BIY AD

9 Kasım 2009 Pazartesi

Dansöz Van Gundy: Magic 74 - Thunder 102

Daha dün, Magic'in Thunder maçından önce Stan Van Gundy takımının basında yeterince övgü almadığına dair eleştirilerde bulunmuştu. "Lewis'ten yoksunuz, bu adam geçtiğimiz sene en çok üçlük atan oyuncuydu. Onun yokluğuna rağmen şu ana kadar gayet iyi oynadık." gibi sözler sarfetmişti.

Aynı sözlerin akşamına başlıkta verdiğim skor ortaya çıktı. Magic'te Lewis'in yanısıra, onun yerine ilk 5'te çıkan Ryan Anderson ve Vince Carter da takımdaki yerlerini alamadılar. Üstüne Thunder Howard'a bol bol ikili sıkıştırma getirince ve Howard'dan gelen toplarda 3/16 ile üçlük atınca, çok farklı mağlup olmaktan kurtulamamışlar. Tabii ki 102 sayı yiyen bir takımın defansını da eleştirmemiz lazım, başta 0 blok ve 7 ribaund ile oynayan Howard olmak üzere. Ama maçı izlemediğim için detaylı eleştirebilmem pek mümkün değil.

Ne diyorduk, evet. Binlerce dansöz var diyorduk, Van Gundy'den bahsediyorduk. Dünkü bu mağlubiyetten sonraki açıklamalarına bir göz gezdirelim: "Biz iyi bir basketbol takımı değiliz. Bunu söylüyordum ama kimse beni dinlemiyor ki. Tamamen şuta dayalı oynuyoruz. Defansa hiç ama hiç önem vermiyoruz, sertlik göstermiyoruz ayrıca akıllıca oynadığımızı da söyleyemem. Yani kısacası iyi bir takım değiliz. Keşke Thunder kadar enerjik olabilsek. Geçtiğimiz yıllarda onların tarzında oynayan takımlara sahiptik. Bu sene bu konuda eksiğiz. Çok yumuşağız. Bu değişene kadar daha çok böyle maça şahit oluruz."
Kıvır Van Gundy kıvır. 24 saat bile fark yok açıklamaların arasında. Hıncal Uluç'un bir sözü vardır ya hani ünlü "tabela yorumculuğu" diye. İşte bunun 1 numaralı örneği herhalde Stan Van Gundy.

Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bir takım düşünün ki, 2 numaralı (hatta belki de kimisine göre 1 numaralı) silahından - Carter - yoksun, en iyi 3. oyuncusundan - Lewis - yoksun. Onun yerine ilk 5'te çıkan ve müthiş formda olan uzun forveti - Ryan Anderson - sakat. Bu adamların yerine ilk 5'e yerleşenlerden Bass, Magic'in 3'lük atan uzun forvetli sistemini dolduramayan, üçlüğü olmayan bir uzun. Ayrıca Vince Carter yerine, her zaman söylediğim, bana göre NBA'in herhangi bir takımında 20 dakikadan fazla alması hata olan Redick 37 dakika alıyor. Eh hem en iyi oyuncuları yokken, üstelik sistemi sürdürecek bir 4 numaraya sahip değilken, takımın böyle afallaması son derece normal. Ha yenilen 30 sayılık farkı açıklar mı derseniz, onu bile "Belki de evet" şeklinde yanıtlayabilirim.

Ama bütün bunlara rağmen, Van Gundy'e göre Magic 24 saat içinde iyi bir takımdan kötü bir takım hüviyetine bürünmüş. Elbette takıma gaz vermek amaçlı yapılmış açıklamalar bunlar ama bana samimi gelmiyor 24 saat içinde bir ak bir kara demesi. Sadece bravo koç demek istiyorum.

4 FARKLI FIKIR:

sannti dedi ki...

Ben katılmıyorum bu yazıya. Bi koç böyle bi açıklama yapmaz zaten, van Gundy'nin bu hamlesi tamamen takıma ayar vermek amacında bana kalırsa. Thunder'dan 30 sayı fark yediklerine göre cidden ayar verecek bi durum var demek ki ortada.

Adsız dedi ki...

ben de sabonis beye katılmıyorum, sannti bey güzel söylemiş.
koçların böyle adetleri vardır genellikle. hayalkırıklığı içinde böyle şeyler sarfederler takımın hemen havaya girmesini engellemek için. bir gün arayla olması olayı biraz bulanıklaştırsada IN STAN WE TRUST...

sabonis dedi ki...

yazıda belirttiğim gibi hiç samimi değil Van Gundy. Çıkıp "savaşmadık, mücadele etmedik, yedeklerden bunu bekliyorum ben" dese eyvallah. Ama neymiş "biz iyi takım değiliz, çok dandiğiz" vs vs. Gerek yok bu tür şeylere.

Major dedi ki...

van gundy yorumcu değil de takımın head koçu olduğunu hatırlamalı. redick'e 37 dakika verdikten sonra şuta dayalı oynuyoruz diye dert yanılmaz. zamanında brian hill böyle açıklamalar yapıyordu. sonu benzemez umarım.