BIY AD

15 Ocak 2010 Cuma

Tamika Catchings Galatasaray'da (Kısa Analiz)

Az önce gördüm haberini. Son yıllarda Türkiye'ye gelen WNBA yıldızlarına şimdi de Indiana Fever'ın yıldızı Tamika Catchings eklendi. Dougleas, Pondexter ve Augustus'un sınıfında bir oyuncu. Hatta WNBA'in en büyük yıldızlarından biri. WNBA izlemeyeli yaklaşık 2 sene oluyor. Ancak daha önceki maçlarda izlediğim Catchings geliyorsa Galatasaray'a çok şeyler katacaktır. Öncelikle Catchings mükemmel bir savunmacı, güçlü fiziği ve rakibinin hamlelerini tahmin edebilmesiyle, hep potayla hücumcu arasında kalmayı başarıyor. Bunun yanında müthiş bir ribaundcu. Hücumda ise komple bir oyuncu. Sadece sayı atmayı düşünmüyor, arkadaşlarını da pozisyona sokuyor. Ayrıca kendisi yalnızca iyi bir şutör değil aynı zamanda bu şutları dripling üzerinden de yaratabiliyor. Bunların yanında güçlü fiziği sayesinde çembere gittiğinde gücüyle basketbol iq'sunu birleştirip zor pozisyonlarda sayı üretebiliyor. Zaten bu özelliklerin hepsine sahip olmasa Fever'ı son yıllarda WNBA'in başa güreşen takımlardan biri yapamazdı. Tabii son iki yılda Katie Douglas'ın geldiğini ve geçen sezon da final oynadıklarını unutmayalım.

Aslında daha detaylı birşeyler yazmak isterdim ama en son izlediğimden beri üstünden baya zaman geçti. Hem tam hatırlamıyorum, hem de Catchings düşüş yaşamış olabilir bu sürede. Ama emin olduğum şey şu ki, Türkiye'ye bu oyuncuları çekebiliyoruz. Her ne kadar takip etmesem de gurur duyuyorum bayan basketbolundaki bu atak ile.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

wnba finallerini izlemiş biri olarak harika bir transfer olduğunu belirtmek lazım önce merak etme kesinlikle form düşüklüğü falan yaşamadı finallerde nerdeyse triple double a yakın ortalama ile oynadı

ayrıyetten bu sene birlikte final oynadıkları katie douglasında gs de olduğunu hatırlatalım

bir diğer takım arkadaşı tammy sutton brown zaten yıllardır fenerbahçenin kadrosunda, şampiyonluğu phoneixe kazandıran üç etmenden biri olan son dünya şamp. mvpsi penny taylor da fenerbahçe kadrosunda(diğer ikisi taurasi ve cappie)
yine şampiyon takımın pivotu tangela smith kayseri de oynuyor

ligimizde gerçekten önemli yıldızlar var (wnba deyince kaptırdım kendimi:D)

son olarak fenerbahçe ise en büyük bombayı patlatmak üzere onun da haberini vereyim şimdiden

Adsız dedi ki...

Kimmiş o en büyük bomba yav? Taurasi'yi mi getirecekler? Yok artık Lebron James derim. Gerçi Fenerbahçe erkek takımına yatırdığı paranın çeyreğini bu takıma harcasa EL şampiyonu olurdu.