BIY AD

15 Ocak 2010 Cuma

Nash Kuralı

Atlanta Hawks koçu Mike Woodson, bu geceki Suns karşılaşması öncesinde "Nash pick & roll ile herkesi yerle bir ediyor. Onu kimse nasıl savunacağını bilmiyor. Biz de tutmakta çok zorlanıyoruz çünkü o işi mükemmel yapıyor." demiş.

Ancak dediğine göre Woodson son zamanlarda bir Nash kuralı geliştirmiş. Pick & roll ağırlıklı hücum eden oyunculara karşı bunu kullanıyorlarmış takım olarak. Woodson bu taktik hakkında detay vermekten kaçınmış.

Fakat, ben zannedersem bu taktiği biliyorum. Bu sezon izlediğim Hawks maçlarında dikkatimi çeken şey - özellikle Boston'a maçlarından aklımda kalmış - Hawks takımının pick & roll'larda ne olursa olsun adam değiştirmesi. İçeride Jamal Crawford Rasheed ile kalacak bile olsa devamlı switch uyguluyorlardı.

Yine de bence şöyle bir sorun var: Nash NBA'deki en iyi şutörlerden biri ve karşısında uzun kaldığında üzerine giderek, dripling üstünden şuta kalkıp çok rahat sayılar buluyor. Aslında bunlar zor şutlar ancak dediğim gibi Nash çok isabetli atıyor. Zaten son 3 sezonda Nash 19 sayı, 10.6 asist ortalaması tutturmuş Hawks'a karşı. Ne yapıyorlarsa pek işe yaramadığını gösteriyor ama bakalım bu gece neler olacak.

Kısacası bu gece maçı izleyecek olursanız Nash ve Suns'ın pick and roll'larında Hawks'un nasıl savunduğuna dikkat edin. Çok çok büyük ihtimalle, her perdede adam değiştireceklerini düşünüyorum.

1 FARKLI FIKIR:

yunus dedi ki...

Pick&roll iyi uygulandığında durdurulması imkansız.Hele 3. adam dahil edilirse kaçarı yok basket olur.