BIY AD

24 Şubat 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 23.02.2011

Günün Performansları
Kobe Bryant adeta hırsıyla tek başına aldı karşılaşmayı Portland'ın elinden. 37 sayı-9 ribaund-6 asist ile gecenin performansına imza atan Bryant son basketi ile maçı uzatmaya taşıyan isim oldu Lakers'ta. Uzatmada da etkili performansına devam eden Bryant Lakers'a zorlu deplasmanda galibiyeti getirmesini bildi.

Takas söylentilerinde adı geçen isimlerden biri olan Zach Randolph, Wolves karşısında 24 sayı-10 ribaund-5 asist ile takımını sırtlayan isimdi. 10/16 isabetle oynayan ve bitiriciliğini konuşturan Randolph takımı Memphis'i de play-off potasına sokmayı başardı.

Batı'da çok çekişmeli geçen play-off yarışında iyi bir sıra elde etmek isteyen Hornets'te galibiyeti getiren performans Paul'den gelmiş. 19 sayı-10 asist-6 ribaund ile double-double yapan Paul takımını sırtlayan isimdi. West ise 22 sayıyla takımının en skoreri oldu.

Chase Budinger günden güne çizgisini yükselten bir profil çiziyor. Dün gece Cleveland karşısında oynadığı basdketbolla takımını galibiyete taşırken 30 sayıyla kariyer rekorunu kırmayı başardı. Maçın ikinci devresinde 17 sayı üreten Budinger aynı zamanda toplamda 8 ribaundluk katkısıyla kısaların döküldüğü maçta takımını ayağa kaldıran isim oldu.

Kariyer rekorunu kıran ve takımını galibiyete taşıma başarısını gösteren bir diğer isim ise Kings'ten Jermaine Taylor oldu. 9/12 isabetle 21 sayı üreten Taylor oldukça yüzdeli bir maç çıkardı ve back-to-back maçında takımını zorlu Magic deplasmanında galibiyete götürdü.

Knicks için bench katkısı çok önemli özellikle play-off için. Dün gece Melo-Billups-Amare gibi oyuncuların gölgesinde kalmasına rağmen benchten gelerek 23 sayı-3 asist-3 ribaund üreten Douglas galibiyetin mimarlarından oldu.

New York
Yenilenen Knicks'i dün gece ilk kez izleme fırsatı bulduk. Takımın takas sonrası birbirine alışma dönemi için elbette belli bir zaman gerekecektir ama Melo bildiğimiz performansını sürdürmüş Knicks forması altında. 25 şut denemesinde bulunan yıldız isim sadece 10 şutunda baskete ulaşarak 27 sayı-10 ribaund ile taraftarını selamladı. Billups ise her zaman bildiğimiz Billups. Yıllanmış bir şarap gibiydi dün gece ve 21 sayı-6 ribaund-8 asist üreterek galibiyetin baş mimarlarından oldu.

Thunder'a Geçit Yok
Batı'nın zirvesindeki Spurs evinde Oklahoma2yı konuk etti dün gece. Takımların bu sezon 3. randevusuydu ve bir kez daha galip gelen taraf Spurs oldu. NBA'de yetenek ve atletikliğin yanı sıra tecrübe ve maç sonu oynamanın da ayrı bir önemi var. Spurs bunu dün gece gösterdi maçı seyredenlere. Son çeyrek çok iyi bir performans sergileyen Thunder'a karşı ayakta kalan Spurs evinde üst üste 19. galibiyetini aldı. Üst üste galibiyet rekoru 20 ile 1989-1990 sezonunda kırılmış.

Bench Desteği
Play-off iddiasını sürdüren Suns, Staples Center'da bozguna uğrayan Hawks'ı evinde mağlup etmeyi başardı. Dikkat çeken nokta ise benchten gelen dört ismin çift haneli skorlara ulaşarak galibiyeti getirmesiydi. Bench derinliği ile zaten dikkat çeken Phoenix 105 sayısının 51'ini kenardan bularak galibiyete ulaşmış.

