BIY AD

26 Şubat 2011 Cumartesi

Celtics'in Listesi Kabarık

Takas hamlelerinden sonra hızını alamayan Celtics birkaç oyuncunun daha peşinde. Danny Ainge takımın henüz tamamlanmış durumda olmadığını ve eklemeler düşündüklerini söylemiş. Yeni oyunculara yer açabilmek için de Semih, Harangody ve Daniels'ı yok pahasına yollamışlardı zaten. Bu yönde takımlarının kontratını satın almayı düşündüğü oyuncuları listeye eklemiş Celtics. İlk düşünülen isimlerin Gadzuric, Murphy ve Kapono olduğu söyleniyor.

Daha önce de söylediğim gibi bu oyuncuların hepsini alsalar dahi, bir hafta önceki kadar favori olmazlar gözümde. Çünkü yolladıkları Perkins Celtics'in, olası rakiplerinin önemli silahlarını durdurabilecek tek oyuncusuydu. Yerini o tarz bir oyuncuyla dolduramayacaklar ve bu da zihnimde takımın tek zaafı olarak kalacak. Muhtemelen Celtics sezonu noktalayana kadar da fikrim değişmeyecek. Gelelim düşünülen isimlere...

Kapono 2 senedir adam akıllı basketbol oynayamıyor. Celtics kendisinin benchten gelip skor katkısı verebileceğini düşünüyor olmalı. Malum Nate, Daniels gibi bu görevi üstlenme potansiyeli olan oyuncularını kaybettiler. Ama Kapono'nun Celtics için playoff seviyesinde katkı sağlayabileceği maç sayısı 1-2 tane olur. Bu maçlar da eğer çıkabilirlerse final serisine denk gelmez. Sadece şut atabilen, savunması zayıf olan bir oyuncu o seviyelerde takıma daha çok zarar verir. Hatta takım kimyasını göz önünde bulundurduğumuzda Wafer'dan daha çok katkı sağlayabileceğini bile düşünmüyorum. Gadzuric'i Semih'in rolü için düşünüyorlardır diye tahmin ediyorum. Normal sezonda sakatlıklardan dolayı, playoffta ise kopan maçlarda as oyuncuları dinlendirmek için parkeye sürülebilir. Kendisinden daha yüksek beklentileri varsa durum vahim. Çünkü Gadzuric ortalama takımlar için bile medet umulacak biri değil.

Murphy ise hem kalite hem parkede sergileyebilecekleri itibariyle yukarıdaki iki ismin çok önünde. Garnett ve Davis'in sahip olduğu orta mesafe şut atabilme özelliğini biraz daha geriye taşıyabilir kendisi. Bu sayede Shaq'a içerde yer açar. Bu formülün eskisi kadar işe yarayacağını sanmıyorum ama Celtics hücumlarını alternatiflendirir. Aynı zamanda kariyerinde beş numara oynamışlığı da var Murphy'nin, yani kısa takımlara karşı bu pozisyonda da görev alabilir. Mesela Heat veya Spurs'e karşı savunmada daha az sırıtır. Ama playoff sertliğinde pivot pozisyonu kaldırması çok zor. Kısacası listedeki bu oyuncular normal sezonda veya playoffun ilk turlarında katkı sağlayabilir ama konu şampiyonluksa hiçbiri çok önemli bir rol üstlenemez.

0 FARKLI FIKIR: