BIY AD

10 Kasım 2009 Salı

Kaan Kural'a Sorun

Daha yeni yazıları okumak için bu post'un aşağısına bakınız

Türkiye'de basketbol ve özellikle de NBA dendiğinde belki de ilk akla gelen isim şu anda Kaan Kural. Konyalı Portlandlılar'ın içeriği de malum. Çok yakın bir zamanda - inşallah 3-4 gün içerisinde - bir söyleşi/röportaj yapacağım kendisiyle. Yavaş yavaş hazırlıklara başladım. Tabii ki sizin de ona yönelteceğiniz sorulara yer vermek istiyorum. Buyrun, yorumlara alayım herhangi bir konuda sorusu olan arkadaşları.

45 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Bu şekilde sorulmaz tabii ama, neden Level'da yazmaya başlayacakmış ki? İki sene önce olsa anlarım da şu anda öyle bir dergi oldu ki, orada en iyi oyun inceleyen adam Kaan Kural bile olabilir :/ Gerçi büyük ihtimalle duygusal neyse vazgeçtim sorma :P

Tebrik ederim bu arada

Adsız dedi ki...

normal hayatında amerika saatine gore mi yaşıyor? nba oyunları hakkında ne düşünüyor. 2k10 mu nba live mı? en sevdiği ve sevmediği nba takımları ve oyuncuları kimler? şimdilik aklıma gelenler bunlar. daha yenilerini eklerim. bu arada tbkler guzel bi dusunce :D

S-NASH dedi ki...

merak ettiğim şey şu Kaan Kural şimdiye kadar konuştuğu NBA oyuncuları içinde kırsal aksanla konuşan biriyle karşılaştı mı? :D sorarsanız memnun olurum ama sormazsanız da önemli değil :)

ZorAdam51 dedi ki...

Abi çok güzel birşey yapmışsın.Aklıma ilk gelen soru Houston'la unutamadığı maç hangisi ve anısı.

Major dedi ki...

en sevdiği yemek?

r7bertpires dedi ki...

amerika'da spor yazarlığı(nba) yapma gibi bir ideali veya hayali var mı?

Adsız dedi ki...

yaş kemale erdi artık...ne zaman çoluk çocuğa karışacak? kilo sorununu dert etmediği belli ancak sağlığı da önemli. diet yapmak gibi bir düşüncesi var mı?

r7bertpires dedi ki...

@Adsız

kaan abi 2 sene önce evlenmiş. çoluk-çocuğa karıştı diyebiliriz ucundan da olsa.

Holycan dedi ki...

Maç yorumculuğu yaparken en heyecanlandığı basketbol olayının bir çoğumuzda da olduğu gibi bloklar olduğu açıkça görülüyor. Unutamadığı 5 bloğu isimlendirmesini istersen sevinirim :)

ForJustice dedi ki...

Şu ana kadar canlı izlediği basketbolcularda en çok beğendiği 10 oyuncu?

Adsız dedi ki...

Türkiyede hangi takımı tutuyor?

Dan Dirik dedi ki...

Çok oluyor ama, en unutulmaz playoff/final serisi

invisiblekid dedi ki...

Öncelikle yorumlarını ilgiyle takip ediyorum.Çok doyurucu ve yerinde bilgiler veriyor.soruma gelicek olursa takip ettiği bloklar var mi?Bir de kendisinin bir blogu var mı yoksa yapmayı düşünüyomu.

onder yuce dedi ki...

Micheal jordan mi , larry bird mu ?
chicago bulls'un en iyi donemimi boston celtics in en iyi donemimi ?( bu soruya objektif cevaplayacagini sanmiyorum (: )

Unknown dedi ki...

Cuban 30 yaşındayken Nash'i serbest bırakmak yerine kontrat yenileseydi Nash - Nowitzki, Stackton - Malone kıyaslaması yapar mıydık, bu birliktelik Mavs'e yüzük getirir miydi ?

Adsız dedi ki...

nba fantasy oynuyor mu ?

orsevrim dedi ki...

1) konyaliportlandlilar.com 'u nasıl buluyor? :) arada buraya özel post'ları olabilir mi?

2) televizyonda uzun vadede yorumculuk dışında, daha yönetici pozisyonunda çalışmak gibi bir niyeti var mı? ayrıca murat kosova'yla karşılıklı oturmak dışında bi program projeleri vs. olabilir mi? :) sadece basketbolla ilgilenmediğini de biliyoruz sonuçta..