Bench desteği alarak galibiyete ulaşan bir diğer takım ise Dallas oldu. Zaten kötü ilk beş seçimleri ile -Pavlovic,Cardinal- benchinden genelde aldığı iyi katkılar ile dikkat çekiyordu Dallas. Terry-Haywood-Barea ve Marion'un benchten gelerek yaptığı katkılar, Utah karşısında galibiyeti getiren performanslardı. Benchten 55 sayılık destek buldu Dallas.

Göze Çarpanlar
Detroit play-off umudu için belki de son kozunu oynamak için Pacers karşısındaydı. Öndeyken kaybettiği maçları sıkça hatırlıyoruz ancak bu kez Detroit geriden gelerek rüzgarı arkasına alan taraftı. Son anları büyük bir heyecan içinde geçen maçta son sözü Rush söyledi ve Pacers play-off için önemli bir galibiyet almayı bildi. Aynı zamanda Pistons'un lige havlu attığı maç oldu.

Hücum sisteminde üçlük önemli bir silah olan Orlando Magic dün gece yayın gerisinden çok kötü bir performans sergiledi. 8/28 isabetle %30 seviyesine dahi ulaşamayan Orlando'da kaçan şutlar yenilginin nedenlerinden biriydi. Top kayıpları da başına dert açan Orlando'da guard rotasyonunun bir numaralı ismi Nelson yaptığı 5 top kaybı ile dikkat çekti.

X-Faktör
Play-off iddiasını sürdürebilmek için kazanmak zorunda olan Houston'a galibiyeti maç boyu aldıkları hücum ribaundları getirdi. Cleveland karşısında 22 hücum ribaundu ile oynayan Houston'da Hayes 12 sayı 17 ribaundluk -13 hücum- performansıyla ekstra bir katkı sergiledi ve takımına galibiyeti getirdi. Tabi bu istatistiğe katkısı olan Houston kısalarını da pas geçmemek lazım. Lowry&Brooks ikilisi 3/22 isabetle oynayarak saç baş yoldurttu ancak hücum ribaundlarıyla takımına ikinci şansları getiren Hayes galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Boşa Kürek Çekenler
Orlando'da son dönemde iyi performansıyla dikkat çeken tek isim var Dwight Howard. Faul problemine girmediği zaman müthiş istatistikler tutturabilen Howard 31 sayı-17 ribaund ile dün gece yine takımının en etkili ismiydi. Howard'ın bu performansına rağmen ona eşlik edebilecek biri çıkmayınca Orlando beklemediği bir yenilgi almış oldu. Howard maç sonrası yaptığı açıklamalarla da dikkat çeken isimdi dün gece. İsim vermeden konuşan Howard kısaca 'Bu formayı giyiyorsanız %100 performans sergilemek zorundasınız.' diyerek tepkisini dile getirdi.

Adeta tek başına takımını play-off potasına sokan Aldridge Lakers'a karşı da oldukça iyi bir performans sergiledi. Maçı kazanmaya yakın olan Aldridge ve arkadaşları Kobe Bryant'a engel olamayınca maçtan boyunları bükük ayrıldı. Buna rağmen 29 sayı-14 ribaund ile oynayarak başarılı bir performans sergiledi Aldridge.

11/14 isabet ile 30 sayı-8 ribaund. Al Jefferson'dan bahsediyoruz. Takımın yıldız guardı gitti ancak o halen play-off için savaşmayı sürdürüyor. Ne yazık ki bu güzel performansı galibiyeti getirmedi ve Utah 8.sıradaki yerini kaybetti.

