BIY AD

10 Aralık 2009 Perşembe

Rockets'dan LeBron'a Anlamlı Taş ve Taktik

Dün gece Cavs'i 95-85 yenen Rockets'dan Chuck Hayes'ın söyledikleri: "LeBron'un Bulls'a karşı dansetmesi doğru değildi evet. Ama Bulls ve Noah bunu dert ediyorlarsa, onu yenmeleri gerekiyordu. O zaman dansetmiyor. Cleveland'lı oyuncular farklı bir şekilde öndelerken kenarda devamlı bu tip hareketlerde bulunuyorlar ama maç yakın gidiyorsa yapmıyorlar. Onların size saygı göstermesini sağlamalısınız" demiş.

Bir taşla iki kuş vurmuş yani. LeBron'a "Nasıl da yendik" mesajı verirken, Noah'a da "25 sayı fark yersen hakedersin oh olsun" demeye getirmiş.

Battier de eksik kalmamış. Dünyada fırtınalar estiren 'Dancing with the Stars' adlı dans yarışmasına atıfta bulunarak "Belki de LeBron kendisine yeni bir kariyer yolu çiziyordur. Her fırsatı değerlendiren bir iş adamı, ondan herşeyi beklerim" demiş.

Üzerine de LeBron'u durdurmakla ilgili taktik vermiş: "Ona baskı yapamazsınız. Çok güçlü ve sizi geçtiği anda çembere varıyor. Kobe gibi oyuncuların tersine, ona karşı daha pasif bir defans yapmanız lazım. Açık alanda NBA'deki en iyi oyuncu. Yapacak hiçbir şeyiniz yok. Hücum faul de yapatıramazsınız, çok çabuk olduğu için yanınızdan geçiyor veya üzerinizden sayıya gidiyor. Set hücumuna kalmasını sağlamanız lazım, o zaman da penetre edeceği kulvarları mümkün olduğunca sıkıştırmanız lazım. Onu şuta zorlayıp, birkaç tane üstüste sokup sokamayacağına bakmanız lazım."

Teşekkürler Battier, neredeyse bütün NBA'in baya uzun bir süredir uyguladığı yöntemi paylaştığın için. Artık LeBron 30 sayının üzerine hayatta çıkamaz. Şaka bir yana, dün Cavs'in yenildiğine bakmayın. LeBron'a karşı ısrarla bu taktik uygulandığında bile artık eskisi kadar zorlanmıyor. Son birkaç yıldır her sene şutunu kademe kademe geliştiren LeBron adım adım mükemmel olmaya yaklaşıyor.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yalnız laflar boy boy...

futbolda c.ronaldo neyse nba'de de Lebron o.

anarion_fek dedi ki...

lebron'un kendini geliştirdiği iddiasını tartışmaya açık buluyorum. dominant bir oyuncu olduğu tartışılmaz, ancak sürekliliği soru işareti yaratıyor; lebron'un geldiği aşamayı ancak playofflarda - ve lakers maçlarında / geçen yıl deli gibi savundular onu - görebiliriz.