BIY AD

28 Ekim 2009 Çarşamba

Rondo Gibisi Gelmedi

Celtics ile oyun kurucusu arasında bir süredir kontrat uzatma çalışmaları yapılıyordu ancak taraflar hiçbir zaman uzlaşacak gibi görünmüyorlardı. Bugün Rondo'nun menajerinin açıklamasıyla bunun nedeni ortaya çıktı. Kendisine ve Rondo'ya göre Celtics şut özürlü oyuncusuna şu anda NBA'de en çok kazanan 5 oyun kurucunun aldığı kadar para ödemeliymiş. Meğersem Rondo neymiş de biz bilmiyormuşuz...

Siz zahmet etmeyin ben hemen sayayım 6-7 oyun kurucuyu kafadan: Tony Parker, Chauncey Billups, Baron Davis, Deron Williams, Chris Paul ve Steve Nash. Hepsinin kontratı senelik yaklaşık 13-15 milyon dolar arasında olmalı. Arada kaçırdığım bir oyuncu varsa yazın lütfen. Şimdi soru şu. Bu oyun kuruculardan herhangi birisini, kafa kafaya Rondo ile takas eder misiniz? Benim cevabım net: "Yok artık daha neler."

Rondo yıldızlarla oynaya oynaya kendini şaşırmış, hatta daha da ileri gideyim bir tarafları kalkmış sanki. Uçmuş gidiyor Rondo. Tamam evet geçtiğimiz sene kendisini müthiş geliştirdi, herkesin beğenisini topladı, neredeyse triple double ortalamaları tutturacaktı playoff'larda. Hepsini kabul ediyorum, helal de olsun. Ama bunları yaparken etrafındaki Hall of Fame'e girmesi kesin olan yıldızlardan 'hafif' yardım aldığını unutmuş heralde genç oyun kurucu. Yukarıda listelediğim oyuncuların hepsi orta mesafe şutları sokan, Parker hariç hepsi üçlük atabilen isimler, ayrıca hiçbirinin serbest atış yüzdesi 75'in altında değil.

Öte yanda Rondo'nun üçlüğü geçtim, orta mesafe şutlarında bile özürlü olduğunu, hatta onu da geçtim bir guard olarak %60 civarında serbest atış kullandığını biliyoruz. Bütün bu oyun kuruculara bu paralar takımın 2. yıldızı olarak sorumluluk almaları, takımı taşımaları için veriliyor. Rondo böyle bir güce sahip mi? Şutlarını geliştirmeden kesinlikle hayır...

Kısaca Celtics açısından da bakalım: Bir kulüp düşünün Garnett-Allen-Pierce-Rasheed emekli olduklarında yeniden yapılanmaya, sıfırdan bir takım kurmaya çalışacak... Ama kadroda, 4-5 sezon boyunca 14'er milyon kazanan bir oyuncusu olduğu için salary cap bakımından bir türlü rahat edemeyecek. Böylelikle Rondo'nun gelecek yaz sınırlı serbest oyuncu olacağı kesin gibi. Bakalım bir GM çıkıp maksimum kontrata yakın birşeyler verecek mi Rondo'ya, çok merak ediyorum.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Rondo nun teklifi uçuk bir rakam tabi..Yıldız diye tabir ettiğin oyun kurucular arasında Baron Davis ile değişirdim Rondo yu..diğerlerinin yanına bile yaklaşamaz..

sabonis dedi ki...

Baron Davis son seneyi çok çok kötü geçirdi. Doğru ama yine de hala Rondo'dan daha değerli olduğunu düşünüyorum. Rondo NBA'de pek birşey kanıtlamadı bugüne kadar.