki...

bulduğu 5 isabetin 3ü smaç Ömer'in. Diğer ikiside layup. Pota dibinde bulduğu sayılar.
Ancak maçı dönem dönem izleyip Ömer'in sayılarını kaçırdığımdan kolay basket miydi değil miydi bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

ersan'a yazık oluyor şu takımda.