BIY AD

12 Aralık 2009 Cumartesi

12 Aralık Programı

13 Aralık Pazar 02:00 / Indiana Pacers - Washington Wizards
13 Aralık Pazar 02:30 / Golden State Warriors - Detroit Pistons
13 Aralık Pazar 03:00 / Boston Celtics - Chicago Bulls
13 Aralık Pazar 03:30 (NBA TV) / Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks
13 Aralık Pazar 03:30 / Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks
13 Aralık Pazar 04:00 / Phoenix Suns - Denver Nuggets
13 Aralık Pazar 04:00 (NTV Spor) / Los Angeles Lakers - Utah Jazz
13 Aralık Pazar 05:00 / Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings

- Ersan'ın karşısında uzun olmasına rağmen şut ağırlıklı oynayan ve bu şutlarının bloklanması imkansız olan Aldridge var. Ersan'ın hücumda tabii ki yine çabukluk avantajı var. Ayrıca Aldridge boyalı alanda pek fazla post-up yapmadığı Ersan'ın fiziksel olarak çok zorlanmayacağını düşünüyorum. Orta mesafe şutlarında boş bırakmamaya dikkat etmesi lazım Ersan'ın. Gününde olduğunda otomatik sokuyor bunları Aldridge. Ayrıca NBA'in parkeyi en çabuk kateden uzunlarından biri olduğunu söylememiz lazım Aldridge'in. Sert olmayan ve ribaundlardaki isteksizliğiyle eleştirilerin hedefi olan Aldridge'e karşı çok iyi bir maç çıkarabilir Ersan. Umarım lanetlemem =)

- Dün Magic'i yenen Phoenix ile Denver'ın kapışması izlenesi maçlardan biri bana göre.

İki tane rövanş maçı var: Boston-Chicago ve Lakers-Utah. Evde oynayan takımlar, bu sezon daha önce, karşılaştıkları takıma deplasmanda çok farklı yenilmişlerdi.

- Kobe maç kaçırmayacağını açıkladı yani bu gece Mehmet'e karşı forma giyecek. Eğer Kobe'nin eli dediği kadar çok ağrıyorsa, Lakers takımında bu kadar çok hücum silahı varken biraz daha pasif takılmasını bekleyebiliriz. Mehmet'in ise karşısında Odom olan dönemlerde zorlanmasını ama Gasol'e karşı hücumda iyi bir performans sergilemesini bekliyorum. Defansta ise hem Boozer hem Mehmet'in işinin ne kadar zor olduğunu söylememe gerek bile yok herhalde.

- Chicago'nun ise işi çok zor. Daha dün delicesine bir tempoda Warriors ile oynadılar, üstelik sadece 7 kişiyle oynuyorlar. Karşılarında da Celtics savunması var. Ayrıca Celtics üstüste 10. maçını kazanma peşinde. Bu tip serilerin beklenmedik maçlarda sona erdiğine sık sık şahit oluyoruz. Ama ben yine de Chicago'nun kazanmasını mucize olarak gördüğümü söylemeliyim.

- Charlotte-Dallas mücadelesinde ise, Dallas evinde oynamasına rağmen dün Miami'de oynadılar. Charlotte ise Dallas'ın dibinde, San Antonio'da maç yaptı. Charlotte dün fark yemiş olsa da bugün daha yakın geçen bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Lakers-Utah maçını NTVSpor veriyor olmasın? Sitelerinde öyle yazıyor da

sabonis dedi ki...

evet öyle, yanlış yazmışım. teşekkürler

Adsız dedi ki...

rasheed saçma sapan üçlükler kullanmadan tembellik yapmadan içeriden oynasa celtics şampiyon olur bu sene.reboundu çok iyi takip ediyor uzun kolları sayesinde topta çalıyor orta mesafedede inanılmaz sorun yaratan bi adam şu üçlüklerle hücumu baltalamasa final serisine kadar bütün takımları süpürür celtics.

Berkay dedi ki...

sabonis lanet üstüne geldi sanırım
aldridge çılgın atıyor, 10 sayı 7 ribaunt, 3 tanesi hücum. (ilk yarı)