BIY AD

13 Ocak 2010 Çarşamba

Çöpçü Garnett ve Celtics

173 NBA oyuncusuna: "Size göre en çok trash-talk yapan kim?" diye sorulmuş. Anket sonuçlarında %62 oy ile açık ara farklı Garnett birinci çıkmış. Tabii trash-talk'un Türkçe'si çöpçü değil ama tam anlamıyla Türkçe'si de yok. Rakibe meydan okuyan, onları aşağılayan, küçük gören konuşma olarak tanımlayabiliriz. Ben sonuca hiç şaşırmadım, eminim çoğunluk da şaşırmamıştır. Garnett'in bu konuda ne kadark kötü bir şöhrete sahip olduğunu biliyoruz. Daha geçen sezon Bulls'a karşı mola sırasında oyun alanına kadar gelerek bench'ine doğru giden Gordon'a bağırarak birşeyler demişti. Yukarıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Ayrıca bir yerlerde Garnett'in kendisini maçlara konsantre etmek için soyunma odasında "Karşı takım benim aileme tecavüz etti, onların hepsi birer ..." falan şeklinde kendi kendine konuştuğunu, gaza geldiğini okumuştum. Çok büyük spekülasyon gibi duruyor ve doğru olmama ihtimali de yüksektir ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Okuduğum zaman "Yok canım Garnett yapmaz bunu" diyememiştim, ne yalan söleyeyim...

Kısacası Garnett açık ara 1 numara evet. Geri kalanlar da şöyle sıralanmış:
%7 Kobe
%5 Rasheed
%3 Paul Pierce
%3 Nate Robinson

Celtics'ten 3 kişinin %70 oy topladığının altını çiziyorum. Pek sempatik(!) bir takım olduklarını bu şekilde kanıtlanmış oldu adeta. Benim herhangi bir alıp veremediğim yoktur Celtics ile, onu da ek not olarak düşeyim...

Son olarak da NBA'in trash-talk'un efsaneleri Michael Jordan, Gary Payton, Charles Barkley üçlüsünü analım.

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

garnett'ten nefret etmemin temel sebebi bu olay. bir kere de shaq'a yapsaydı bunu ben gordon gibi adamlarla uğraşacağına da ağzını burnunu kırsalardı şu adamın. emekli olmadan birisi dövsün de içim rahatlasın yav. rasheed bu trash talk mevzusunda rakibin ailesine, ırkına hiçbir zaman kötü söz söylemediğini belitmişti bir programda. muhtemelen doğrudur bu olay rasheed deli de olsa dürüst adamdır. birde bu işin asıl uzmanı herhalde michael jordan'la, gary payton'dur.

sabonis dedi ki...

kesinlikle çok doğru 2 örnek, bir de charles barkley'i eklemek lazım oraya herhalde.

yazıya da ekleyeyim, bu açıdan da yaklaşmayı unutmuşum sağolasın.

Adsız dedi ki...

thrash talki sanki kötü birşeymiş gibi anlatmışın. öte taraftanda kazanma hırsı olan oyuncuları översin. bu ne laha demzler mi?

thrash talk oyunun tuzu biberidir? thrash talk olmazsa TBL'e döner iş. "sizi öyle bir eziceğim ki parkeden kazımak için süper güçlü temzileyci gerekecek" , "hey dostum ananı markette görmüşler" ya da" sen o kadar boktan bir oyuncusun ki nba'e oynamak için üste ne kadar ödüyorsun merak ediyorum" gibi güzel thrash talk örnekleri mevcuttur!

Adsız dedi ki...

bu ne laha?

boston gol gol gol! boston gol gol gol!

PIERREMANU dedi ki...

Hastasıyım Garnett'in! Yakışır.

tathar dedi ki...

"garnett is god" :))

roland deschain of gilead dedi ki...

michael jordan ın yaptıklarına trash talk denmez pek adam sadece senin yapamayıp onun yapabildiklerini sıralıyordu ... istatistik bilimi gibi..

Adsız dedi ki...

jordan, kendisini savununan oyuncuyla devamlı dalga geçermiş, driblinge başlamadan önce "şimdi sol elime alıp senin sağından geçiceğim" der sonra da tarif ettiği şekilde geçer maç boyunca karşısındaki oyuncunun sinirlerinin altüst olmasını sağlarmış.