3) bu sene yayın için all-star'a gidiş planı var mı? iki sene önce kameraya t-shirt'ünü gösterişi zihinlerde yer etti zira.. :)

sabonis hem sana, hem de kaan'a çok teşekkürler..

sannti dedi ki...

Takip edip beğendiği Türk-yabancı basketbol blogları var mı, varsa neler?

stickman dedi ki...

1)ikinci kitabı ne zaman çıkacak? ve nasıl bir formatta olacak?

2)zaman buldukça sokakta basketbol oynuyor mu?

3)Acun ve Devler ligi gibi bi organizasyonu basketbola uygulamayı düşünür mü? eski basketbolcuları tek potada 3-3 maç yaparken izlesek fena olmaz.

4)onun hakkında yazdığım şu yazıyı harhangi bi şekilde denk gelip okumuş mu? bu biraz abuk oldu farkındayım ama merak içinde kaldım :) sorabilirseniz sevinirim.

söyleşiyi/röportajı sabırsızlıkla bekliyorum. teşekkürler :)

Beercholic dedi ki...

kaç tane nba t-shirt/s-shirt'ü var?

M. Alper TORTOP dedi ki...

Zamanında bir yapım şirketi kurup bie de "Fasulye" isminde film çekmişti kendileri. Film başarısız olup şirkette batınca tahminimce bu işleri bırakmaya yemin etti. Sorum şu, yeminini bozmaihtimali var mı?
Ek olarak geçtiğimiz günlerde film TRT-2 de yayınlandı. :)

ywz dedi ki...

En sevdiği, en beğenerek izlediği dizi nedir yada nelerdir?? Entourage diye hatırlıyorum doğru mudur :)

Batu dedi ki...

NTVSpor'da spiker/yorumcu olmak isteyenlere bir tavsiyesi var mı?

PIERREMANU dedi ki...

- Avrupalı oyuncuların fundamentallarının daha iyi olduğu sürekli söylenir, bilinir. Kendisinden de sıklıkla duyuyoruz bunu. Bunun temel sebebi nedir? Bu durum neden değişmemektedir ya da değişmekte midir veya ilerleyen yıllarda değişmesini beklemekte midir? Değişmesi için Amerikalılar basketbol gelişim, eğitim süreçlerinde veya sistemlerinde nasıl değişiklikler yapmalıdırlar?

- Şunlar Avrupalı ve NBA şeklinde iki kategoride sorulabilir:
*En iyi 1 numara
*En iyi 2 numara
*En iyi 3 numara
*En iyi 4 numara
*En iyi 5 numara
*En iyi şutör
*En iyi savunmacı
*En iyi komple oyuncu
*En çirkef
*En iyi koç
*NBA'deki en iyi taraftar-en kötü taraftar

- NBA’de Avrupalıların ve Latin Amerikalıların artışının NBA basketbolu üzerindeki birincil etkisi nedir?

-Mehmet Okur en büyük amaçlarından birisinin Utah Jazz formasının emekli edilmesi olduğunu söylemişti. Performansının bu standartta devam etmesi durumunda bunun olasılığı nedir?

- Türkiye’nin en önemli basketbol nesli bir Avrupa ikinciliği dışında hiçbir şey kazanamadı. O nesilden elimizde sadece bu başarının kalmış olmasının nedenleri nelerdir? O nesil neden çok az şey kazanılarak heba olup gitmiştir? Kafamızı ne kadar duvarlara vurmalıyız? Bundan sonraki periyotta Türkiye basketbolu açısından yapılması gerektiğini düşündüğü temel hamleler nelerdir? Türk basketbolunun en büyük eksikliği nedir? Yıllar geşse de neyi doğru düzgün becerebilme ihtimalimiz daha az veya çok?

- Kendisinin en beğendiği dansçı kızların Honeybees olduğunu biliyoruz. Hemen hemen hepsini araştırmış bir kişi olarak Honeybees’in Heat Dancers’ın yanında lafının bile olmayacağını düşünenlerdenim. Nedir onları özel kılan? Daha iyi mi kıvırıyorlar, daha mı cilveliler, daha mı etkileyici giyiniyorlar vs.? Ya da tamamen kişisel karşı cins beğenisi midir neden? Dansçı kızlar mevzusu açılınca yanında kim olursa olsun “Kaan daha iyi bilir” şeklinde inceden gülüşlerle topu kendisine atıyor. Bu vesileyle en beğendiği ünlü bayanlar kimlerdir?

