BIY AD

24 Şubat 2011 Perşembe

Hinrich Atlanta'ya, Bibby Washington'a

Melo'ydu, Deron'dı derken arada kaynamasın... Wizards Kirk Hinrich ve Hilton Armstrong'u Hawks'a yollayarak karşılığında Mike Bibby, Maurice Evans, Jordan Crawford ve 2011 ilk tur draft hakkı aldı. Artık ne kadar zayıf bir draft bekleniyorsa önümüzdeki yaz, takımlar bozuk para gibi gözünü kırpmadan harcıyor 1. tur draft haklarını. Her takasta görmeye başladık aynı durumu. Takasa geri dönersek, Wizards biraz daha karlı görünüyor. Takas özelinde değerli sayabileceğimiz Bibby, Evans ve ilk tur hakkı aldılar buna karşılık yalnızca Hinrich'i elden çıkardılar.

Takası Hawks açısından değerlendirelim ve önce Armstrong'u aradan çıkaralım. Gittiği hiç bir takımda bir numarasını göremedik henüz. Burada da kendisinden bir beklentim yok açıkçası. Ortalama 10 dakika süre bulursa ne ala. Geçelim takıma katılacak esas parçaya... Bibby bu sene %44 isabet oranıyla maç başına 2'nin üzerinde üç sayı isabeti buluyor ki sene başından beri istikrarlı olarak düştü bu yüzdesi. Buna rağmen yakaladığı istatistikler oldukça değerlidir, bu istatistikleri yakalamak da her baba yiğidin harcı değildir. Ancak başka ne yapıyor Bibby diye sorarsanız cevap veremem. Bu sene kayda değer pek bir şey yapmadı şut atmanın haricinde. Zaten kariyeri boyunca şutunun yanındaki tek artısı kalbur üstü bir oyun kurucu kadar takımı yönetebilmesi oldu. Bibby kadar değil belki ama Hinrich de çok iyi bir şutördür. Aynı zamanda Bibby'den çok daha mücadelecidir ve savunma yönünde takıma iyi katkı verir. Hawks savunmasının zayıf karnıydı Bibby, bu açıdan takım biraz rahat nefes alacaktır. Kaldı ki Bibby şut atıyordu atmasına ama bu şutlar Hawks hücumunun ne kadar büyük bir parçasaydı tartışılır. Hinrich'le takımın hücum yönü neredeyse hiç etkilenmezken, savunma bir seviye yukarı çıkacak ve daha iyi bir takım olacaklar. Ben bir Hawks taraftarı olsam bu durumu tercih ederim.

Wizards cephesindeyse takasa olumlu bakmamın temel sebebi muhtemel başka bir takas için ellerinde bulunduracakları malzemelerin bollaşmış olması. Gün içerisinde bir başka hamle yapabilirler mi bilmiyorum ama olmazsa seneye deneme şansları var. Mo Evans özellikle Orlando yıllarında oldukça yararlı bir görev adamı, iyi bir set şutörüydü ancak bir süredir Hawks benchinde köreldi. Bibby-Wall ikilisini takıma nasıl monte edecekler bilemiyorum. Hücumda Bibby'nin oyun tarzı gereği pek sorun olmayabilir ama savunmada başları çok ağrır. Hinrich yeri geliyordu 2, hatta bazı zamanlar 3 numara bile oynuyordu. Bibby'nin bu yönde bir potansiyeli olmadığı aşikar. Geriye tek bir alternatif kalıyor o da Wall'u iki numaraya kaydırmak. Kolej kariyerinde Bledsoe ile parkede kaldığı zamanlar iki numara oynamışlığı var ama oyunu henüz tam olarak oturmamış, kariyerinin başındaki bir süper yıldız adayına "Biz Bibby'yi aldık sen artık 2 numara oyna" demek olmaz. Bu sebeple paragrafın başında dediğim gibi bir başka takas en olur yol gibi görünüyor Wizards adına. Çekirdek kadrolarını beğenirim ama her biri tek tek yetenek abidesi olan bu oyuncuların aynı çatı altında bir halt yapacakları yok. Wizards'ın elinde aynı seviyede tonla oyuncu birikti, mühim olan bunları uygun şekilde tümletip Wall üzerine takımı inşa ederek beklemek.

2 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

atlanta sağlam kazık yemiş.

ben tekim dedi ki...

wizards için çok mantıksız bi hamle gibi göründü. wall-bibby aynı anda sahadayken iyi guardları olan takımlar duman eder wizardsı. nba takımlarının birbirini gaza getirip bu kadar saçma takaslar yapabileceğini düşünmezdim hiç. bana kalırsa bazı takımlar sadece günün sonunda takas yapmış olmak için oyuncu alıp verdi ki nba gibi organizasyona yakışmadı.