BIY AD

12 Aralık 2009 Cumartesi

11 Aralık'tan Notlar

Stan Van Gundy duy beni:
Keşke uyumasaydım da izleseydim şu maçı. Howard'ın sayıya gideceği pozisyonlarda Suns faul yapmış kendisine ve Howard 7/18 isabet bulmuş serbest atışlardan. Bu nedenle de maçta sadece 1 evet sadece 1 şut kullanmış Howard. Yok artık... Şu anda indiriyorum maçı ve izleyeceğim, çok merak ettim gerçekten. Onun dışında Magic, Howard kilitlenince üçlükleri iyice abarmtış 38 tane üçlük kullanmışlar. Toplam kullandıkları 76 saha içi atışın tam yarısı. Abartının daniskası. Sadece şu nedenle yenilgiyi sonuna kadar haketmişler bence. Stan Van Gundy yumruğunu masaya vurmalı ve takımı boyalı alandan oynamaya zorlamalı. Bu şekilde normal sezonda ilk 3'e rahat girilir ama playoff'larda şu sistemle hiçbir başarı gelmez.

Günün X-faktörü:
Tyler Hansbrough bench'ten müthiş katkı yaptı takımına. 21 sayı ile kariyer rekorunu kırdı. Ayrıca bu sayıların büyük çoğunluğu 3. çeyrekte gelmiş. 7 ribaund ve 3 top çalması da var ayrıca.

Aldridge karşısında çok zorlanan Hickson'ın yerine oyuna giren Varejao 22 sayı, 10 ribaund, 2 top çalma ile oynayıp maçın kopmasını engelledi. Benim çok rahat geçmesini beklediğim maçta Varejao'nun bu ekstra katkıları olmasa Cleveland az kalsın kaybedecekmiş.


Bench:
Houston ile Philly arasındaki farkı oluşturan şey bench katkılarıydı. Şöyle ki: Houston bench'i 14/27 isabetle 46 sayı üretirken, Philly'deki yedekler 2/16 isabetle 6 sayıda kaldılar. Louis Williams ile Speights'in dönmesi bu sorunu çözecektir diye düşünüyorum. Maçın ilk yarısını tamamıyla izledim. Philly lehine fark 15'lere kadar çıkmıştı ancak başta Jrue Holiday olmak üzere Philly yedeklerinin Houston yedeklerine karşı ezilmesi sonucunda, fark kapandı. İkinci yarıyı, diğer maçlara baktığım için izleyemedim.

Defans iş başında:
Son birkaç maçtır rakiplere az sayı imkanı veren Raptors için "Asıl Atlanta'ya karşı göreceğiz defanslarını" yazmıştım. Fakat Bucks 117 sayı atarak "Hawks'a gerek yok biz de yeteriz" demişti. Şimdi de Hawks bir darbe vurmuş Toronto'ya. İlk 3 çeyrekte 89 sayı yemişler. Açıkçası Hedo'nun olması bile benim Toronto maçlarını izlemem için yeterli bir neden olamıyor...

İlkinde ironi vardı ama bunda yok. Bulls tam 16 top kaybı yapmış, 1/13 ile üçlük atmışlar ama Warriors'ı %38 şut isabetinde tutarak maçı kazanmayı başarmışlar. Ayrıca aldıkları 15 hücum ribaundunu da unutmayalım. Brad Miller'ı ilk 5'e yerleştirerek bir değişiklik yapmış Del Negro ve başarılı olmuş - defansif olarak Miller'ın bir artı getirdiğini sanmıyorum o ayrı.

Günün hayvan performansı:
Erick Dampier tabii ki burada yer alacak. 20 sayı 17 ribaudn 2 blok. Tabii ki sayılarının neredeyse hepsi futboldaki deyimle "Al da at" tarzındaki asistlerle geldi ama olsun. Paranın peşinde koşuyor Dampier. Jermaine'siz pota altına karşı bile olsa, 17 ribaund sonuçta.

Komutan Nash, Magic'e "Biz Dwight yerine Amare'yi koyarak bu sistemi 6 yıldır oynuyoruz" demiş. 20 sayı 18 asist ile takımını mükemmel yönetmiş ve 28 sayı atan Amare ile maçı kazandırmışlar.

Kesik kesik olarak 10 dakikasını izlediğim maçta, LeBron 33 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile oynamış. Oynamış diyorum çünkü benim izlediğim dönemde Portland müthiş bir hücum performansı göstererek, Andre Miller'ın yardımlarıyla 10 sayı kadar önde götürüyordu maçı. Hatta 2/2 üçlük ile kendisinden beklenmeyen hareketlere imza attı.

Kevin Durant'ın 32 sayı 10 ribaund, 4 asisti fazla gelmiş Memphis'e.