-Alışverişlerini official store’dan mı yapıyor? Yapmıyorsa şu site veya sitelerden alabilirsiniz, daha ucuza gelir diye önerebileceği yerler var mı? (Reklama girer ama olsun)

- Slam’ın yeniden yayınlanma olasılığı var mıdır? Yoksa, yakın bir zamanda yeni bir dergi beklemeli miyiz? Beklemeyeceksek basketbol dergisizliği mahkumiyetimiz bize müstehak mıdır?

-Dünya şampiyonasında memleketimize gelecek olmalarından ötürü kendisini en çok heyacanlandıran isimler hangileri?

-Euroleague’de 3-5 takımın baskın olduğu bir durum oluştığunu söyleyebiliriz. Bunun değişmesi ve araya başka takımların da girebilmesi için önerebileceği kurumsal politikalar var mıdır?

- NBA Stüdyo’daki en iyi hareket anketinde ben listede Kobe, Lebron, Vince Carter veya Wade’i görünce sıradan bir isim kralını da yapmış olsa bu adamlar tepede olur diye düşünenlerdenim. İstisnalar dışında da yanılmıyorum. Şahsen bunun basit bir şey olmadığını ve bizim basketbol kültürsüzlüğümüzün göstergelerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Kendisi bu konuda ve memleketteki basketbol kültürünün bugünü ve geleceği hakkında ne düşünüyor? İyimser mi karamsar mı?

- NBA Stüdyo yayınlandıktan sonra videosu neden ntvspor.net’e konulmuyor. Birçok program tamamen veya kısmen konulmasına rağmen NBA Stüdyo neden orada olmuyor? Bu konuda bilgisi var mı?

-Kendisini en çok etkileyen kişi, film, film karakteri, kitap, yazar, yorumcu, olay?

-Kirilenko’ya ne oldu? Bir şey olmadıysa canı dayak mı istiyor?

-NBA tarafından hazırlanan geçen yıl finallerinin en iyi on hareketinde Hidayet’in Kobe’ye yaptığı blok yoktu. O hareketin olmamasının nedeninin ne olduğunu düşünüyor? O hareketin konulmamasına neden olan bit yeniği nedir?



Bunların dışında daha aklıma gelirse yazarım. Soracaklarınız için sağolun, sormayacaklarınız için de canınız sağolsun. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Semih. ~ dedi ki...

Larry Bird mü Ray Allen mı ? ( tabiki şut konusunda :) )

Dodosuke dedi ki...

Nba 2k10da my player modunda hangi pozisyon yaratmış , overallı kaçmış , maçları kaç dakikadan oynuyomuş sor bunları can ahah.

Adsız dedi ki...

saatinin markası? Ayrıca kibarca giydiği o spor t shirt ve sweatshirtlerle çelik kordonlu saatin çok kel alaka olduğunu deri veya kauçuk kayışlı bir saat tercih ederse daha iyi bir seçim yapmış olacağını kendisine iletirseniz çok müteşekkir olurum

Cengiz Arca dedi ki...

NBA diye bir lig olmasaydı, şu an n'apıyordu?
Ayrıca Robert Koleji'nde basket oynarken ne kadar süre alırdı ve o takımda oynaması basketbol görüşüne birşey kattı mı?

Adsız dedi ki...

Basketbolcuların kisilikleri ile ilgili cok abartılı yorumları var idi eskiden..mesela derek fisher'a dunyanın en iyi kalpli insanı demisti mac sırasında(ne alakaysa), bu tarz bilgileri nerden alıyor cok merak edıyorum..Bir de o Serencebey yokusundan inerken deli deli bagıran bendim..cok oldu ama 4-5 yıl. Bi kere de abdi ipekcide mac sonrası sahaya inip mvp sensin diye bagırmıstım, röportaj yaparken..ters ters bakıp biseyler demisti..cok eglenmistim..kucuktum deliydim affetsin..

Batıkan dedi ki...

Hangisi ?

Lazıo - Livorno
Celtic - Glaskow Rangers
Adana Demirspor - Adanaspor
Karsıyaka - Goztepe

Adsız dedi ki...

fasulye'den sonra yapımcılık işi bitti mi tamamen?

ntv'nin kendi bünyesi altında bir basketbol dergisi çıkarma durumu var mı?

