BIY AD

2 Ocak 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 1.01.2011


Doğu'da tepeye doğru hızla yükselen Chicago Bulls evinde Merkez Grubu'nun sonuncusu Cleveland'ı konuk etti. Maça iyi başlayan ve skorda üstünlüğü ele geçiren taraf Cavaliers olsa da zamanla maça ağırlığını koyan Chicago galip gelmesini bildi. Üçüncü çeyrek rakibine sadece 9 sayı izni veren Chicago bulduğu 32 sayıyla kazanan taraf olduğunu gösteriyordu. Rose 28 sayı 11 asist ile takımını galibiyete taşırken Boozer 20 sayı 11 ribaund ve Deng 23 sayı ile mücadele etti. Ömer'de benchten gelerek 18 dakika süre aldı ve 4 sayı 5 ribaund 1 blok ile takımına katkı sağladı. Cleveland'da benchten gelen Hickson 21 sayı 8 ribaund ile iyi bir performans ortaya koyarken Jamison'da 19 sayı 9 ribaund ile katkı verdi.

Doğu'da adeta felaket bir sezon geçiren Washington bu kez de evinde Hornets'e teslim olmaktan kurtulamadı. Maç boyu felaket dış şut atan ve bolca top kaybına imza atan Wizards kötü gidişini sürdürdü. Wizards'ta Wall 12 sayı 10 asist Nicks Young ise 24 sayı ile oynadı. McGee 12 sayı 13 ribaund ile double-double yaparken Lewis 1/5 üçlük isabeti ile oynayarak sadece 14 sayıya imza attı. Hornets'e bakacak olursak ilk beşin tamamı çift haneli skorlara imza attı. Paul'un 13 sayı 11 asist 7 top çalma 5 ribaundluk müthiş performansı takımını galibiyete taşırken Okafor 17 sayı 15 ribaund ile pota altında önemli bir üstünlük kurdu. Ariza'da 22 sayı ile dikkat çeken bir performansa imza attı ve Hornets üst üste ikinci galibiyetini alarak nefes aldı.

Batı'nın dibinde olmasına karşın son günlerde formda gözüken Wolves evinde Nets'i mağlup ederek son dört maçındaki üçüncü galibiyetini elde etti. Üçüncü çeyrek sadece 9 sayı bulan ve maçtan kopan Nets'te Vujacic benchten gelerek 22 sayıyla oynarken yeni flörtü Kim Kardashian'ın izlediği maçta 12 sayı 14 ribaund ile oynayan Humpries dikkat çeken isimler oldular. Wolves'te Beasley'in kötü oyununa rağmen 23 sayı 10 ribaund ile oynayan Love ve 16 sayı bulan Milicic takımı galibiyete götüren isimler oldular.


Miami-Warriors maçının ilk çeyreğini izliyorum Golden State inanılmaz derecede hücum ederken Heat'in savunma bilgisi sıfırlanmış diye düşünüyorum. Özellikle D.Wright ile fazlasıyla etkili oldu Golden State. Altı yıl formasını giydiği salona geri dönen Wright Heat'e karşı 30 sayı ile takımının en skoreri oldu. Zaten bu sezon gösterdiği çıkışla dikkat çekerken son dönemde sergilediği skorer performanslarda ön plana çıkmaya başladı. İlk çeyrek 36 ve ikinci çeyrekte de potasında 36 sayı gören Heat devrede 72 sayı yemiş ve savunmasını devam ettirdiği takdirde korkunç bir yenilgi gelebilirdi. Ancak ikinci devre bambaşka bir Heat parke üzerindeydi ve devre boyunca rakibin sadece 35 sayı bulmasına izin verdiler. Ellis 25 sayı 7 ribaund ile oynarken Lee'de 13 sayı 12 ribaund ile mücadele etti. Miami'de James 25 sayı 7 ribaund 10 asist ile takımını galibiyete taşırken Wade 25 sayı 8 asist ve Bosh 20 sayı 11 ribaund ile mücadele etti. Benchten gelen ve 4 üçlük isabeti bulan Jones'ta 13 sayı ile önemli bir katkı sağladı.