Batı turnesinde bulunan Atlanta Lakers deplasmanından sonra Phoenix karşısında da aradığı galibiyete ulaşamadı. Smith ise All-Star arasından en formda dönen isim oldu muhtemelen takımında. 26 sayı-6 ribaund-4 asist ile önemli bir performans sergiledi ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Blake Griffin'in tek başına sergilenen gösterisi her zaman olduğu gibi Clippers'a yetmedi. Clippers'ın Hornets deplasmanında olduğu gecede Griffin 21 sayı-13 ribaund ile takımını taşıyan isim olmasına rağmen performansı galibiyete yetmedi.

Yaklaşık 2 ay aradan sonra formasına kavuşan Noah ayağının tozuyla ilk beş çıktığı karşılaşmada 7 sayı-16 ribaund ile oynadı. Aldığı 16 ribaund ile dikkat çeken Noah buna rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Aynı zamanda Rose 32 sayı-10 asist ile Mvp gibi oynamayı sürdürse de performansı galibiyet için yetmedi ve Bulls zirveden bir adım daha uzaklaştı.

Detroit belki lige havlu attı ancak bu sezon kazandığı önemli bir isim var. Greg Monroe. Pota altınad fena olmayan bir bitiriciliğe sahip olan Monroe hücum ribaundlarında da oldukça efektif bir uzun. Dün gece 27 sayı-12 ribaund ile takımını galibiyete taşımak için çok çalıştı ancak bunu gerçekleştiremedi.

Bizimkiler
Takımı kaybetmesine rağmen Hidayet oldukça başarılı bir performansa imza attı. Takım olarak kötü dış şut yüzdesiyle dikkat çeken Orlando'da 4/7 üçlük isabetle iyi bir gece geçirirken 19 sayı-8 asist-4 ribaund-2 top çalma ile mücadele etti.

Noah'ın yokluğunda sürelerini arttıracağını düşürdüğümüz Ömer koçun sürpriz Kurt Thomas kararıyla benche mahkum olmuştu. Dün gece Noah döndü ve play-off arifesinde süreleri iyice sekteye uğradı Ömer'in. Hakkında takas söylentileri de sıkça dolaşıyor takas süresinin bitimine saatler kala. Raptors karşısında sadece 24 saniye forma giydi Ömer ve istatistiksel katkı yapamadı.

Play-Off potasından iyiden iyiye uzaklaşan Milwaukee'de ise Ersan benchten gelerek 15 dakika süre aldı ve 8 sayı-3 ribaund-1 asist ile geceyi noktaladı.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

maçı izlemediğim için yorum yapmam çok doğru olmaz ama kobe %45 le hücum ederken, takımın geri kalaını %52'yle hücum etmiş.maçı tek başına aldı demek haksızlık olur sanki biraz. kobe öne çıkmaya çalıştığı maçlarda takımı baltalıyor biraz. sadece bu maç için söylemiyorum, bu sezoun için söylüyorum.kobe ne zaman 30 şut civarına çıksa lakers hep ya zor kazanıyor ya kaybediyor.kobe biraz daha geri plana çekildiğinde, takımı oynatmaya çalştığında ise çok daha rahat kazanıyor lakers.

Adsız dedi ki...

lakers o şut yüzdesini rakibin kobeye odaklanan savunması sayesinde boş atışlar bularak yükseltiyor ama

Adsız dedi ki...

ilk adsız kobe ilk yarıda zorlandı ama ikinci yarı ve uzatmada 10-16 fg la oynadı,ikinci yarıdaki mükemmel oyunu sayesinde lakers kazandı.
uzatmada da 4 pozisyon arka arkaya topu gasol e indirdi aldridge e yüklensin diye.
ezberden konuşmayı keselim kobe çok şut attımı lakers zorlanıyor diye.
ayrıca kobe nin çok şut attığı maçları izlersen takımın genelde rezalet bir şekilde oynadığını ve bu yüzden kobe nin 1 e 1 oynayarak hücuma yeni bir şeyler katmaya çalıştığını görebilirsin(örnekler indiana ve boston a 41 attığı maçlar,memphis e evde rezil oldukları maç bla bla)