ömerb

Unknown dedi ki...

Profesyonel basketbolcu olsaydı hangi pozisyonda oynamak isterdi? (nedeninide belirtirse güzel olur :) )

NoahReis dedi ki...

Murat Murathanoğlu neden artık NBA maçı anlatmıyor?

Bir de Chicago Bulls antipatisi nerden geliyor? (yok demesin.)

Adsız dedi ki...

Ona göre gelmiş geçmiş en iyi ilk 5 Türk milli takımı için?ayrıca nba için de bir ilk 5 yaparsa sevinirim :)

bana göre

1-Orhun Ene
2-İbrahim Kutluay
3-Hidayet Türkoğlu
4-Efe Aydan
5-Mehmet Okur

Kubilay

reverdy dedi ki...

Noel baba gülüşü fake mi yoksa kendiliğinden mi gelişiyor ? 2008 final serisi 3. maçından sonra ray allen'ın basın toplantısında soru sormuş ve murat murathanoğlu'nun utah maçında amerika yayınına katılmasıyla beraber beni gururlandıran iki yayıncılık olayına imza atmıştı. 2010 dünya şampiyonasında organizasyon ekibinde her hangi bir görevi olucak mı ve son olarakta ntv / ntvspor üzerinden neden büyük turnuvaları canlı olarak yorumlamıyor ?

Ernest J. Garnest dedi ki...

Artık ne kadar belliden belliye adı konulmasa da bi Jordan Vs Kobe olayı oluştu ona göre Kobe kariyerinin sonunda Mj'in tahtına oturabilir mi ?

ergün dedi ki...

allen ıverson ın kariyer düsüsü ile ilgili birkac kelam etmesi mümkün mü

Adsız dedi ki...

Kaan abi sana göre hangisi daha iyi kobe mi jordan mı lebron mu yada takım oyunu mu örneğin eski phoenix suns.Bide merakımdan futbol takımı tutuyo mu?

felix mourinho dedi ki...

maç yorumlarken en unutamadığı cümlesi veya yorumu hangisi? mesela jordan'ın son all star maçında kosova'nın "jordan all-star mvp'si olur mu?" sorusuna "oha o kadar da değil" dediğini hatırlar mı?

ps3'te veya pc'de favori oyunu ne? Pes 9 mu 10 mu? Pes'te favori takımı ve futbolcusu kim?

abarttım biliyorum ama son olarak bir oyun canavarı olduğunu bildiğimiz murat kosova ile playstation'da kapışıyorlar mı :)

Dan Dirik dedi ki...

Bu kadar soruyu nasıl cevaplayacak?

sabonis dedi ki...

hepsine cevap vermesi tabii ki zor, rehine almam lazım kendisini ancak =)

içlerinden eleyeceğim bazı soruları maalesef.

Tarık dedi ki...

Kendısının sıkı bır Dead Space hayranı oldugunu bılıyoruz.Acaba bu oyunu Insane sevıyesınde -oyunu bıtırınce acılan en zor sevıye-bıtırdı mı ?

stickman dedi ki...

ben sorularımı sormuştum ama şimdi bir soru daha düştü aklıma. all star oylamaları başladı. acaba kendisi hangi oyunculara oy verecek? bu arada sabonis, seninde hangi oyunculara oy verdiğini merak ediyorum. bi all star oylaması yazısı yazsan ve beşlerini bizimle paylaşırsan sevinirim :)

sabonis dedi ki...

All-Star yazısı yazacağım ancak henüz oy vermek için erken olduğunu düşünüyorum. Yine de bir oylama yaparım sezon henüz yeni başlamasına rağmen.

paranoidandroid dedi ki...

yeni kitap yazmayı düşünüyor mu?
En beğendiği NBA yorumcusu ve analisti kim?
Sayısal analiz ve yeni çıkan istatistikler ile ilgili ne düşünüyor?
John hollinger'in PER inin en büyük eksiği ne?
Neden bazı oyunculara bu tür istatistikler iyi davranmıyor? ( örnek hidayet)
Yabancı takip ettiği bloglar var mı?
Bill simmons'un "book of basketball" kitabını edindi mi?
Bir basketbol kitabı nasıl NYT best seller olur?
Türkiye de böyle bir şey olacak mı?