BIY AD

8 Kasım 2009 Pazar

Kobe Jordan'ı Geçecek

Kobe 2 gün Grizzlies'e karşı kariyerindeki 24000. sayısına ulaştı, üstelik bu sayıya ulaşan en genç oyuncu oldu. O kadar sayı atması zaten en basit ve kibar deyimle 'hayvanlık' ama 'en genç' rekorunun bana göre çok bir anlamı yok. Yani bunun yerine kaç maçta ulaştığına bakılarak yorum yapılmalı bence. Kobe'yi kötülediğim falan düşünülmesin, bu adamın şu an, dünyadaki 1 numaralı basketbolcu olduğuna inananlardanım. Ama, sadece NBA'e daha erken adım attı diye rekorun, hakettiğinden çok değer görmesini eleştiriyorum.

Onun dışında bir başka bir başarısını daha söyleyeyim: Kobe aynı zamanda toplam kariyer sayılarında Iverson'ı geride bırakarak 16.'lığa tırmandı. Hatta kariyerinin sonunda Jordan'ı geçeceğini de varsayabiliriz. Şu anda aralarında tam 8265 sayı var. Ufak bir hesap yapalım hemen. Kobe'nin bu sezon dahil, 5 yıl daha oynayacağını ve sakatlanmayacağını varsayarsak, şu andan itibaren ortalama 20.5 sayı atarsa Jordan'ı geride bırakacak. Yok 4 sene olmazsa, ulaşması gereken rakam 20.7 oluyor. Bunlar Kobe'nin rahatlıkla yapabileceği istatistikler. Bu verilerin ışığında, Jordan'ın önüne geçip NBA tarihinin 3. en çok sayı atan oyuncusu olacağını söyleyebiliriz. Ama tabii en çok sayıyı atmak ayrı, ortalamada daha yukarıda olmak ayrı. Daha çok maç oynayan bir oyuncu elbette daha fazla sayıya ulaşabilir. Ortalamalarda ise Jordan, Kobe'nin bir hayli önünde: 30.1 - 25.3. Kısacası bu yazı, Kobe'nin Jordan'dan iyi olduğu veya öyle anılacağı anlamına gelmiyor ama yine de ilginç bir detay. Ama Kobe'nin 2. sıradaki Malone'u geçme ihtimali ise neredeyse yok.

Aslında hiç yazmayacaktım ama her türlü haber sitesinde yer aldığı için es geçmek istemedim.

4 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

LeBron James'in Michael Jordan'dan daha iyi basketbolcu olduğunu düşündüğümü söylesem beni hor görür müsünüz? Bana yürü git lan işine mi dersiniz? Daha büyük demiyorum daha iyi basketbolcu diyorum diye üstüne basarak vurgulasam. Kobe ile LeBron'u kıyaslamam bile.

sabonis dedi ki...

valla hor görmem, her türlü görüşe saygım var ama katılmıyorum.

belki LeBron Kobe'den daha yetenekli olabilir ama daha iyi bir basketbolcu değil. Farklı kavramlar bence.

Adsız dedi ki...

Jordan'in Chicago da oynarken 1,5 yil, Wizards oncesi de 2 yil ara verdigini atlamayalim.

Mekansiz

Adsız dedi ki...

Bı yıldız koruma sistemiyle yapılan istatistikler geçmişe kıyasla değerini yitiriyor.

Eskide Jordan ın oynadığı serilerde kemik sesi çıkmadan sayı gelmezdi.