BIY AD

21 Şubat 2011 Pazartesi

Michael Redd Dönüyor

Bir zamanların en iyi şutörlerinden olan Michael Redd 2008 yılında kariyerindeki düşüşe engel olamamıştı. Zamanında Ray Allen ile kıyaslanabilecek kadar iyi olan ve 2005-2008 yılları arasında çok iyi bir dönem geçirirken sakatlanan Redd iki yıldır geri dönüş çabalarında. Skor üretiminde tavan yaptığı bir dönemde dizindeki bağların kopması sonucu sezonu kapatan Redd'in o günden sonra eski performansını yakalamadığı gün gibi ortada. Fakat geçtiğimiz sezon sonrası beklentileri karşılayamayan Bucks için onun dönüp katkı verme ihtimali bir umut ışığı sayılabilir.

Geçtiğimiz sezon geri dönen Redd sadece 18 maç basketbol oynayabilmiş bir kez daha diz sakatlığına kurban gitmişti. 2 sezondur geri dönüşünü tam olarak gerçekleştiremeyen Redd bu sezon hiç formasını giymediği takımına dönmek için son hazırlıkları yapıyor. Ocak sonunda 'Amacım All-Star'dan sonra dönmek ve bu sezon 20-25 maç Bucks forması giymek.' diyen Redd'in takımla beraber bugün antrenmana çıkacağı gelen haberler arasında. Koç Skiles'ın ise antrenmanlardaki performansına göre Redd'i yakın zamanda takıma alabileceği konuşuluyor. Michael Redd iki sezon önce sakatlığından dolayı yalnızca 33 maçta forma giydi, geçtiğimiz sezon ise sadece 18 maçta oynayabildi. İki sezonda toplamda 51 maç eder ki, bu kaçırdığı maç sayısının 113 olduğu anlamına geliyor. Üstelik bu sezonu da tamamen boş geçirdi Redd.

Basketbola iki yıldır bu kadar uzak olan Redd'in performansının nasıl olacağını kestirmek güç ama iyimser olmak zor. Bir de işin duygusal boyutu var ki 18 milyonluk kontratı biterken dönüş yapması tesadüf gelmiyor açıkçası bana. Tabi ki artık bir sene içinde cebi bu kadar dolmayacak ama sergileyeceği olumlu performans ile iyi-kötü bir kontrat kapma derdine düşecek Redd. İki sezonluk geri dönüş macerası bakalım son bulacak mı onun adına?

0 FARKLI FIKIR: