BIY AD

13 Ocak 2010 Çarşamba

Bavetta Şov


Link

2 gün önec Heat-Clippers maçını seyrediyordum internetten ama yukarıdaki videoyu kesip biçmem gecikti biraz. Şu pozisyon olduğunda önce kocaman bir yuh çektim Bavetta'ya. Yaş gelmiş 107'ye, gözler olmuş 32 numara hala hakemlik yapıyor. Şu pozisyonda Q-Rich'e faul çalmak çok büyük beceri ve basketbol bilgisi ister yani. Adam pozisyonunu almış, yarım dairenin bir hayli önünde bekliyor. Eric Gordon aslında kontaktan kaçarak turnikeyi bırakmak istiyor ama yine de açık bir şekilde hücum faul yapıyor. Bu durumda tabii ki Bavetta defansa faul çalıyor. Yetmiyor tam o sırada Joe Forte hücum faul kararı verdiği için (7. saniyeye bakın) tartışmaya başlıyorlar.

İşte burada olay yanlış karardan, acizliğe dönüşüyor. İki hakem birbirlerini ikna edemedikleri için karşılıklı faul çalıp, hava atışına karar veriyorlar!! Bazı pozisyonlarda ribaund mücadelesinde gerçekten topun kimden çıktığına dair hiç fikirleri olmadığı zaman hava atışı yaptıklarına şahit olmuştum ve hatta yanlış olsa bile anlayışla karşılamıştım. Ama bu nedir ya? Pozisyon gözünüzün önünde oluyor apaçık bir şekilde ve siz gidip hava atışı yaptırıyorsunuz?

Tabii olay burada da kalmıyor. Camby ve Jermaine O'Neal çakallık yapıp top tepe noktasına ulaşmadan müdahele ediyorlar. Atışın tekrarına karar veriliyor. Seyirciler homurdanmaya başlıyorlar. Camby ile Jermaine yine zıplıyorlar ve bu sefer ilk pozisyondan bile daha bariz bir şekilde topa çok erken müdahele ediyorlar. Camby'nin çeldiği top Clippers'da kalıyor ama düdük falan çıkmıyor.

Ağzım açık kalmıştı izlerken, paylaşmak istedim.

3 FARKLI FIKIR:

Radagast dedi ki...

Bavetta'ya niye hakemlik yaptırıyorlar hala? Yaş haddinden emeklilik filan yok mu yahu nba de?

LexLuthor dedi ki...

resimdeki gözlükle zaten pozisyonları düzgün görmesi beklenemez :P

Absürd dedi ki...

yorumcu kim bilmiyorum ama "hayatımda böyle karar görmedim" diyor, bende katılıyor ve ekliyorum daha da saçmasını görmek istiyorsa son Türkiye-Yunanıstan maçını izlemeli.