BIY AD

9 Aralık 2009 Çarşamba

8 Aralık'tan Notlar

Günün hayvan performansı:
Rondo triple double'ı kıl payı ile kaçırmış. 11 sayı, 9 ribaund, 13 asist, 5 top çalma ve sadece 1 top kaybı. Ayrıca 5/7 serbest atış. Evet 5/7 serbest atışı da saydım. Öyle demeyin: Normalde %46 ile atan bir adam için çok büyük başarı. Ersan da dersini vermiş Rondo'ya fotoğrafta gördüğünüz üzere.

Dwight Howard'dan 25 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve 7 blok. 25-11'e alışığız hatta az bile belki ama 5 asist ve özellikle de 7 blok. Howard'a rağmen pota altından skor üretmeyen Magic'i buradan eleştiriyorum. Biraz daha boyalı alana yönelmeleri gerekiyor, en azından playoff'larda bu şart.

David West, genç Kings pota altına ders vermiş. 9/13 isabetle 24 sayı 12 ribaund 5 asist ve 1 blok le oynamış. Aslında geçtiğimiz sezonlarda West için hayvan bir performans olmazdı ama bu sezon çok kötü oynadığı için burada kendisine yer buldu.

Zach Randolph 32 sayı 14 ribaund 2 asist ve 4 top çalmasının yanında 1 top kaybı yapmış sadece. Ayrıca şut yüzdeleri de çok iyiymiş 10/19 saha içi ve 11/11 serbest atış.

Nowitzki 33 sayı bulmuş, 9'da 9 serbest atışı da tabii bunda yardımcı olmuş. 8 ribaund ve 3 asist eklemiş bunun yanına. 20 şut kullanan, takımının 1 numaralı opsiyonu olan oyuncu Suns'a karşı hızlı tempoda 1 tane bile top kaybetmemiş.

Kandırma bizi:
Flynn'i draft öncesi sadece youtube'da izleyerek beğendiğimi yazmıştım buraya. Ama NBA'de oldukça zorlanıyor, hazır değil. Raptors'a karşı 17 sayı 8 asist yaparak bu sezonki en iyi maçlarından birini çıkarmış. Birkaç maç önce de Grizzlies'e karşı 9 asist yapmıştı. Bu iki takımın ortak yanı, NBA'de rakiplerine en çok asist imkanı veren 3. ve 5. takım olmaları.

40/48 > 2/21:
Yuh diyorum. Raptors dün 21'de 2 üçlük isabeti bulurken, 48 kere serbest atış çizgisine gidip bunların 40'ını sayıya çevirmiş ve bu sayede maçı kazanmış. Calderon'un yokluğunda 12 kere serbest atış kullanan ve 8 asist yapan Jack galibiyetin kahramnı olmuş.

Günün sürpizi:
Charlotte 107 - Denver 95. Vay canına. Bu Charlotte galiba gerçekten adam olup playoff'lara kalacak. Takım öyle sinyaller veriyor Jackson'ın katılmasından beri. Nuggets'da Kenyon Martin'in yokluğu ile rakibe 14 hücum ribaundu vermeleri ve 2/16 üçlük atmaları yenilgiyi getirmiş.

Boşa kürek çekenler:
Cavs'in kaybettiği her maçtan sonra LeBron bu başlık altında yer alır herhalde. Dün gece de farklı olmamış. 29 şutunun 14'ünü sayıya çevirerek 43 sayı 13 ribaund ve 6 asist, 5 top kaybı da var ama kadı kızı diyoruz bu olaya. Ayrıca Shaq-Hickson ikilisi toplam 11, Varejao - Ilgauskas ikilisi de toplam 12 ribaund almışlar. Uzunlar 2'li şekilde toplamda LeBron'a yetişememişler. Utansınlar biraz.

Bogut, Celtics pota altına karşı 25 sayı 14 ribaund ve 5 asist ile oynamış. Yanında 7 top da kaybetmiş evet ama Celtics pota altından bahsediyoruz, bence başarılı olmuş. Maçtan sonra da takım arkadaşlarının mücadelesini eleştirmiş.

Tyreke Evans, Kings'in Hornets'a 2 sayı farkla yenildiği maçta 24 sayı, 5 ribaund 9 asist ile oynamış. 94-94 beraberliği sağlayan. Ardından 96-94 Hornets önde iken Evans bir turnike kaçırıyor, ribaundu alan Nocioni'ye faul yapılıyor ve Noc atışları kaçırınca maçı Hornets kazanıyor.

Derrick Rose artık resmen bileğindeki sakatlıktan kurtuldu diyebiliriz. 13/23 saha içi isabetiyle, 27 sayı 10 asist ve 7 ribaund.

2/19:
Nets ilk deplasman galbiyetini Bulls'a karşı almış ve 2/19'a gelmiş. Fark 1 sayı iken 10 saniye kala üçlük kullanan Salmons'a teşekkür etmeliler. Ayrıca NBA'de pek tercih edilmeyen bir şekilde Nets, Bulls'un son hücumunda taktik faul yapmış.

2 FARKLI FIKIR:

Trapped Scorpion dedi ki...

ee, elde sadece 1 galibiyet olunca uzatmayı göze alamıyorsun. :)

Adsız dedi ki...

Abi g-wall da yanıyor ya..Adam ribaund sıralamasında birinci..Son 4-5 maçtır çok yüzdeli oynuyo.Charlotte'ın çıkışında Jackson'dan daha önemli rol tutuyor bence bu.