BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

Battier-Thabeet Takası (Analiz)

NBA Trade Deadline olayında bir çok isim takım değişikliği yaptı. Gün içinde yazılan dedikodularda Doğuş bahsetmişti bu takasın görüşüldüğünü. Batı'da da play-off kovalayan Houston ve Memphis takas yoluna gitti. Memphis uzun süredir takas etmek için çabaladığı Thabeet'i yanında birinci tur draft hakkı da vererek Houston'a yollarken karşılığında eski oyuncularından Shane Battier'i kadrosuna kattı. Kısaca iki takımda istediğini elde etmiş gibi duruyor.

Thabeet'in kısaca kariyerine bakacak olursak lise ve kolej basketbolunda başarılı olmasına rağmen NBA'de deyim yerindeyse balon isim oldu. Çok değil daha geçen sezon draftta 2.sıradan seçilen bir oyuncu Thabeet yani bu kadar sıradan bir takas ile takım değiştirmesi sizleri şaşırtmasın. Memphis onun için iyi bir başlangıç noktası değildi nitekim NBA tarihinde 2. sıra seçimi olarak NBDL'e giden ilk basketbolcu olma ünvanını eline geçirdi. Hücum konusunda büyük problemleri olan savunma yönüyle ligde var olmaya çalışan ancak süre bulamadığı için o konuda da dikiş tutturamamış bir isim Thabeet. Peki Houston böyle bir riske neden giriyor?Onların hücumu olan bir uzuna ihtiyaçları zaten yok zira Thabeet'in yanında Scola gibi bir isim olacak ki kısalarıyla da skora giden bir takım Rockets. Play-off yolunda olan Rockets için Thabeet'in süre bulması halinde göstereceği savunma performansı kritik olacak. Yeni bir takım onun için de yeni bir başlangıç olabilir ki 2.sıra seçilen biri için gösteremediği performanslarından dolayı bu onun için bile son şans olabilir.

Memphis ise takas döneminde takımdan göndermeyi düşünüyordu genç pivotu. Birincil neden olarak yukarıda bahsettiğim gibi performansından memnun değillerdi ikincil neden ise Thabeet'in yüksek kontratı oldu. Bu sezon Chris Wallace yaptığı kontratlarla gündeme gelmişti Conley örneğinde olduğu gibi ve yazın kadrosunda bazı isimleri tutmak istiyorsa Thabeet'in yaklaşık 5 milyonluk kontratından vazgeçmesi gerekiyordu Memphis'in. Karşılığında ise istedikleri parçayı aldılar. Memphis'in zorlu bir viraja gireceğinden bahsetmiştik kısa bir zaman önce ki bunda Rudy Gay'in sakatlığından dolayı takımda olamayacak olmasının da etkisi vardı. Bu zorlu dönemeçta Battier gibi birinin kadroda olması en azından güvenebilecekleri bir isim anlamına gelir. Yeri geldiğinde hücum performansıyla ve savunma konusunda gösterdiği performanslarla play-off hedefiyle ilerleyen Memphis için oldukça iyi bir hamle olacaktır. Ayrıca kontratının da sezon sonu bittiğini belirtmek gerek Battier'in.

1 FARKLI FIKIR:

rustyjames dedi ki...

bütün bu son gün karmaşası esnasında cavaliers leon powe'u serbest bırakmış. açık ara nba tarihinde görülmüş en kötü 2-3 takımdan birinde oynarken waive edilmek bu adama koyar. hiç haketmemişti oysa.

blogculardan birinin bir haberi varsa eğer bir buy out durumu varsa kendiyle ilgilinen başka takımlar falan fişmekan yazabilirse sevinirim. ya da adamın bir analizini yaparsa. celtics'de iken çok etkilemişti bu adam beni. bi bu bi de millsap.