BIY AD

4 Ocak 2011 Salı

NBA'de Bugün - 03.01.2011

Müthiş form grafiğini devam ettiren Orlando evinde ağırladığı Golden State'i de yenerek üst üste 6.galibiyetini elde etti. Hidayet'in takastan sonra eski kimliğine büründüğünü ve bir başka oynadığını defalarca yazmıştık. Hidayet az önce kariyeri açısından oldukça önemli bir maçı noktaladı. 38 dakika sahada kalan Hedo kötü şut yüzdesiyle oynamasına karşın 10 sayı 14 ribaund 10 asist 5 top çalma ile oynayarak kariyerinin 3. triple double'ına imza attı. Ayrıca Hidayet'in yaptığı 5 top çalma onun kariyer rekoru oldu. Orlando'da yalnızca bir dakika forma giyen Q.Rich hariç herkes çift haneli rakamlara ulaşırken Howard 22 sayı 17 ribaund ile oynadı. %46 ile üçlük isabeti bulan Orlando'da 4'er üçlük bulan J.Rich 19 ve benchten gelen Reddick 13 sayıyla oynadı. Üçlük çizgisinin gerisinden rakibi kadar iyi dikiş tutturamayan Warriors benchinden de istediği verimi elde edemedi. İlk devreyi 9 sayı önde kapatmasına karşılık ikinci çeyrek skor konusunda sıkıntı çeken Warriors'ta Ellis 20 sayı 7 ribaund 4 asist ile oynadı. Son günlerin formda ismi Wright 17 sayı 6 ribaund ile oynarken bir diğer guard Curry 15 sayı 6 ribaund 5 asist üretti.

Boston Celtics evinde Wolves'ı ağırladı ve zorlanmasına karşın yıldızlarıyla galibiyete uzanmasını bildi. Maç boyu skorda üstün olan taraf Minnesota oldu ancak son çeyrekte üçlükleriyle Allen ve Pierce ve son bölümde de kritik isabetleri ile Rondo sahne alarak maçı Wolves'ın elinden söktü aldı. Rondo takımın yaptığı 22 asistin 16'sına imza atarken 6 sayı ile oynadı. Maçı çeviren Allen 20 sayıyla oynarken Pierce ise 23 sayı 6 ribaund ile mücadele etti. Garnett'ın yokluğunda ribaund konusunda büyük sıkıntı çeken Celtics maç boyu sadece 30 ribaund alabildi. Kevin Love tek başına 24 ribaund alırken bulduğu 12 sayıyla double-double serisine devam etti. Beasley 19 sayı ile oynarken benchten gelen Webster 15 sayı ve Milicic 14 sayı ile skora katkı yaptı.


Galibiyet serisini devam ettiren Miami deplasmanda Bobcats karşısında zorlanmasına rağmen iki yıldızı ile galibiyete ulaştı. Mücadeleye iyi başlayan taraf Bobcats olmasına rağmen daha sonra kontrolü eline alan ve devrenin sonuna doğru öne geçmeyi başaran Heat maç sonuna kadar skorda üstünlüğünü sürdürdü. Özellikle maçın ikinci yarısına damga vuran isim olan LeBron James 38 sayı 9 ribaund 5 asist ile takımını galibiyete taşırken haftanın oyuncusu seçilen Dwyane Wade ona 31 sayı 11 ribaund ile eşlik etti. Chris Bosh 11 sayıyla oynarken benchten gelen ve oyuna sertlik kazandıran Joel Anthony aldığı 11 ribaund ile dikkat çekti. Bobcats cephesinde G.Wall forma giymezken kaptan Jackson 22 sayı 5 asist ile oynadı. Agustin ise 16 sayı 3 asist ile takımda çift hanelere çıkan bir diğer isim oldu. Bu arada aşil tendonunda kopma tespit edilen DeSagana Diop sezonu kapattı.

Celtics ve Wizards deplasmanlarında galibiyete uzanan Hornets evinde bir diğer Doğu ekibi Sixers'ı da geçerek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Oldukça çekişmeli geçen mücadelede kilidi açan kritik anlardaki isabetleri ve asistleri ile Chris Paul oldu. Paul 4/11 gibi düşük bir şut yüzdesinde kalmasına rağmen 15 sayı 5 asist ile oynadı ve takımını galibiyete taşıdı. Pota altında Okafor 13 sayı 8 ribaund ve West 17 sayı 8 ribaund ile etkili olurken benchten gelen Green 11 sayılık katkıda bulundu. Sixers cephesinde Brand 14 sayı 10 ribaund ile pota altında oldukça etkili olurken guard rotasyonunda Holiday çizginin gerisinden isabet bulamamasına karşın 12 sayı 6 ribaund 6 asist ile oynadı ve iyi performansını devam ettirdi. Nocioni'de 13 sayı 7 ribaund ile mücadele etti.


Son dönemde formuyla dikkat çeken Denver Nuggets ribaundlarda ve pota altında Houston'a karşı üstünlük kurduğu maçı kazanmasını bildi. Özellikle yıldızı Melo ile etkili olmayı başaran Denver maç boyu 40 serbest atış kullandı. Carmelo 33 sayı 11 ribaund ile oynarken haftanın oyuncusu seçilen Billups 13 sayı ile mücadele etti. Nene 16 sayı 11 ribaund ile double yaparken Kenyon ise 11 sayı 6 ribaund ile mücadele etti. Denver'a karşı pota altında Scola 24 sayı 7 ribaundluk performansı ile etkili olmaya çalışırken 21 sayı 7 ribaund ile Lowry takımın bir diğer etkili ismi oldu. Son maçlarında benchinden fazlasıyla katkı alan Houston'da Miller 10 sayı 11 ribaund 5 asist ile etkili oldu.

Oldukça heyecan dolu ve çekişmeli bir karşılaşma sonunda Utah, Detroit'i geçmeyi bildi ve üst üste ikinci galibiyetini aldı. Deron Williams 22 sayı 10 asist ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Uzun rotasyonunda rakibe karşı oldukça etkili olan Utah'ta Millsap 15 sayı 10 ribaund ile oynarken Jefferson 16 sayı 8 ribaund ve Krilenko'da 15 sayılık katkı verdi. Detroit cephesinde Prince 26 sayı 5 riaund 4 asist ile takımını taşırken benchten gelen Hamilton'da 15 sayılık katkı sağladı. Tracy McGrady 11 sayı 11 asist 9 ribaund ile müthiş bir maç çıkartmasına rağmen galibiyeti getiremedi.

5 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

şu twolvesun yaptığı nedir allah aşkına. bi bakın şu maçın sonuna. bu potansiyelli genç takıma yazık oluyor o yönetimle.

JacK dedi ki...

calvin'e katılıyorum özellikle son pozisyonda wes kaçmışken love touchdown pası atıyodu gitti kurt rambis mola aldı maçta gitti.Ayrıca bu sezon çok oldu bu tarz maçlar twolves öndeyken geriden gelen takımlara kaybetmeleri.Verilmeyecek maçlar kaybediliyor.Yönetim istifa :)

su borusu dedi ki...

önce şunu tartışalım kurt rambis koç bile değil.

Adsız dedi ki...

kurt rambis kurtmu yoksa

Adsız dedi ki...

@adsız, sesli güldüm :D

mavi