BIY AD

10 Ocak 2010 Pazar

Ne Oldu Cuban?

Hafta içinde Cuban NFL yönetimini topa tutmuştu. Yok işte NFL yönetimi bunu bilerek yapıyormuş, sadece kendilerini düşünüyorlarmış, NBA olarak NFL'in yanında ezik kalıyorlarmış, bu çok çirkin bir hareketmiş vs vs. Çünkü Dallas'ın Amerikan futbolu takımı Cowboys'un playoff maçını, Mavericks - Jazz maçı ile aynı gün ve saate koymuştu NFL. Jazz maçının bütün biletleri satılmış olmasına (335. maç üstüste) rağmen, seyircinin gelmeyecek olmasından korkmuştu Cuban. Ama dün gece maçı seyrederken salon dolu gibi geldi bana. Şimdi, dünkü maça gidenlerin sayısına baktım: 19922. Yani salon %100'ün üzerinde dolmuş yine. O kadar yaygara koparmaya gerek yokmuş yani. Ayrıca 41 normal sezon maçı içinde sadece 1 maça 16000 kişi gelse ne olacaktı ki? Salonun doluluğuna ve Jazz'ın bundan sonraki 4 maçına aşağıdaki resimden bakabilirsiniz.
Cuban'ın elbette haklılık payı var sonuçta aynı şehirin takımlarının maçları aynı saate konması çok da mantıklı değil. Herşeye rağmen Cuban daha politik bir yol seçip, örneğin NBA'in maçı daha erkene almasını isteyebilirdi. Ama zaten gördüğünüz gibi gerek kalmadı. Şu adam biraz çenesini tutmayı öğrense ve bir bardak suda fırtına koparmasa, hiç fena olmayacak.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bu zorunluluktan doğmuş, bir defaya mahsus bir durumsa Cuban abartmış olabilir fakat aynı şehrin takımlarının aynı saatte oyanması bana da etik gelmedi. Heleki Cowboys stadium gibi sırf stadı görüp 50 metrelik hd tv den maç izlemek için gidenlerin olduğu bir stadyum söz konusuysa.

Adsız dedi ki...

adsızlara kapayalım artık bu yorumları...

genjoy dedi ki...

aslında işin içinde biraz çekememezlik var. cuban ne yaparsa yapsın dallas'ta cowboys mavericksten önce gelir.

ha cuban haklı mı? tartışılır. nfl yönetiminin böyle bir sorumluluğu olmalı mı? sonuçta onlar da biraz nbc'nin reyting kaygılarına göre ayarlıyorlar saatleri. bi de şu var mavericks'in playoff maçı rangers beyzbol maçıyla çakışsa cuban gıkını çıkarır mıydı, hiç sanmıyorum. cuban'ın tek yaptığı sansasyon yaratıp takımı sürekli üzerinde konuşulan dallas'ın popüler takımı haline getirmeye çalışmak. klasik cuban yani =)