BIY AD

12 Kasım 2009 Perşembe

Yılın Koçu Dediğin, Kovulur !

Sezona 3-6 ile çok kötü başlayan ve oynadıkları basketbolla da hiç umut vermeyen Hornets'da 2 sezon önce yılın koçu seçilen Byron Scott kovulmuş. Yerine genel menajer Jeff Bower geçmiş.

Hayır yani o takım bundan 2 sezon önce yaşadığı başarılarda kendisini aşmıştı. Gören de ellerinde harika bir takım vardı da, Scott şu anda yönetmeyi beceremiyor zannedecek. Zaten 07-08 sezonunda MVP'yi Paul'ün alması gerektiğini savunurken 1 numaralı nedenim buydu: "Paul'ü tamamlayan parçalar çok zayıf, Hornets'i Paul tek başına yukarı taşıyor adeta, herşeyi o yapıyor." Ancak o güne kadar hiç MVP ödülü almayan, ligin en iyi istatistiğine sahip olan Lakers'ın tartışmasız 1 numaralı yıldızı Kobe'ye vermişlerdi. Her neyse yani demek istediğim şey, Scott'tan önce kadrodaki zaaflar Hornets'ın sezona kötü başlamasının nedeniydi.

NBA'de özellikle son yıllarda moda bu. Eğer bir şekilde yılın koçu seçildiyseniz, bilin ki o takımın başında kalan maçlarınız son derece sınırlı, gönderilmeniz yakın. Mike D'Antoni'den başlayan bir zincir bu. İtalyan asıllı koç için kovuldu demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü sadece "Başka takımlarla görüşmesi için serbestsin" denilmişti kendisine. Nazik bir kovulma diyebiliriz. Ardından 05-06'da bu ödülü kazanan Avery Johnson, 07-08'de Warriors'a ilk turda sürpriz bir şekilde elenince, pozisyonundan olmuştu. Bir sonraki kurban ise Sam Mitchell idi, o da aynı Scott gibi 2 sene sonra, sezona kötü bir giriş yaptığı için işinden olmuştu. Şimdi de Byron Scott gitti. Geçtiğimiz sezon yılın koçu seçilen Mike Brown'ın yerinde olsam şu anda istifamı verirdim. Yoksa şu zincirleme olaylara bakacak olursak, Brown ileride kariyerine baktığında "09-10 sezonu sonunda kovuldu" ibaresini göreceği kesin gibi.

Scott daha 2 gün önce hala Lakers'lı olduğundan bahsediyordu. Phil Jackson acaba yardımcı olarak kendisini alır mı dersiniz?

2 FARKLI FIKIR:

onder dedi ki...

Diger parcalarda tartisilir edilirde Peja'nin yatacak yeri yok.

Dan Dirik dedi ki...

Peja'nın birlikte yatacak tanıdıkları var lakin :P