BIY AD

11 Kasım 2009 Çarşamba

Paranın Kokusu

Erick Dampier'ın gelecek sezon garanti olmayan kontratına Dallas Mavericks incelemesinde değinmiş ve bu sezon canını dişine takabileceğini yazmıştım. Aslında gelecek sezon da kontratı devam ediyormuş gibi gözükse de bu sezon 2100 dakika alması gerekiyor. Golden State zamanlarında, sözleşmesinin son senenesinde nasıl oynadığını ve ne tarz istatistiklere imza attığını bir kez daha hatırlatayım: 12 sayı 12 ribaund civarı bir ortalama tutturmuştu. Yazdığım nedenleri göz önüne alırsak, bu sezon gösterdiği 10 sayı, 11 ribaund, 2.6 blokluk performansın da yanıltıcı olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda, tamamen gelecek seneki opsiyonunu kaybetmemek veya kaybetse bile yazın kendisine şişkin bir kontrat kapabilmek için canını dişine takıyor. Son maçında da Rockets'a karşı 20 ribaund almış. Bakmadım ama en son 20 ribaunda muhtemelen Warriors'daki son sezonunda yapmıştır diye düşünüyorum, çünkü Dallas yıllarında böyle bir istatistiği aklımda kalmamış Dampier'ın.

Bütün bunlar, onun esasında hırsı ve basketbol sevgisi ne kadar düşük bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Ligde para için kendisini en çok motive eden adamlardan biri olarak anabiliriz Dampier'ı. Şu formunu 05/06 playoff'larında yakalasa, belki de Mavericks ve Nowitzki'nin bir şampiyonluğu olabilirdi şu anda. Bu tip, sadece kontrat yılında kendisini gösteren oyunculara gıcık olmamak mümkün değil.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

O zaman adama sadece 1 senelik kontrat onerilir. Oynasin her sene para icin. Ama NBA de super zeki yonetici bollugunda mutlaka kendine uzun vadeli bir kontrat bulur.

Mekansiz

keymark9 dedi ki...

adamın suçu yok bence. suç ona o kontratı veren gmlerde. bizim gördüğümüzü görememeleri zaten başlı başına ayıp. bu sene ona yüksek meblağlı kontret veren gmi ben olsam direk kovarım.

Reds dedi ki...

o değil de ben cuban'ın gaza gelip,kontrat vermesinden korkuyorum. Dallas zamanlarında da sanırım yapmıştı 20 üstü ribaunt birkaç kez. Her ne kadar sporcu etiğine uymasa da en azından bu sene takımın kaliteli bir pivotu var. İnsan aslında bu kadar tembel olmasa nerelere nerelere gelebileceğini merak ediyor. Belki 2100 dakikayı çıkardıktan sonra playoff zamanı yatabilir tekrardan, dampier bu belli olmaz :)

sannti dedi ki...

Steve Nash'i göz göre göre bırakan Cuban'ın Dampier'la kontrat yenilemesini beklerim açıkçası.

Berke B. dedi ki...

fantasy'de yüzümüzü güldürüyor sağolsun :)

reverdy dedi ki...

iki sezon önceydi yanlış hatırlamıyorsam dampier bir maçta 26 ribaund alarak rekor kırmıştı.

sabonis dedi ki...

04-05 sezonunda yapmış. Ama tahmin ettiğim gibi GSW zamanlarında değilmiş tüh =)

twilost dedi ki...

belki bu sene şampiyon olmasını sağlar=), mavs in bu sene şansı var.

muyek dedi ki...

marc cuban gibi spor klubu yonetmekten zekaca geri bir adamin kontrat vermesi cok muhtemel kendisine. Isin ilginc yani Marc Cuban normal is hayatinda cok basarili ve zeki bir adam . Ama gel gor ki konu NBA olunca gercekten butun kararlari ile resmen scip siviyor . Dampierden de zerre kadar haz almam fazla abartilmis bir adamdir gozumde.