BIY AD

9 Aralık 2009 Çarşamba

Got Milk? Kaman?

Chris Kaman bundan 2 hafta önce kendisini devamlı yorgun hissettiği için doktora gitmiş ve büyük bir D vitamini eksikliğ ortaya çıkmış. Kaman da son zamanlardaki düşüşünü buna bağlamış. Sezona bomba gibi giren Kaman'ın ilk 11 maçtaki istatistiklerini vereyim:
%55 saha içi isabeti ile 22 sayı, 9 ribaund, 1.6 blok

Peki ya son 10 maçtaki rakamlar:
%39 saha içi isabeti ile 14.8 sayı, 7.9 ribaund ve 1.1 blok

D vitamini bu kadar çok şey farkettiriyorsa, herkese hergün süt içmelerini öneriyorum. Sizi blmem ama ben yarından itibaren süt dietine başlıyorum, her gün deli gibi süt içeceğim.

Kaman tam 8 maçtır %50'nin altında şut atıyordu. Şimdilerde bol bol süt ve bitki özlü şeyler içiyormuş. Ayrıca antibiyotik almaya başlamış. Uyku düzeni bozukluğu için ise melatonin almaya başlamış.

Yeniden 20'li sayıların üzerinde ve %55 saha içi isabetini yakalayacağını pek sanmıyorum ama bir uzunun %39 ile şut atmaya devam etmeyeceği de aşikar. Yakında çıkışa geçecektir. D vitamini eksikliği biraz işin bahanesi gibi geldi bana. Koç Dunleavy de zaten "Sezona iyi başlayınca rakipler defansta ona konsantre olmaya başladılar" demiş.

6 FARKLI FIKIR:

kurkoc dedi ki...

Kaman ve garip rahatsızlıkları...Bu adamda bir de öğrendiklerini unutma tarzı bir hastalığı vardı sanırım(bu nasıl bir hastalıktır)...O yüzden her yaz dönemi özel hocalarla falan çalışıyordu..Tabi rahatsızlık tam böyle değil ama bu tarz bir şeydi bilen bir arkadaş açıklayabilir belki de...Şimdi D vitamin eksikliği,zaten uyku düzeni bozukluguda varmış..

sabonis dedi ki...

sen öyle deyince bakayım dedim internette bir daha emin olmak için. Ben geçmiş yıllarda Kaman'ın uyku problemi çektiğine yemin edebilirdim. Ama şimdi bulamadım. Boşuna günahını almayalım =)
"yıllardır" kelimesini sldim

Onur Kukuk dedi ki...

Hasta olmayı sevme hastalığı ,aslında bu hastalık herkeste biraz vardır.Hepimiz başarısız olduktan sonra bunu bir hastalığa bağlamayı severiz çünkü yeniden başlamak için en iyi bahanedir.

bahtiyar dedi ki...

uyku problemi olan ilgauskas değil miydi? hatta bazen maçlarda bile uyuduğu söylenirdi.

sabonis dedi ki...

ilgauskas'ın zaten var canım o. ben kaman'ın da bir uyku düzeni problemi var diye hatırlıyorum nedense, öyle yazmışım aklıma

Adsız dedi ki...

uyku apsesi vardı onun..C-cup dedigimiz uykuda nefesini duzene sokan bir cihaz ile uyuyor. Bu cihazı kullanmayan hastalar ciddi anlamda uyku sıkıntısı cekiyor.gecede 5 defa uyanmak gibi..bunun sonucu yorgun hissetmesi gayt normal