BIY AD

13 Kasım 2009 Cuma

Ersan Nuggets Yedi

Geçtiğimiz sezonu Avrupa'da sessiz sakin, hatta beklentilerin oldukça altında geçiren genç oyun kurucu Jennings, ilk maçtan itibaren "Ben NBA oyuncusuyum" diye haykırıyordu. İnanılmaz çabuk yön değiştirmeleriyle, birçok oyun kurucuyu kıskandıracak keskin asistleriyle ve boş şutları değerlendirmesiyle çok yönlü oyununu gösterdi herkese. Şimdi de sıra Ersan'a geldi. Kusura bakmasın, 3 Türk'ün gecesinde, hepsine birden yorum yazmaktı amacım ancak Bucks-Nuggets maçını unutmuşum.

Ha, eğer yazmış olsaydım da kafamda Ersan'ın, Nuggets uzunlarına karşı çok zorlanacağı şeklinde bir düşünce vardı.Kötü bir maç çıkarmasını bekliyordum. Ne de olsa Kenyon Martin, Chris Andersen ve Nene'ye karşı mücadele edecekti şutör forvetimiz. Ama sabah box-score'a baktığımda çok şaşırdım: 5/8 saha içi, 3/3 üçlük ve 4/4 serbest atış isabeti ile 17 sayı üretmiş ve Jennings- Bogut ikilisinin ardından takımının 3. en skorer oyuncusu olmuş. Ayrıca 8 ribaund, 1 asist ve 2 blokluk katkıda bulunmuş. Bu yazıyıyı yazmak için 24 saatten fazla bekledim arada maçı bulayım da izleyeyim diye ancak Bucks maçı olduğu için internette bulmak mümkün olmadı. Bu durumda NTV'ye, Hedo ve Memo'nun - özellikle haftasonu - maçlarına verdikleri önemi Ersan'a da vermeleri yönünde çağrıda bulunmak istyorum. Özellikle de Ersan istikrarlı bir şekilde 20 dakika ve üzerinde almaya başlarsa bunu yapmalarının şart olduğunu düşünüyorum. Tabii Jennings'i izlemek de üstüne kaymağı olacak. Onu da sadece özetlerde görmek yetmiyor. Bu arada Bucks'ın aldığı son 3 galibiyetten 2'sinin Knicks ve Wolves'a karşı olduğunu hatırlatayım. O nedenle takımın bu gidişatı (4-2) yanıltıcı bence.

Ersan'ın Nene ve Martin'e karşı nasıl bu ribaundları aldığını ve savunmada - 4 faul almış olsa da - nasıl ayakta durduğunu görmek istiyorum. Aldığı dakikaların hepsi 'anlamlıydı' Knicks maçının tersine. O yüzden bence bu maçtaki istatistikleri çok daha dikkat çekici olmalı Ersan'ın. Umarım bulurum maçı en yakın zamanda ve izlerim milli yıldızımızı.

Edit: Şu post'tan anlayacağınız üzere, maçı izleyebildim sonunda.

3 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Malesef maçın son serbest atış kısmını yakalayabilmiştim ama spikerin "NBA'de yalnızca ikinci senesi fakat bu maçta Larry Bird kesildi" demesi yetti bana. Denver spikeriydi ayrıca sanırım.

fairfax dedi ki...

Jennings'e highlightla doyulmuyor. Liseden Avrupa'ya ( lottomatica roma )gidip sonra ki sene draft edilen tek oyuncuyu canli izlemek istiyoruz !

Ersan bu 3'luk bombardimanini birakmali ve drive etmeli daha cok Hidayet'in ilk seneleri gibi, disarida ellerini acip bekleyecek oyuncu olmadigini herkese gostermeli.

Ömer dedi ki...

Raptors'in Play-off yolundaki onemli rakiplerinden biri Bucks oldugu icin maci Nuggets kazansin istedim. Ancak mac Bucks galibiyeti ile bitince de cok uzulmedim. En azindan Ersan'in iyi oyunu bosa gitmemis oldu, alinan galibiyette onemli rol almis oldu.