BIY AD

11 Ocak 2010 Pazartesi

Bosh - Bynum Takası Söylentileri (Değerlendirme)

Dün gece, hatta bu sabah çıkan bir habere göre Raptors ile Lakers bu iki oyuncuyu takas edebilirlermiş. Şimdi önce bu işin 'niye?'sini cevaplayalım. Toronto'nun bu takası yapmak için tek bir nedeni var: Bosh'u bir hiç uğruna kaybetmemek. Çünkü bu yaz kontratını feshetme opsiyonuna sahip kendisi. Ve playoff'lara kalmamaları halinde %99 Toronto'dan ayrılması bekleniyor. Hatta bence playoff'lara kalmaları bile yeterli olmayabilir. Çünkü bu Toronto takımının yakın bir zamanda playoff'ta başarı yakalaması oldukça zor gözüküyor. Bosh muhtemelen bunun farkındadır. Raptors da onu kaybedip yerine kimseyi koyamamak riskini almak yerine, Bynum'ı tercih edecektir. Aslına bakarsanız bu Toronto için çok da kötü bir hamle olmaz. Çünkü şu anda aşırı derece şuta dayalı bir takımlar. Bosh içeriden de skor üretiyor ama sırtı dönük oyunu son derece sınırlı, o cüssesiyle de kolay değil zaten. Bynum ise içerden daha rahat skor üretebilecek gerçek bir pivot. Oyuncu kalitesi açısından karşılaştırdığımızda Bosh genel anlamda daha yetenekli gibi görülebilir fakat Bynum'ın da boyalı alandan sırtı dönük sayı üretebilmesi günümüzde nadir bulunan bir yetenek. Hele yanında şutör ve üçlük atabilen bir uzun olan Bargnani ile birleştirilince harika bir kombinasyon olur. Üstelik bazıları Bynum'ın daha 22 yaşında (Bosh 26) olduğunu unutuyorlar...

Öte yandan Lakers'ın bu işi neden yapmak isteyeceğini çözemedim. Öncelikle defansif olarak Gasol-Bosh-Odom üçlüsü oldukça ince kalacaklar. Yani Bosh bir Bynum gibi içeriyi kapamaz. Zaten Gasol pivota kayıp, Bosh uzun forvete geçecektir ama bu şekilde bile Lakers'ın defansı problem yaşar diye düşünüyorum çünkü Bosh'un defansif olarak çok da iyi bir uzun olduğunu düşünmüyorum. Bunların dışında ya Bosh bu yaz Lakers'ı bırakıp serbest kalmayı tercih ederse daha fazla para için? Aslında olmaz tabii ki böyle birşey, sonuçta Los Angeles'ta ve şampiyonluğa oynuyor olacak. Ama aşırı ufak da olsa böyle bir risk var. Bütün bunlara ek olarak işleyen (geçen sezon şampiyon olmuş) bir sistemi niye bozmak istesinler? Kaldı ki üçgen hücumun kolay kavranabilen bir sistem olmadığını (örneğin Artest hala zorlanıyor) biliyoruz. Bosh'un yılın ortasında gelip bu sistemi çözmesi ne kadar zaman alacak? Kobe'nin belki de en iyi dönemini geçirdiği sezonlardan birinde bu riski almaya değer mi?

Kısacası bence Lakers tarafında çok soru işareti ve sorgulanması gereken kıstas var. İlk bakışta dediğim gibi Bosh daha iyi gibi gözükse de Bynum'ın artılarını insanlar unutuyor gibi geliyor bana.

10 FARKLI FIKIR:

joaquinsanchez dedi ki...

phil jackson'ın devre arası takaslardan çok hoşlanmaması gibi de bir durum vardı yanılmıyorsam..

Adsız dedi ki...

yanlız takastaki asıl amaç bence bynum'un potansiyelini görmüş olmaları ve beklentilerini karşılamayacak olduğunu anlamaları olabilir. ne olursa olsun ben bynum'un bundan daha iyi olacağını düşünmüyorum, ve lakers'ın gasol-bosh pota altıyla savunmada ezileceğini sanmam. ayrıca hücumda 2 tane içerden hem şut atıp hem de boyalı alandan sayı üretebilecek uzunu olur ki dışarda kobe'yi de katarsak çok yüksek hücum potansiyeli olan bir takım ortaya çıkar. birde bosh lakers'a takas olursa sözleşmesini uzatır ben daha lakers'tan ayrılan oyuncu görmedim küçük bile değil o ihtimal.

BMamba dedi ki...

her ne kadar lakers için çok iyi bir hamle gibi görünsede onlar için çok kötü sonuçlar doğurabilir.bynum ne kadar istikrarsız olsada insan azmanı bir fiziği var ve pota altında korku saçmaya yetiyor öte yandan gasol'unda 5numara pozisyonunda kendrick perkins tarzı güçlü pivotlara karşı çok zorlandığını biliyoruz , tabiki bosh tek başına takım sırtlayan bir oyuncu artıları olacaktır ama uzun vadede baktığımızda riskli bir takas gibi gözüküyor.

Adsız dedi ki...

Bence Raptors Bosh gibi bir star için çok daha iyi teklifler alabilir.

Adsız dedi ki...

Bu takasta sorun şu ki hiçbir kalburüstü NBA oyuncusu kendi rızasıyla(hedo hariç) Toronta'ya gitmez. Tarihte bunun bu örneği yok. Bynum'u bu işe ikna edebilceklerini hiç sanmıyorum.

genjoy dedi ki...

işte beklediğim değerlendirme =)

bu takas söylentisi hiç güvenilmeyecek bir kaynaktan çıkmış ama en ufak gerçeklik payı varsa toronto'nun hiç düşünmemesi gerekiyor bence. bosh'un gideceği kesin gibi. bynum karşılığında alabilecekleri en uygun oyuncu olur. hala çok genç, o mental ışığı vermese de bulunduğu pozisyon ve yetenekleri kolay bulunan bir oyuncu değil. hem bargnani'yi de 4e kaydırabilirler bu sayede.

lakers açısından daha sorunlu bir takas oluyor gerçekten bu. bosh'un üçgen hücumu çabuk kavrayacağını düşünüyorum aslında. asıl benim merak ettiğim şey kariyerinde hep süperstar olan bir oyuncunun 3. oyuncu olmayı kabul edip etmeyeceği. bir de daha doğru dürüst bi pg bulmadan bosh'a da o kadar para verdikten sonra önümüzdeki yıllarda bu yük ağırlaşmaz mı merak ediyorum.

Major dedi ki...

gasol'da devre arasında gelmedi mi?

tolga dedi ki...

bu takasın lakers açısından hiç bir mantıklı tarafı yok. hem bosh'un alacağı parayı nasıl karşılarlar o da bir muamma, gelecek yıl 20'den aşağısını bosh'un kabul edeceğine inanmıyorum.

orsevrim dedi ki...

valla ben gm olsam, üstüne para verseler almam bynum'u, kendisinden bi cacık olmaz kanaatindeyim, ha ilerde bu laflarımı yedirtirse de saygı duyarım o ayrı..

Absürd dedi ki...

@orsevrim: bende senin gibi çok sevmiyorum ama dünkü maçta çok güzel oynadı bucks'a karşı. daha gelişebilir.