BIY AD

11 Kasım 2009 Çarşamba

10 Kasım'dan Notlar

Fenerbahçe Ülker - Siena maçından yeni geldiğim için normalden de geç oluyor kusura bakmayın. Ayrıca ya bu notları kısa kısa yazacağım, ya da bugünün programını değerlendiremeyeceğim herhalde. Yorgunum. FB - Siena yazısını da maçta yanımda bulunan Salsa'dan okuyabilirsiniz, zaten ben not tutmadım, o tuttu.

Arenas dün yaptığı 12 top kaybına değinmeyeceğimi düşünüyorsa çok yanılıyor. 12 top kaybı ne demek ya? Zaten Wizards tarihinin 1 maçta en çok top kaybeden oyuncusu olmuş Gil. Kutluyorum buradan kendisini. Bir de utanmadan maçtan sonra "Neler oluyor bilmiyorum, sanki eski oyuncular tarafından lanetlenmişiz gibi, 3 ve 4. çeyreklerde bir türlü skor üretemiyoruz." demiş. Ayıptır günahtır yemin ederim ya. Arenas 12 top kaybının 7'sini üçüncü, 3'ünü ise son çeyrekte yapmış, bir de gelmiş hala neler diyor. Zaten maçta da 7/20 saha içi ve 4/8 serbest atış isabetleriyle oynamış. Ne hakla böyle açıklamalar yapıyor? Çıksın "Benim hatamdı, hayatımın en kötü maçını çıkardım." desin... En son, 3 sene önce Paul Pierce'ın 13 ile kulüp top kaybı rekorunu hatırlıyorum. Arada başkaları varsa, hatırlatın lütfen.
Box Score

Bulls-Nuggets maçı harika geçmiş. Son saniyeye kadar çekişme sürmüş ancak 0.3 saniye kala Brad Miller'ın soktuğu şuta Bulls oyuncuları boşuna sevinmişler. Top o kadar kılı kılına elinden çıkmamış ki, hakemler 10-15 dakikada ancak iptal etmişler basketi. Yazık olmuş. Hatalı karar diye değil, sadece bu tip atışları bir Spurs taraftarı olmama rağmen (0.4) seviyorum. Ama NBA'in 0.3 saniyede şuta izin verdiği bir kural çerçevesinde, o saati başlatan kişi rahatlıkla 0.05 saniye geç kalabilir. Bu da hakemlerin etkilediği maçlara neden olabilir. Bu tip kararlarda ayrı bir saat ile şutu aynı ekrana koyup senkronize bir şekilde video ile kronometreyi başlatabilmeleri lazım. Bu teknolojiye günümüzde sahibiz. Bence bu konuda bir kural değişikliğine daha gidilmeli. Ayrıca Noah'ın da All-Star pivotlar listesinde yer almamasına verdiği 12 sayı-21 ribaund-2 blokluk tepkiyi de takdirle karşılıyorum. Bu galibiyetle de George Karl en çok galibiyet alan koçlar sıralamasında 939. galibiyetini alıp, 3 sene önce aramızdan ayrılan Red Auerbach'ı geride bıraktı ve 8.liğe oturdu. Tebrikler Karl. Son olarak da buyrun Brad Miller'ın şutu:


Link

Box Score

7 FARKLI FIKIR:

Kerem Oktemus dedi ki...

Abicim sen onu birak, biz bu Omer Asik'i napicaz ya..

sabonis dedi ki...

maçla ilgili yazı yazmayacağım için pek de dikkatli izlediğim söylenemez. Ama Ömer pek kötü oynamadı bana kalırsa? Ama serbest atışlarını diyorsan, o konuda yapacak birşey yok. 1 tane attı maç boyunca onu hatırlıyorum ama kaç tane denediğini saymadım. Valla birazcık geliştirse şu serbest atışları, çok şey katacak takımına.

Sheed dedi ki...

yalnız arenas oynaması beklenmezken, hatta bu yönde bi açıklama da gelmişken game-time decision ile sahaya sürüldü.. sakatlığı da her halinden belliydi ve muhtemelen sıradaki maçta oynamayacak.. bi ölçüde o rakamlar için mazeret olabilir..

sabonis dedi ki...

evet biliyorum arenas'ın sakatlığı vardı, hatta 10 kasım programında yazmıştım oynayıp oynamayacağı belli değil diye. Ama 12 top kaybını açıklamaz bence hiç bir sakatlık. O kadar sakat ise parkeye adım atması hata zaten. Sakatlığı varsa bile maç sonu yaptığı açıklamaların üstünü hiç örtmez.

ki sempati duyarım ben Arenas'a, NBA'in tatlı delilerindendir. Fakat sen 3. çeyrekte 7 top kaybı yapıp sayı üretemedik dersen, olmaz. En azından bana göre.

Sakatlığından dolayı bu performansı gösterdiyse keşke oynamasaymış eğer

Sheed dedi ki...

açıklamaların tam metnine denk gelmedim, o yüzden yorum yapmayayım ama biraz ağır olmuş gibi eleştirilerin.. sadece bi normal sezon maçı ve paul pierce örneğinde de bahsettiğin gibi böyle şeyler oluyor..

bana göre arenas normalde kendisini kenarda tutacak bi sakatlığa rağmen, 2 yıl bu sebeple kenarda oturmuş biri olarak takım da sakatlıklar sebebiyle kötü giderken bi mesaj vermek için özellikle sahaya çıkmak istedi.. sonunda gelen sözler de sadece 48 dakikanın yorumu olarak değil, 2 yıl+48 dakikanın yorumu olarak düşünülürse daha anlaşılır bi hal alacaktır.. zira takım gerçekten büyük şanssızlıklar yaşıyor ve rüzgara karşı depar atmaya çalışan arenas'ın bu çabası her başarısız olduğunda da "sorry guys, that's all my fault" demesini beklememeliyiz..

onder yuce dedi ki...

haftaici macina okul nedeniyle gidemedim iikide gitmemisim arenas sac bas yoldurmus. bu haftasonu detroit geliyor bakalim yalniz bu pota alti savunmasinda villunuiva(bolemi yaziliyordu) parcalar atar. disardanda ben gordon calisir. haftasonu favori detroit bakalim izlicez. bu arada rip hamilton hakkinda bi kac bise yazarsan sevinirim.

sabonis dedi ki...

@sheed: ben maçtan sonra yaptığı açıklamadan bahsediyorum. Elbette performansını eleştirdim ama beni asıl gıcık eden nokta maçtan sonra, 7 top kaybı yaptığı çeyrek için "ne oluyor bilmiyorum bir türlü sayı üretemiyoruz 3 ve 4. çeyreklerde" demesi. İnsan biraz kendisinin farkında olur ya.

@onder yuce: rip hakkında ne yazayım anlamadım? adam sakat ve oynamıyor yani yazacak ne var? =) bu arada Villanueva yavaş yavaş formunu bulmaya başlıyor. ama Rip ve Prince yokar ayrıca Jamison ile Miller ve Foye da dönebilirler. Bu oyunculardan 2'si dönse bile Wizards favori olur bence.