BIY AD

14 Ocak 2010 Perşembe

13 Ocak’tan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
Uzun süredir suskun Blair coşmuş dün gece. Duncan’ın dinlendiği maçta 31 dakikada Oklahoma’ya karşı 28 sayı ve 10’u hücumda olmak üzere 21 ribaund alarak kariyer rekorlarını kırmış 6. faulünü alıp oyundan çıkmadan önce. 2 top çalma ve bloğu da kreması.

Wade yılın savunma takımı Golden State’e karşı 15 kere çizgiye gidip 15’te 10 da saha içi atarak 35 sayı bırakmış, yanına 7 ribaundla 9 asist eklemiş.

Chris Paul 11 şutundan sadece 4’ünü kaçırarak sezon başındaki süper efektif maçlarının bir küçüğünü sergilemiş bizlere. 15 sayı, 15 asist 4 top çalma.

Maçı kaybetmelerine rağmen Dalembert burada. Haiti'deki depremden sonra sahaya çıkmak bile başlı başına bir olayken, 8'de 6 isabetle 12 sayı, 7'si hücum olan 21 ribaund, 1 top çalma ve 1 blok. Büyüksün Dalembert ve çok geçmiş olsun...

Carmelo-Billups 51 sayı gelmiş Magic potasına. Yanına 5’er asistle 2’şer top çalma yapmış yılın formda ikilisi. Howard’ın yine yokları oynadığı maçta pek zorlanmamışlar zaten.

Aaron Brooks. Bu sene kaçıncı kariyer rekorunu kırıyor sayamadım ama 3 uzatmaya giden başta canını dişine takarak 59 buçuk dakikada 43 sayı atmış küçük adam. 9'da 6 üçlüğü ve 5 asisti de dikkat çekiyor ayrıca.

Danny Granger da %50 isabetle 33 sayı atarak döndüğünün sinyallerini vermeye devam etmiş, yanında 8 ribaund almış.


Link

İyi mi kötü mü:
Manu (10’da 0, 2 sayı) dün gece hem baltaları indirip hem 7 asistiyle takımının pek çok sayı bulmasını sağladı anlayacağınız. Ayrıca son pozisyonda kanındaki fantastik ve savaşçı ruhu ortaya çıkartıp, kendisi kaybettiği topu uçarak kurtarmış ve maçı kazandırmış Spurs’e.

Evet sakatlığı vardı tabii ki ama 11 sayı ile oynayan Kobe ne olursa olsun iyi bir Kobe değildir. En azından pozitif olarak 5/11 isabetle bu sayılarını ürettiğini söyleyelim. Burada olmasının nedeni de son hücumda sırtındaki feci ağrılara rağmen şutu sokarak maçı kazandırması takımına Dallas karşısında. Lakers'ın bugüne kadar ki 3000. galibiyetiymiş ve bunu başaran ilk takım olmuşlar.

Boşa Kürek Çekenler:
Nowitzki elbette burada. 22'de 11 saha içi, 7'de 7 serbest atış, 30 sayı, 16 ribaund ve top kaybı yok. Ama Mavericks yukarıda yazdığım durumdaki Lakers'a yenildi. Dün kariyerinin 20000. sayısına ulaştı.

Oklahoma City’de Durant-Westbrook ikilisi 108 sayının 60’ını yapmış dün. Westbrook’tan 13 de asist gelmiş maç uzatmaların son topuna kalmış ancak sezon boyunca bol bol gördüğümüz gibi Thunder son saniyelerde kaybetmiş.

Al Jefferson 50 dakikada 26 sayı atmış ve 26 ribaund alarak hem kariyer rekorunu kırmış hem de Wolves'un takım rekorunu. Tam 63 dakika boyunca Houston'la deplasmanda kapışmalarını sağlamış. Ancak kendisine - 4. çeyrekte ortasahadan attığı üçlükle maçı uzatmaya götüren Corey Brewer hariç - yardımcı çıkmayınca Timberwolwes'un nefesi yetmemiş ve 3. uzatmada maçı vermiş.

Matt Barnes’ın 28 sayı 9 ribaundu takım arkadaşlarının batırdığını temizleyememiş. O kadar silahı olan takımda az buçuk yardım aldığı oyuncular Pietrus ve Redick ayrıca.

Takımı Baltalayanlar:
Dwight Howard Denver uzunları karşısında ezilip 7’de 1’le 8 sayı üretebilmiş. Burada kendisini takımı varken ne kadar suçlayabiliriz tartışılır ama 5 top kaybı yaptığı gerçeğini de örtemez elbette.

Philly takım halinde rezaletmiş, en göze batanları Lou Williams 1-7’le 5 sayı atabilmiş anca.

Dallas'ı da takım olarak yazalım buraya. Jason Terry 2/12 atarak buraya ismini yazdırmayı haketti ama takım olarak öyle çok dikkat çeken kötü istatistiklere imza atmasalar da inanılmaz zor bir durumda olan Lakers'a karşı (Gasol yok, Kobe'nin sırt ağrıları dayanılmaz seviyede, Artest'in parmağından sakatlığı vardı oynamayacaktı belki de) kaybetmeyi başarmışlar.

Günün X-faktörü:
Indiana bench'inden Mike Dunleavy Phoenix potasına 30 sayı göndererek bu sezonki en iyi performansını sergilemiş. Granger’la birlikte takımı farklı yenilgiden geri getirip maçın kazanılmasını sağlamışlar.

Chuck Hayes’den 50 dakikada 6’da 5 isabetle 10 sayı, 17 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 2 blok. Karşısında çok daha hayvanı olmuş bu maç ama boyuna bakıp etkilenmemek elde değil.

Ersan:
Dakikalarını son maçlarda Hakim Warrick’e kaptırdı diye korkutmuştu, dün 5 ribaundda kalmasına rağmen 24 sayıyla takımının en skoreri olmuş. Tabii maçın çok erken koptuğunu da belirteyim. Maalesef maçı izleyemediğim için fazla yorum yapamıyorum bu konuda, umarım bu performansını devam ettirir.

Ekstra:
Çaylak Jodie Meeks, Bucks guardlarının döküldüğü maçta 31 dakika süre alıp kenardan 21 sayıyla kariyer rekoru kırmış.

3 FARKLI FIKIR:

raicem dedi ki...

Wolves'dan çaylak Ellington da uğraştırdı Houston'u. 2. çeyreğin sonunda attığı üçlükle maçı bir kez daha uzatmaya götürdü. Hatta şimdi play-by-play'den baktığım üzere 3 tüne üçlük atmış uzatmalarda

Ömer dedi ki...

24 sayi Ersan'in career-high'ini egale etmesi demek oldu ayrica. Lakers macinda 24'lemisti, ikinci kez 24'e ulasti.

Adsız dedi ki...

Ersan biraz fazla sut kullaniyor. Sorunu bence bu. Bu sutlar girmedigi zaman yerini kaptiriyor. Onceki gun de takimin ilk 4 sutunu atti. Ilk ikisini kacirdiktan sonra ucuncuyu atmasi cesareti acisindan olumlu ama ucuncuyu de kacirirsa koc aldigi sureleri kisaltiyor. Bu dort sutu da yaklasik 2 dakika icerisinde attigini belirteyim. Yoksa atmali tabii ki ama bu kadar kisa surede atmasi bence dogru degil.