Batı'nın formda takımlarından olan Denver evinde Kings'i geçmeyi başardı. Ablasının ani ölümü ile beş maçtır takımdan ayrı kalan Melo dün gece dönüş yaptı ancak 6/22 gibi komik bir şut yüzdesiyle oynayınca beklentileri karşılayamadı ve maçı da 16 sayı 10 ribaund ile tamamladı.Billups 22 sayı ile takımının en skoreri olurken Nene 16 sayı 14 ribanunt ile oynadı. Benchten de büyük bir destek alan Denver 48 sayısını buradan buldu. Jr Smith 17 sayı ile oynarken Andersen 7 sayı 11 ribaund ile katkı verdi. Kings cephesinde Evans yine beklentilerden uzak bir performans sergilerken Cousins 16 sayı 8 ribaund ve Thompson 17 sayı 7 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

Batı'nın lideri San Antonio Spurs evinde zorlanmasını beklediğim bir mücadeleyi çok kolay bir şekilde geçti. Oklahoma'da bir gece önce triple double'a imza atan Westbrook tanınmayacak halde oynayınca ve Durant kendisine ihtiyaç olunan anlarda pota dövünce yenilgi kaçınılmaz oldu. Oklahoma maçın başı da dahil olmak üzere hiç öne geçemedi maçta. Durant 16 sayı ile takımın en skoreri olurken benchten gelen Ibaka 14 sayı 13 ribaund 4 blok ile takımın tek ayakta kalan ismiydi. Oklahoma farkın da etkisiyle 12 oyuncusuna da mücadelede forma şansı verdi. Spurs'te ise Parker 14 sayı 10 asist ile önemli bir performansa imza atarken Duncan 21 sayı 9 ribaund ile boyalı alanı domine etti.

Spurs'u takibini sürdüren Dallas'ın üzerine son günlerde bir lanet çökmüş olsa gerek. Nowitzki'nin yokluğunda üst üste üçüncü kez kaybeden Texas ekibi bu maç Butler'ı da sakatlığa kurban verdi. Butler'ın sakatlığının daha da ciddi olabileceği de konuşulmakta. Nowitzki ve Butler'ın yokluğunda benchten gelen Barea 29 sayıyla takımını taşırken Kidd ise 14 sayı 9 asist ile mücadele etmesine karşın galibiyeti getiremedi. Bucks'ta 36 dakika forma şansı bulan Ersan 16 sayı 17 ribaund ile double-double'a imza atarken kariyer ribaund rekorunu da kırmış oldu. Barea'ya karşı Boykins'in benchten gelerek 26 sayı 6 asist ile oynaması maçın kilit noktalarından olurken Salmons da 21 sayı ile katkı sağladı.

Bu sezon play-off'a iyi bir sıradan girmek için mücadele eden Utah Jazz evinde Memphis'i zorlanmasına rağmen geçmeyi başardı. Pota altında Zach Randolph'un 27 sayı 16 ribaundluk resitaline rağmen ayakta kalan ve maçı kazanan Utah, Thunder'ın da yenilmesiyle grubunda liderliğe yükseldi. Mehmet forma giymezken Millsap 22 sayı 10 ribaund ve Deron 19 sayıyla katkı verdi. Kritik anlarda sahneye çıkan çaylak Hayward ise 13 sayıyla mücadele etti. ribaundlarda rakibine göre üstün olmasına karşın fazlasıyla top kaybı yapan Memphis'te ilk beş çıkan Mayo 18 sayı 6 ribaund ve Conley 17 sayı 7 asist ile mücadele etti.

2 FARKLI FIKIR:

gmike dedi ki...

Nets ve Cleveland inanılmazı başardı resmen. Nets 3. çeyrek ilk 6 dk sayı atamadı, Cleveland ise 9 sayının 3ünü serbest atıslardan bularak sadece 3 isabetli sut attı.Şu yandaki KP kadrosu çıksa heralde daha cok atardı:)

Adsız dedi ki...

İrdelesen az ersanı olmaz dimi kariyer high yapmış adam