BIY AD

7 Ocak 2011 Cuma

Sonunda Oldu

Tanıtım yönetmeliğindeki değişiklik resmi gazetede yayınlandı ve alkollü içecek markalarının spor kulüplerine artık isim olamayacağı bildirildi. Böylece Efes Pilsen'in 1 yıl içerisinde logo ve isim değişikliğine gitmesi zorunlu kılındı. Her ne kadar NBA blogu olsak da basketbol sever Türk insanları olarak alınan kararı kınayıp şimdilik haber olarak girelim. Vakit bulabilirsek gün içerisinde değerlendirme yaparız.

7 FARKLI FIKIR:

DisCoNNecT dedi ki...

rakı reklamlarında balık ve peynir göstermek yasaklandığında; balık resmini flulaştırıp denizde yetişen canlı, peynire sütün mayalanmasıyla yapılan yiyecek falan yazmıtı cin reklamcılar.
eğer burada da (tabi yapılmaz ama) türkiye' nin en çok tüketilen birası spor kulübü! gibi (daha yaratıcı) bi kinaye yapılırsa çok güzel olurdu.
ya da bilmiyorum kelime oyunu yapılabilir mi, atıyorum efes pilsan, afes pilsen yapılabilir mi?
kulüp bu karar yüzünden basketbolla ilişkisini tamamen keserse ülke basketbolunun en büyük değeri, böyle saçma sapan bir sebepten kaybedilmiş olur.

Adsız dedi ki...

Tuncay Özilhan daha önce yaptığı bir açıklamada bu karar sonunda klubü kapatabiliriz gibi bir açıklama yapmıştı.

Adsız dedi ki...

Çok doğru bir karar, çünkü ne zaman bir Efes maçı görsem vay bee, ne takım gidip 10-15 bira içip kafayı bulmak geliyor aklıma! Alkollü içkiye konulan aşırı vergi zaten ortada bir bira olmuş 3 lira dünyanın en pahalı bezininden sonra içkiside ülkemizde heralde, ama doğru içmeyin arkadaş buğday yiyin, üzüm yiyin! Efesin basketbola hizmetlerini falan saymayacağım, herkes biliyor zaten. Efes spor kulübü adıyla devam ederler heralde de ülke nereye gidiyor o meçhul....

Adsız dedi ki...

Gidişat belli aslında..Futboldaki 3 büyük muhabetti basketbola taşınacak..Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Pilsen (Tuncay Özilhan'ın Beşiktaşlı olmasına binaen yazdım), Galatasaray Türk Telekom.. istenen bu sanırım.. sonrada basketboldan bihaber fanatik futbol seyircisinden oluşan güruh basketbol salonlarını doldurup basketbol zevkinin içine edecek... mis gibi.. Bu işin sorumlularına sesleniyorum.. Allah hepinizi bildiğiniz gibi yapsın..

Unknown dedi ki...

Tamamı ile akapenin yanlı politikasının bir ürünü.İşi pişkinliğe vurmaktan bunlardan iyileri olmadığı için koyun millete geçerli bi bahane daha sunarlar yakında.İran,arap dünyaları diyoruz da sonumuz onlardan da beter.Gerilemekte ve aptallaştırılmakta üzerimize yok.Geçmiş olsun.

tearkan dedi ki...

Efes Pilsen markasını andıracak, hatırlatacak bir isim kullanılması mümkün değil artık. Pilsen ibaresi kalkacak muhtemelen.

Zaten Tuncay Özilhan'ın bu yönde bir açıklaması da vardı. Muhtemelen Türkiye'de Efes adıyla devam edecekler. Avrupa'da ise Anadolu Grubu'nun Hırvatistan'daki yatırımı (fabrika satın alacaklardı) gerçekleşirse maddi sıkıntılar içerisinde olan Cibona'yla birleşmeyi planlıyoruz diyordu.

Gözüken o ki bundan sonra iki tane Efes Pilsen olacak.

Adsız dedi ki...

Canları istedi mi uyduruk şeyleri hemen geçirirler meclisten. Asıl yapmaları gereken şeyler hep kalır,her hafta 1 tanesi tartışılıp unutulur.

Koyunuz işte, kabul edelim.