Boşa kürek çekenler:
Dirk Nowitzki görünümlü bir Udonis Haslem izledik dün gece. Evet Haslem zaten kendisini orta/uzak mesafe şutlarıyla tanımlayan bir uzun forvet ama dün gece ilk 8 şutunda isabet buldu ve 9/10 isabetle geceyi tamamladı. Bunların yanılmıyorsam 7 veya 8 tanesi şut idi. 22 sayı buldu, 10 ribaund aldı. Harika oynadı, Miami'nin maça tutunmasını, daha doğrusu farkın 20'lere çıkmamasını sağlayan 1 numaralı adamdı. Q-Rich'in sakatlığı nedeniyle sadece 7 dakika aldığı maçta Heat üçlüklerde çok büyük sıkıntı çekti (2/12).

Aslında Zach Randolph gibi bir kara delik ve takım kimyası öldürücüyü buraya koymak istemezdim ama 19 sayı 20 ribaund ile oynayınca zorunda kaldım. Üstelik 20 ribaundun 11'i hücum ribaundu.

39'da 30:
Dallas 39 şut isabetinin 30'unda asist yaptı dün gece. Müthiş top dolaştırdılar. Barea 10 asistle ve kendini aştı, tabii Kidd'in 10'unu da unutmayalım. Ancak şunu da belirtmem lazım ki, Jermaine'siz bir pota altına karşı bile içeriden pek skor bulamadılar, yine şut ağırlıklı oynadılar.

Üçlükler:
13/25 ile atan Knicks'e karşı, Hornets 6/27 isabette kalınca maçı farklı bir şekilde kaybetmiş. Maçın son 6 dakikasına berabere girilmiş. Bu noktadan sonra Knicks 6 hücum üstüste üçlük bulmuş ve maçı 2 dakika kala koparmışlar. 3'ünü Duhon, ikisini Harrington atmış.

Bir başka ilginç istatistik de Grizzlies ile Thunder arasında ortaya çıkmış. Sırayla iki takımın üçlük yüzdesi: 4/18 ve 4/19. Baya başarılı...

Magic - Suns maçında tam 66 üçlük kullanılmış. 38'i, yukarıda belirttiğim gibi Magic'e ait.

Takımı baltalayan:
Tyson Chandler'dan tam 8 top kaybı. Sen kimsin ya? Wade-Kobe-LeBron bile 8 top kaybı yapınca takım arkadaşlarından özür diliyorlardır... Ortalama 5 sayı ile oynayan bir adam faul problemi nedeniyle sadece 22 dakika oyunda kaldığı bir maçta, 8 top kaybı yapıyorsa oturup bir düşünmeli. Spurs-Bobcats maçını ilk yarının ortalarına kadar izledim, maç kopmaya başlayınca uyudum. İyi ki de uyumuşum şu adamın ikinci yarı yaptığı hataları görmemişim. Delirirdim herhalde monitörün başında.

Kırık parmakla 20 sayı:
Kobe... Şuradaki ufak yazıyı okuyup videoyu izleyin yeter.

3 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

Nash ve Kidd çılgın attılar, inanılmaz zevk aldım özellikle Kidd'in oyunundan.

Ömer dedi ki...

Bucks-Cavs macindaki seriye benzer bir seriyi dun Suns yapti bu arada. 9-7 Magic ondeydi, sonra skor 24-9 Suns lehine dondu. Yani 17-0'lik bir seri yakaladilar. Pietrus'un smaciyla bitti o seride.

Bir seri de Knicks yakalamis Hornets deplasmaninda. Hornets son dakikalar 96-95 onde girip, 18-0'lik serinin kurbani olmus ve maci 113-96 kaybetmis.

Koray dedi ki...

aynen düşündüklerimi yazmışsın orlando konusunda, 1 şut denemesi nedir ya fryea karşı, yalnız bu bir maçlık birşey değil benchten gelen oyuncularda inanılmaz dış şuta kitlenmiş şekilde oynuyorlar ve bazen inanılmaz kötü şut seçimleri yapıyorlar, özellikle anderson el üstüler hatta fade awayler, carter zaten kafasına göre oynuyor. Ben howardın gecen seneki hırsının kaybolduğunu düşünüyorum yada öyle seziyorum gecen seneki kadar agresif değil bence howard bu durumdan hiç memnun değil.

Geçen maçın 2. periyodunda van gundy lewisi yeniden oyuna sokmak için yaklaşmış lewis girmeyi reddetmiş. Sonrada anderson iyi oynuyordu gereksiz bir 3. faulde almak istemedim demiş.Bu haberin yorumundada oyuncularmı götürüyor orlandoyu yada van gundy silik bir koç stilimi yürütoyor yorumu yapılmış.Aynen katılıyorum playoffda aynı şekilde oynamaya devam ederlerse yere yapıştırırlar.
Ayrıca madem howarda top inmeyecek lewis neden 4 numara oynuyor, az buçuk postu hareketi bildiği ve 4 numarada kısa kalmadığı içinmi?